Her er Steve Jobs' hemmelige plan: Apple skulle indlede hellig krig mod Google

Steve Jobs var rasende på Google, og ifølge netop offentliggjorte dokumenter forberedte han en jihad mod søgegiganten.

Det er velkendt, at Apple-chefen Steve Jobs i sine sidste år var nærmest besat af at føre krig mod Google

Og det bliver i den grad bekræftet af en række nye dokumenter, der er blevet offentliggjort i forbindelse med den verserende patentretssag mellem Apple og Samsung.

Det skriver blandt andet det amerikanske erhvervsmedie Business Insider. 

Et af de offentliggjorte dokumenter er en email, som Steve Jobs i 2010 sendte til Apples mangeårige marketingchef Phil Schiller.

Dokumentet er en dagsorden for et af Apples såkaldte Top 100-møder. Top 100 er et årligt strategimøde for Apples 100 mest betydningsfulde medarbejdere.

Under overskriften "Strategi i 2011" er der et punkt, der hedder "Hellig krig med Google."

iOS haltede bagefter Android
Herudover fremgår det også af e-mailen, at Apple på visse områder følte, at virksomheden haltede bagefter Google. 

Det gælder blandt andet visse dele af iOS, hvor Steve Jobs skriver, at Android på dette tidspunkt er foran, når det gælder notifikationer, talegenkendelse og ikke mindst muligheden for internetdeling. 

Ikke overraskende slår Steve Jobs også fast, at Apple halter bagefter Google på cloud-området, hvor søgegiganten traditionelt set har været førende. I mailen giver Steve Jobs dog udtryk for, at det er hans forhåbning, at Apple med introduktionen af iCloud samt en lang række nye funktioner i den kommende udgave af iOS vil kunne indhente Google. 

Eksempelvis forklarer han, at Apple er på vej med et strategiskifte, hvor netop iCloud kommer til at spille en helt central role. 

Da Steve Jobs overtog styringen af Apple tilbage i slutningen af 90'erne, lancerede han en ny strategi, hvor Mac'en skulle anskues som en "digital hub" for brugernes liv.

Altså et slags digitalt fikspunkt, hvor folk blandt andet skulle bruge computeren som base for billeder og videoer fra deres digital kamera og den musik, der ligger på deres digitale musikafspiller. Introduktionen af  iPod'en, som brugerne synkroniserede med iTunes, havde blandt andet til formål at demonstrere denne strategi. 

Men af emailen til Phil Schiller fremgår det, at iCloud i fremtiden skal overtage rollen som brugernes digitale hub, mens Mac-computeren nu blot bliver en enhed, der er sidestillet med iPad, iPhone og iPod.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.