Artikel top billede

Apple går til angreb på Google

Med de seneste annonceringer fra Apple går krigen med Gogle ind i en ny og ophedet fase.

Det er ikke længe siden, at Google og Apple var venner. Google-chef Eric Schmidt sad i Apples bestyrelse og de to firmaer havde et samarbejde på en række områder. Sådan er det ikke længere. Den afdøde Apple-stifter Steve Jobs erklærede i sin biografi, at han ville "smadre" Googles Android, og Eric Schmidt trak sig fra sin bestyrelsespost hos Apple i 2009.

Med de seneste annonceringer på Apples Worldwide Developer Conference (WWDC) er der for alvor lagt op til krig mellem Apple og Google. Indtil nu har Apple brugt Google Maps på sine mobile enheder. Men nu er det slut - Apple har udviklet sin egen Maps-applikation med kortmateriale fra forskellige partnere, herunder TomTom. Den nye applikation i iOS 6, der kommer til efteråret, kan blandt andet byde på 3D-visning af verdens storbyer.

Så er det nok ikke helt tilfældigt, at Google kom med stort set det samme i sidste uge. Inden udgangen af 2012 er Google klar med 3D-visning for alle storbyer i USA og Europa. Der er også en ny offline-modus i Google Maps, hvor man kan få vist alle kort uden internet-forbindelse. Men det fungerer kun på Android.

Tilsvarende bliver den nye Maps-applikation fra Apple kun tilgængelig på iOS. Så de dage, hvor Google og Apple samarbejdede om kort-applikationer, er endegyldigt forbi.

Apple købte sidste år det svenske firma C3 Technologies, som også er i stand til at forvandle luftbilleder til 3D-modeller. Teknologien, der oprindelig er udviklet til at styre missiler, indgår i den nye Maps-applikation.

Samtidig bliver der indbygget nye navigations-funktioner i programmet og det bliver mulighed for, at tredjeparts-udviklere kan integrere deres egne applikationer i Maps.

Gør grin med konkurrenten

Apple gjorde grin med Google under åbningen af  WWDC-konferencen, hvor man afspillede et lydklip med den digitale assistent Siri. "Er der nogen af jer, der arbejder med Ice Cream Sandwich eller Jelly Bean?", spurgte Siri. Ice Cream Sandwich er kodenavnet for Android 4.0, mens Jelly Bean er den næste version. "Hvem finder på disse navne? Ben & Jerry?"

Siri er nu blevet udvidet med nye funktioner, så den digitale assistent blandt andet kan starte andre applikationer, og den kommer nu til den nye iPad. Flere bilfirmaer som BMW, Honda og General Motors vil også integrere Siri i deres bilsystemer.

Ifølge CNET er Siri ved at udvikle sig til Apples søgemaskine - og dermed en direkte konkurrent til Google og Bing.

Den anden store nyhed er Facebook-integration i Mac OS X og iOS, som også er et direkte angreb på Google og firmaets sociale netværk Google+. Det bliver meget lettere at udveksle beskeder med sine Facebook-venner, se deres status, uploade billeder og dele andet indhold.

Nu er det op til Google at vise, at man kan matche Apple. Google holder sin egen store udviklerkonference I/O den 27.-29. juni. Så er det næsten helt symbolsk, at Google I/O holdes samme sted som Apple WWDC - i Moscone Center i San Francisco.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.