Artikel top billede

Afsløring: Overvågningssystemer er pivåbne for hackere

En producents overvågningskameraer er lige til at gå til for de it-kriminelle, der måtte ønske det.

Det er alt for let at få adgang til nogle overvågningskameraer, fordi de anvender standard-brugernavnet og -adgangskoden, som ejerne har glemt at ændre.

Ønsker en it-kriminel at spore disse kameraer, kan det ske nemt via webtjenesten Shodan.

Det skriver vores kolleger på Computerworld Norge, der oplyser, at en af verdens største leverandører af videoovervågningsløsninger, Exacq, har hundredvis af den slags systemer bare i Norge.

"En grov optælling fra Computerworlds side tyder på, at omkring halvdelen af disse kun er sikret ved hjælp af fabrikkens standard-brugernavn og kodeord, som er let søgbare og tilgængelige i producentens egne manualer."

Compuyterworld Norge forklarer, at kriminelle på den måde kan få adgang til overvågningsbilleder fra både norske butikker og lagerlokaler, men også fra private hjem, hvor udstyret er installeret.

Forkert formulering i vejledning

Selv om selve producentens vejledning tydeligt råder brugeren til at ændre adgangskoden, er importøren Vicons brugervejledning knap så klar i budskabet.

Det skyldes, at den forklarer, at standardkontoen er til opstart af systemet og for dem, der ikke skal have administratorrettigheder - og at brugernavn og password til denne konto ikke skal ændres.

Vicon forklarer til Computerworld Norge, at formuleringen drejer sig om de systemer, der er offline, men at man nu vil ændre det, så det er tydeligt, at standard-indstillingerne skal ændres, hvis systemet kobles til internettet.

Det er et velkendt sikkerhedsproblem, at folk glemmer at ændre default brugernavne og adgangskoder, så eksempelvis Wi-Fi-routeren eller FTP-serveren er alt for nem at gå til for de it-kriminelle.
 
Problemet er ikke kun, at de kriminelle dermed forholdsvist nemt kan få adgang til eksempelvis routeren, men også, at routeren kan være forbundet til anden hardware med kritiske data, som hackerne dermed også kan forsøge at få adgang til. 

Læs også:

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere