Artikel top billede

Afsløring: Overvågningssystemer er pivåbne for hackere

En producents overvågningskameraer er lige til at gå til for de it-kriminelle, der måtte ønske det.

Det er alt for let at få adgang til nogle overvågningskameraer, fordi de anvender standard-brugernavnet og -adgangskoden, som ejerne har glemt at ændre.

Ønsker en it-kriminel at spore disse kameraer, kan det ske nemt via webtjenesten Shodan.

Det skriver vores kolleger på Computerworld Norge, der oplyser, at en af verdens største leverandører af videoovervågningsløsninger, Exacq, har hundredvis af den slags systemer bare i Norge.

"En grov optælling fra Computerworlds side tyder på, at omkring halvdelen af disse kun er sikret ved hjælp af fabrikkens standard-brugernavn og kodeord, som er let søgbare og tilgængelige i producentens egne manualer."

Compuyterworld Norge forklarer, at kriminelle på den måde kan få adgang til overvågningsbilleder fra både norske butikker og lagerlokaler, men også fra private hjem, hvor udstyret er installeret.

Forkert formulering i vejledning

Selv om selve producentens vejledning tydeligt råder brugeren til at ændre adgangskoden, er importøren Vicons brugervejledning knap så klar i budskabet.

Det skyldes, at den forklarer, at standardkontoen er til opstart af systemet og for dem, der ikke skal have administratorrettigheder - og at brugernavn og password til denne konto ikke skal ændres.

Vicon forklarer til Computerworld Norge, at formuleringen drejer sig om de systemer, der er offline, men at man nu vil ændre det, så det er tydeligt, at standard-indstillingerne skal ændres, hvis systemet kobles til internettet.

Det er et velkendt sikkerhedsproblem, at folk glemmer at ændre default brugernavne og adgangskoder, så eksempelvis Wi-Fi-routeren eller FTP-serveren er alt for nem at gå til for de it-kriminelle.
 
Problemet er ikke kun, at de kriminelle dermed forholdsvist nemt kan få adgang til eksempelvis routeren, men også, at routeren kan være forbundet til anden hardware med kritiske data, som hackerne dermed også kan forsøge at få adgang til. 

Læs også:

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere