Artikel top billede

Manden bag kæmpe sikkerhedshul i OpenSSL: Det var ikke med vilje

Synderen bag et stort sikkerhedshul i OpenSSL-protokollen beklager nu sin fejl og skyder alle konspirationsteorier ned. Han mener, at flere øjne på open source-projektet kan være løsningen fremover.

Konspirationsteorierne er fløjet igennem luften, efter det er kommet frem, at der har været et stort sikkerhedshul i krypteringsprotokollen OpenSSL.

Sikkerhedshullet har betydet, at millionvis af websites har været åbne for at sniffe brugernavne og passwords i klartekst, krypterede kreditkortbetalinger er mistænkt for at være opsnappet, mens hullet også har åbnet muligheden for deciderede indbrud på de ramte webservere.

Nu står manden bag hullet frem og erklærer, at det altså ikke var med vilje, at han kom til at begå en fejl.

Dermed skyder synderen, tyske dr. Seggelmann, hul i konspirationsteorierne, som mestendels går ud på, at hullet var revet op for at hjælpe efterretningstjenester som NSA eller med personlig økonomisk vinding for øje.

Det skriver The Sydney Morning Herald.

"Jeg arbejdede på at forbedre OpenSSL og lavede mange fejlrettelser og tilføjede nye funktioner. I en af de nye features missede jeg desværre validering af en variabel, som indeholdt en længde," forklarer dr. Seggelmann til The Sydney Morning Herald.

Gik fra fejl til endelig version

Dr. Seggelmann forklarer, at en kode-reviewer også missede valideringen.

Loggen viser, at det i dette tilfælde drejer sig om en vis dr. Stephen Henson, der skulle kigge koden igennem for fejl, men altså overså den bug, der senere skulle blive kendt som Heartbleed-hullet.

"På den måde røg fejlen fra udviklingen ind i den frigivne version," siger dr. Seggelmann, som erkender, at den trivielle fejl har haft en stor negativ effekt.

"Det var overhovedet ikke intentionen, og i dette tilfælde var det en simpel programmeringsfejl i en ny funktion, som uheldigvis stødte ind i sikkerhedsproblemer," bedyrer han over for The Sydney Morning Herald.

Samtidig hævder han, at denne fejl viser, at der bør komme flere øjne på et så vigtigt open source-projekt som dette, der bliver benyttet af rigtig mange webmastere verden over.

"Det er uheldigt, at OpenSSL bliver brugt af millionvis af folk, men der er rent faktisk kun et fåtal, der hjælper med at udvikle det. Fordelen ved open source-software er ellers, at alle kan kigge med i koden. Jo flere folk, der kigger med, jo bare bliver det - især med software som OpenSSL," siger dr. Seggelmann.

Hullet er en katastrofe

Den amerikanske sikkerhedsguru Bruce Schneier tøver ikke med at vurdere sårbarheden som værende rigtig, rigtig slem.

"Katastrofalt er det rigtige ord. På en skala fra 1 til 10 ligger vi på 11," lyder vurderingen fra Bruce Schneier på sikkerhedsspecialistens egen blog.

Herhjemme er blandt andre Nets gået i gang med at kigge på sin software for at finde ud af, om kortselskabet har været ramt af OpenSSL's Heartbleed-hul.

Samtidig har en sikkerhedsspecialist over for Computerworld opfordret alle danskere til at skifte password til en række store sites som Google, Facebook og Twitter, da deres brugernavne og passwords kan være blevet opsnappet, inden OpenSSL-projektet fik lukket hullet. 

Læs også:
Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere