Artikel top billede

Manden bag kæmpe sikkerhedshul i OpenSSL: Det var ikke med vilje

Synderen bag et stort sikkerhedshul i OpenSSL-protokollen beklager nu sin fejl og skyder alle konspirationsteorier ned. Han mener, at flere øjne på open source-projektet kan være løsningen fremover.

Konspirationsteorierne er fløjet igennem luften, efter det er kommet frem, at der har været et stort sikkerhedshul i krypteringsprotokollen OpenSSL.

Sikkerhedshullet har betydet, at millionvis af websites har været åbne for at sniffe brugernavne og passwords i klartekst, krypterede kreditkortbetalinger er mistænkt for at være opsnappet, mens hullet også har åbnet muligheden for deciderede indbrud på de ramte webservere.

Nu står manden bag hullet frem og erklærer, at det altså ikke var med vilje, at han kom til at begå en fejl.

Dermed skyder synderen, tyske dr. Seggelmann, hul i konspirationsteorierne, som mestendels går ud på, at hullet var revet op for at hjælpe efterretningstjenester som NSA eller med personlig økonomisk vinding for øje.

Det skriver The Sydney Morning Herald.

"Jeg arbejdede på at forbedre OpenSSL og lavede mange fejlrettelser og tilføjede nye funktioner. I en af de nye features missede jeg desværre validering af en variabel, som indeholdt en længde," forklarer dr. Seggelmann til The Sydney Morning Herald.

Gik fra fejl til endelig version

Dr. Seggelmann forklarer, at en kode-reviewer også missede valideringen.

Loggen viser, at det i dette tilfælde drejer sig om en vis dr. Stephen Henson, der skulle kigge koden igennem for fejl, men altså overså den bug, der senere skulle blive kendt som Heartbleed-hullet.

"På den måde røg fejlen fra udviklingen ind i den frigivne version," siger dr. Seggelmann, som erkender, at den trivielle fejl har haft en stor negativ effekt.

"Det var overhovedet ikke intentionen, og i dette tilfælde var det en simpel programmeringsfejl i en ny funktion, som uheldigvis stødte ind i sikkerhedsproblemer," bedyrer han over for The Sydney Morning Herald.

Samtidig hævder han, at denne fejl viser, at der bør komme flere øjne på et så vigtigt open source-projekt som dette, der bliver benyttet af rigtig mange webmastere verden over.

"Det er uheldigt, at OpenSSL bliver brugt af millionvis af folk, men der er rent faktisk kun et fåtal, der hjælper med at udvikle det. Fordelen ved open source-software er ellers, at alle kan kigge med i koden. Jo flere folk, der kigger med, jo bare bliver det - især med software som OpenSSL," siger dr. Seggelmann.

Hullet er en katastrofe

Den amerikanske sikkerhedsguru Bruce Schneier tøver ikke med at vurdere sårbarheden som værende rigtig, rigtig slem.

"Katastrofalt er det rigtige ord. På en skala fra 1 til 10 ligger vi på 11," lyder vurderingen fra Bruce Schneier på sikkerhedsspecialistens egen blog.

Herhjemme er blandt andre Nets gået i gang med at kigge på sin software for at finde ud af, om kortselskabet har været ramt af OpenSSL's Heartbleed-hul.

Samtidig har en sikkerhedsspecialist over for Computerworld opfordret alle danskere til at skifte password til en række store sites som Google, Facebook og Twitter, da deres brugernavne og passwords kan være blevet opsnappet, inden OpenSSL-projektet fik lukket hullet. 

Læs også:
Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.