Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Pc-salget falder - men Apple buldrer frem med salg af Mac-computere

Pc-salget fortsætter med at styrtdykke. Men Apple sælger flere og flere Mac-computere.

Salget af computere - stationære og bærbare - har længe været faldende på det globale marked, hvor forbrugerne i stedet i stor stil indkøber tablet-computere og smartphones, når de skal have nyt grej.

Det kan du læse mere om her: Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013.

Sådan er det imidlertid ikke for Apple.

Selskabet meddeler, at salget af Mac-computere steg med fem procent i årets første kvartal i forhold til den tilsvarende periode i fjor.

Samtidig er det samlede pc-salg faldet med fire procent i den samme periode.

I alt solgte Apple 4,1 millioner Mac-computere i årets første kvartal, hvilket er det andet kvartal i træk med vækst i salget af Mac-computere.

Salget af Mac-computerne - der er Apples ældste produktlinie - udgør 12 procent af selskabets samlede omsætning på 246 milliarder kroner.

Mac er en rigtig god forretning for Apple. Det skyldes ikke mindst, at selskabet alene sigter efter den øvre del af markedet.

Det betyder, at selskabet ikke involverer sig i de heftige priskrige, som hærger i den lave ende af markedet, hvor indtjeningsmarginerne på de prisbillige computere er meget små per solgt computer.

Således har Apple formået at holde den såkaldte ASP - average selling price - ret stabil i de seneste seks år.

Analysehuset IDC ser indtil videre ingen tegn på, at faldet i salget af pc'er vil stoppe.

Salget er faldet støt i de seneste otte kvartaler, og IDC vurderer, at markedet vil faldet yderligere seks procent i år og vil gå under 300 millioner solgte enheder i 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere