Artikel top billede

Vic Gundotra meddelte torsdag, at han stopper i Google efter otte år i virksomheden, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Google+.

Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Chefen for Google+ stopper, og en amerikansk techblog hævder, at Google er ved at forvandle det sociale medie til et "zombie-netværk."

I 2011 lancerede Google under stort ståhej det sociale netværk Google+, der skulle konkurrere med Facebook og Twitter. 

Men i går kom det frem, at Google-chefen Vic Gundotra, der stod i spidsen for Google+, forlader virksomheden, og den amerikanske tech-blog Techcrunch bringer nu nye rygter til torvs.

Ifølge Techcrunches kilder er Google i gang med et bemærkelsesværdigt strategiskifte, hvor Google+ ikke længere vil blive betragtet som en konkurrent til Facebook eller Twitter, men nu snarere skal ses som en platform fremfor et produkt. 

Populær blandt SEO-eksperter

På trods af meget omtale og mere end en halv milliard registrerede brugere ser det her tre år efter lanceringen ikke ud til, at Google+ for alvor har formået at skabe stor brugeraktivitet på netværket.

Dermed ikke sagt, at Google+ ligger helt øde hen. Netværket har sine fans og er blandt andet blevet populært hos SEO-eksperter, der har opdaget, at Google+ kan være et effektivt redskab, når hjemmesider skal skubbes til tops i Googles søgeresultater. 

Men indtil videre har Google+ ikke været i stand til for alvor at true Facebook og Twitter, og netværket ser heller ikke ud til at have formået at skabe samme begejstring om sit produkt, som det er tilfældet for nyere medier som eksempelvis Snapchat og Instagram.

Ansatte bliver flyttet til Android

I dag tæller Google+-divisionen mellem 1.000 og 1.200 ansatte, og ifølge Techcrunch vil en del af dem i den kommende tid blive flyttet rent fysisk.

Ifølge Techcrunchs kilder vil en del af Google+-folkene i fremtiden skulle dele bygning med Android-divisionen, hvilket ifølge Techcrunch dog ikke nødvendigvis er relateret til Vic Gundotras afsked.

Den amerikanske blogs kilder understreger dog også, at Google+ ikke officielt har fået dødsstødet af Googles ledelse, men en kilde oplyser til Techcrunch, at Google+ i øjeblikket er at betragte som en omvandrende død. En slags zombie:

"Når du fyrer chefen og fjerner alle ressourcerne, er det den rette betegnelse," siger vedkommende.

En talsperson for Google afviser dog over for bloggen, at afskeden med Vic Gundotra vil have nogen indflydelse på fremtiden for Google+.

"Det vil ikke få nogen indflydelse på strategien for Google+. Vi har et ekstremt talentfuldt hold, der vil fortsætte med at bygge fantastiske brugeroplevelser til Google+, Hangouts og Photos," siger talspersonen til Techcrunch.


Læs også: 
Derfor er Google+ så vigtig for din søgeoptimering 

Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere