Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen /)

Tabletsalget flader ud - og førerhunden taber terræn

Producenterne af tablets står over for en hård tid. Kunderne tøver med at købe, og telefoner med store skærme æder af markedet.

Verdensmarkedet for tablets og de såkaldte to-i-en-maskiner viser svage takter. Væksten i salget voksede kun cirka fire procent i første kvartal af 2014 i forhold til samme kvartal året før.

Det viser nye, såkaldt præliminære tal fra analysebureauet IDC.

I forhold til kvartalet før, altså fjerde kvartal 2013, hvor julehandlen hører til, er der tale om et voldsomt fald på næsten 36 procent.

Alt i alt lover det ikke godt for salget i 2014, mener IDC.

"Væksten i salget af smartphones med store skærme, og det faktum, at folk beholder deres nuværende tablet i længere tid end forventet, bidrager til det svage resultat i første kvartal. Samtidig har væksten i salg til virksomheder ikke kunnet opveje faldet i salg til forbrugerne," siger Tom Mainelli, IDC Program Vice President, Devices and Displays.

Apple holder fast .... men

Apple holder fast i førertrøjen, selv om salget dalede fra 19,5 millioner enheder i første kvartal 2013 til 16,4 millioner i første kvartal 2014. Apples markedsandel er fortsat høj, nemlig 32,5 procent. Der er dog tale om et lille fald fra det foregående kvartal, da Apple sad på 33,2 procent.

Samsung er til gengæld i fuldt firspring og voksede fra en markedsandel på 17,2 procent i fjerde kvartal 2013 til 22,3 procent i første kvartal 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere