Artikel top billede

Tabletsalget flader ud - og førerhunden taber terræn

Producenterne af tablets står over for en hård tid. Kunderne tøver med at købe, og telefoner med store skærme æder af markedet.

Verdensmarkedet for tablets og de såkaldte to-i-en-maskiner viser svage takter. Væksten i salget voksede kun cirka fire procent i første kvartal af 2014 i forhold til samme kvartal året før.

Det viser nye, såkaldt præliminære tal fra analysebureauet IDC.

I forhold til kvartalet før, altså fjerde kvartal 2013, hvor julehandlen hører til, er der tale om et voldsomt fald på næsten 36 procent.

Alt i alt lover det ikke godt for salget i 2014, mener IDC.

"Væksten i salget af smartphones med store skærme, og det faktum, at folk beholder deres nuværende tablet i længere tid end forventet, bidrager til det svage resultat i første kvartal. Samtidig har væksten i salg til virksomheder ikke kunnet opveje faldet i salg til forbrugerne," siger Tom Mainelli, IDC Program Vice President, Devices and Displays.

Apple holder fast .... men

Apple holder fast i førertrøjen, selv om salget dalede fra 19,5 millioner enheder i første kvartal 2013 til 16,4 millioner i første kvartal 2014. Apples markedsandel er fortsat høj, nemlig 32,5 procent. Der er dog tale om et lille fald fra det foregående kvartal, da Apple sad på 33,2 procent.

Samsung er til gengæld i fuldt firspring og voksede fra en markedsandel på 17,2 procent i fjerde kvartal 2013 til 22,3 procent i første kvartal 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere