Artikel top billede

Derfor skal CIOen arbejde med HR-chefen

Landets it-chefer kan få en stribe fordele ud af at samarbejde med HR-chefen, mener Accenture-chef.

CIO og HR-chefen kan få meget ud af hinanden i mange organisationer.

Det mener Pernille Mølbak, der er nordisk ansvarlig for Human Capital Strategy hos Accenture.
"I takt med at organisationer i stigende grad bevæger sig mod "big data" og inkluderer sociale medier, kunder og anden ustruktureret data i HR beslutninger, vil CIO'en være den bedste guide for organisationen på denne rejse," forklarer hun.

Accenture taler om talent analytics, men pointen er den samme som analytics fra andre lignende områder.

Man kan tale om at bruge data bagudskuedende på HR-området, men også til at tage beslutninger ud vil analytics for alvor komme til sin ret.

"Selvom 'beskrivende talent analytics' kan være et effektivt redskab til at identificere, hvilke problemer der findes, giver det ikke indsigt i, hvad der kommer til at ske fremover, eller giver anbefalinger til hvordan problemene kan løses," forklarer hun.

I de tilfælde må man snarere ty til 'prediktiv talent analytics', som det så fint hedder, hvor målet er at forudsige, hvad der kommer til at ske, og hvilke beslutninger der kan anbefales.

Forudsige ting - og bedre beslutninger

Eksempler på, hvordan virksomheden kan bruge "prediktiv talent analytics" i alle faser af medarbejdernes livscyklus, kan være at forudsige mangel på medarbejdere med kritisk kompetence, som for eksempel ingeniører, laboranter og statistikere.

Det kan ske ud fra historiske data om virksomhedens kapacitet og produktivitet, demografi og naturlig afgang, jobrotationer og forfremmelser på behovssiden og talentpoolen, trends og konkurrence om givne arbejdskraft på tilgangssiden.

"Ved at kende til det gap kan virksomheden bedre tiltrække, rekruttere og videreudvikle de kompetencer, der er brug for, således at det ikke bremser virksomheden i sine forretningsambitioner," forklarer hun.

Andre steder, hvor data kan bruges er omkring udvikling af træningsprogrammer, personalegoder med bedst effekt, fratrædelse og meget mere.

Microsoft og Google gør det

Hun peger på, at nogle af de største spillere begynder at udnytte data på HR området mere aktivt.

Det gælder for eksempel organisationer som HSBC, Deutsche Bank, Google, Unilever, Nestle, BP, Shell, Microsoft, Dell, Siemens og Accenture selv.

"Vi forventer, at trenden fortsætter med at vokse, og at adgang til data og brugen af talent analytics vil ligge højt på erhvervsledernes agenda i årene fremover," lyder det fra Accenture.

Fem råd

Pernille Mølbak har fem råd til virksomheder, der ønsker at give sig i kast med talent analytics:

1. Vent ikke på "perfekt data"
For de fleste organisationer er standardisering af globale HR-processer og systemer en tidskrævende proces, men det legitimerer ikke at udskyde arbejdet med talent analytics.

2. Begynd med pilotprojekter
Det kan være en god idé at starte ud med pilotprojekter, der fokuserer på de primære udfordringer for organisationen, fx mængden af turnovers eller for lav produktivitet hos de ansatte.

3. Se på talent analytics i lyset af forretningsstrategien - tænk stort
Det er vigtigt, at arbejdet med talent analytics er koblet til forretningsstrategien for at kunne spotte, hvordan bedre indsigt i medarbejderdata kan hjælpe med at forbedre forretningsresultaterne.

4. Tag et langsigtet perspektiv
Talent analytics skal ses ud fra et helhedsperspektiv, der indgår i en længere proces snarere end enkeltstående projekter.

5. Overvej, hvordan organisationen kan udvikle en analytics-gruppe, og hvor den skal placeres i organisationen
Mange organisationer kæmper med at placere analytics-specialisterne internt, fordi de med deres utraditionelle funktion kan være svære at placere i en traditionel rapporteringsstruktur. Førende virksomheder på feltet, fx Google, har ansat en CAO (Chief Analytics Officer) som en del af topledelsen.

Kilde: Accenture.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere