Artikel top billede

Facebook på vej ind på ultra-kontroversielt marked

Inden længe kan Facebook åbne et kontor på et af verdens allerstørste markeder, hvor selskabet har været bandlyst siden 2009.

Verdens største sociale medie, Facebook, er for alvor på vej ind i verdens største land, Kina.

For nylig har flere kilder tæt på Facebook fortalt, at det sociale medie er i gang med at åbne et salgskontor i det kinesiske hovedland - formentlig i Beijings Fortune Financial Center.

Dette salgskontor anses for at blive et strategisk vigtigt omdrejningspunkt for aktiviteterne i Kina. Landet har ellers været lukket land for Facebook siden 2009, da den kinesiske regering spærrede for adgangen til selskabets ellers yderst besøgte hjemmeside.

Om denne spærring bliver ophævet samtidig med fremstødet i Kina, er derimod mere tvivlsomt.

Det skriver Bloomberg.

Sælger reklamer til kinesere

I dag er ingen Facebook-medarbejdere til stede i Kinas hovedland, men de er dog tæt på.

For Facebook opererer allerede i sydkinesiske Hongkong, hvor der sælges reklamer til kinesiske firmaer, der ønsker at komme ud på verdensmarkedet.

Desuden har selskabet ud over sit reklamesalgskontor i Hongkong ifølge egne udsagn også 'tusindvis' af app-udviklere ansat i Kina.

Kreativ adgang til Facebook

De blå-hvide Facebook-side kan desuden godt tilgås i Hongkong i Sydkina, men i det kinesiske hovedland er det kun via VPN-tunneller og andre kreative tilgange, at de kinesiske borgere kan logge på verdens største sociale netværk med mere end en milliard brugere.

Blandt andet er Computerworld blevet tippet omkring visse restauranter i Shanghai, hvor det er muligt at logge på Facebook i noget nær hemmelighed.

Årsagerne til Facebook-blokeringen er ikke entydige.

Men på de overordnede linjer handler de blandt andet om den kinesiske regerings ønsker om kontrol af borgernes informationsdeling på sociale medier og en favorisering af Kinas egne sociale medier, som har hundredmillionvis af brugere.

Læs også: 
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

2 millioner kinesere ansat til at læse regeringskritiske blogs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere