Artikel top billede

Facebook på vej ind på ultra-kontroversielt marked

Inden længe kan Facebook åbne et kontor på et af verdens allerstørste markeder, hvor selskabet har været bandlyst siden 2009.

Verdens største sociale medie, Facebook, er for alvor på vej ind i verdens største land, Kina.

For nylig har flere kilder tæt på Facebook fortalt, at det sociale medie er i gang med at åbne et salgskontor i det kinesiske hovedland - formentlig i Beijings Fortune Financial Center.

Dette salgskontor anses for at blive et strategisk vigtigt omdrejningspunkt for aktiviteterne i Kina. Landet har ellers været lukket land for Facebook siden 2009, da den kinesiske regering spærrede for adgangen til selskabets ellers yderst besøgte hjemmeside.

Om denne spærring bliver ophævet samtidig med fremstødet i Kina, er derimod mere tvivlsomt.

Det skriver Bloomberg.

Sælger reklamer til kinesere

I dag er ingen Facebook-medarbejdere til stede i Kinas hovedland, men de er dog tæt på.

For Facebook opererer allerede i sydkinesiske Hongkong, hvor der sælges reklamer til kinesiske firmaer, der ønsker at komme ud på verdensmarkedet.

Desuden har selskabet ud over sit reklamesalgskontor i Hongkong ifølge egne udsagn også 'tusindvis' af app-udviklere ansat i Kina.

Kreativ adgang til Facebook

De blå-hvide Facebook-side kan desuden godt tilgås i Hongkong i Sydkina, men i det kinesiske hovedland er det kun via VPN-tunneller og andre kreative tilgange, at de kinesiske borgere kan logge på verdens største sociale netværk med mere end en milliard brugere.

Blandt andet er Computerworld blevet tippet omkring visse restauranter i Shanghai, hvor det er muligt at logge på Facebook i noget nær hemmelighed.

Årsagerne til Facebook-blokeringen er ikke entydige.

Men på de overordnede linjer handler de blandt andet om den kinesiske regerings ønsker om kontrol af borgernes informationsdeling på sociale medier og en favorisering af Kinas egne sociale medier, som har hundredmillionvis af brugere.

Læs også: 
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

2 millioner kinesere ansat til at læse regeringskritiske blogs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere