Artikel top billede

Facebook på vej ind på ultra-kontroversielt marked

Inden længe kan Facebook åbne et kontor på et af verdens allerstørste markeder, hvor selskabet har været bandlyst siden 2009.

Verdens største sociale medie, Facebook, er for alvor på vej ind i verdens største land, Kina.

For nylig har flere kilder tæt på Facebook fortalt, at det sociale medie er i gang med at åbne et salgskontor i det kinesiske hovedland - formentlig i Beijings Fortune Financial Center.

Dette salgskontor anses for at blive et strategisk vigtigt omdrejningspunkt for aktiviteterne i Kina. Landet har ellers været lukket land for Facebook siden 2009, da den kinesiske regering spærrede for adgangen til selskabets ellers yderst besøgte hjemmeside.

Om denne spærring bliver ophævet samtidig med fremstødet i Kina, er derimod mere tvivlsomt.

Det skriver Bloomberg.

Sælger reklamer til kinesere

I dag er ingen Facebook-medarbejdere til stede i Kinas hovedland, men de er dog tæt på.

For Facebook opererer allerede i sydkinesiske Hongkong, hvor der sælges reklamer til kinesiske firmaer, der ønsker at komme ud på verdensmarkedet.

Desuden har selskabet ud over sit reklamesalgskontor i Hongkong ifølge egne udsagn også 'tusindvis' af app-udviklere ansat i Kina.

Kreativ adgang til Facebook

De blå-hvide Facebook-side kan desuden godt tilgås i Hongkong i Sydkina, men i det kinesiske hovedland er det kun via VPN-tunneller og andre kreative tilgange, at de kinesiske borgere kan logge på verdens største sociale netværk med mere end en milliard brugere.

Blandt andet er Computerworld blevet tippet omkring visse restauranter i Shanghai, hvor det er muligt at logge på Facebook i noget nær hemmelighed.

Årsagerne til Facebook-blokeringen er ikke entydige.

Men på de overordnede linjer handler de blandt andet om den kinesiske regerings ønsker om kontrol af borgernes informationsdeling på sociale medier og en favorisering af Kinas egne sociale medier, som har hundredmillionvis af brugere.

Læs også: 
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

2 millioner kinesere ansat til at læse regeringskritiske blogs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere