Foto: Lotte Bentzen/TDC.

Teleselskab viser vejen: Her er verdens hurtigste 4G-net

Et teleselskab har sat hastighedsrekord over 4G-netværket. Tre gange hurtigere end den teoretiske hastighed er i dag.

Teoretisk, og under optimale forhold, kan dagens 4G-net maksimalt levere en ydelse på op til 150 Mbit/s (megabit per sekund).

Det australske teleselskab Telstra er imidlertid ved at hæve barren markant.

I en test af firmaets nye LTE Advanced-netværk er grænsen nemlig blevet rykket. Aussierne viste en teoretisk hastighed på op til 450 Mbit/s.

Det er naturligvis ikke en hastighed, som du kan få i morgen, men testen fortæller noget om, hvad du kan forvente af den næste version 4G-net.

Der er således ikke tale om 5G men en forædlet version af 4G, der kører på samme frekvens.

Det skriver Cnet.

Du kan læse mere om 5G-netværket her: Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Ny verdensrekord
Med de 450 Mbit/s på testbænken kan den australske operatør kalde sig ny verdensmester i kategorien hurtigste mobilnet.

Hastighedsrekorden blev slået ved at koble flere linjer sammen, bestående af to 4G-FDD (frequency division duplexing) og en af Telstras eksisterende 20 MHz-kanaler.

En talsperson fra Telstra, Mike Wright, udtaler, at der ikke bare er tale om en test, men om reelle hastigheder.

"Vi forventer, at vi skal levere denne hastighed i næsten hele vores mobilnet," siger han.

Det betyder dog ikke, at australierne får verdens hurtigste mobilnet med 450 Mbit/s lige med det første.

Hastigheden bestemmes nemlig også af, hvilken hastighed som mobil- og udstyrsproducenten understøtter, skriver Cnet.

Ligeledes har Telstra næppe kapacitet til, at alle kunder surfer med maksimal fart.

Læs også:
Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.