Artikel top billede

Chromebooks kommer til Danmark fra Acer, HP og Toshiba i første omgang. Her er det et billede af Googles egen Chromebook, Pixel.

Nu lancerer Google Chromebooks i Danmark

Googles små og enkle laptops, Chromebooks, kommer nu til Danmark, efter at de har haft stor succes i USA.

Google lancerer nu deres Chromebooks i Danmark.

Chromebooks er en letvægtbærbar, som kører Googles eget ChromeOS.

Chrome OS er et system, som bygger på browseren Chrome og dens adgang til skyen, hvor alle apps og programmer kører.   

I første omgang vil det være producenter som Acer, HP og Toshiba, som vil have produkter klar til salg i de kommende dage i blandt andet Elgiganten, men Google fortæller også i et blogindlæg, at andre producenter er på trapperne med flere Chromebooks.

Chromebooks har tidligere holdt sig fra det danske marked blandt andet på grund af NemID, som krævede Java for at kunne fungere.

Chromebooks har ikke kunnet håndtere Java, da den ikke tillader installation af programmer uden for browseren Chromes tilføjelser, men det problem ser ud til at være løst, når Nets snart kommer med en NemID-version, som i stedet er baseret på Javascript.

Stor succes i USA
De små Chromebooks, som på godt og ondt kan sammenlignes med 00'ernes netbooks, er små og billige bærbare computere, som på grund af Chrome OS' lette system ikke kræver særlig mange kræfter fra computerens hardware.

Det betyder, at Chromebooks er meget billige maskiner på omkring 2.000 kroner. De har Googles tjenester dybt integreret i systemet.

Chromebooks succes har været så stor i USA, at 8 ud af de 20 mest solgte bærbare på onlinebutikken Amazon er Chromebooks, og mange amerikanske skoler er begyndt at bruge dem som skolecomputere.

Man kan dog ikke bare installere, hvad man har lyst til, og det er som sagt også en kraftmæssig svag computertype, men Chromebook-computerne er også mere rettet mod folk, som mangler en computer til let skrivning, internetsurfing og lignende.

Chromebooks fra Acer, HP og Toshiba kommer til salg i de danske butikker i starten af juni.

Læs også: Chromebook-bombardement: Her er de nye maskiner

Læs også: Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn - til en rørende pris 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere