Artikel top billede

Vigtig sårbarhed i Microsofts egen sikkerheds-software

Risiko for denial of service-angreb får Microsoft til at lukke vigtig sårbarhed i en stribe af selskabets egne sikkerheds-produkter.

"Vulnerability in Microsoft Malware Protection Engine Could Allow Denial of Service."

Sådan lyder ny information fra Microsoft til kunderne på selskabets Technet, hvor det forklares, at selskabets har lukket en sårbarhed, der kan have indflydelse på en stribe sikkerheds-løsninger fra Microsoft selv. 

"Sårbarheden kunne give mulighed for denial of service, hvis Microsoft Malware Protection Engine scanner en særligt udarbejdet fil," forklarer Microsoft.

"En angriber, der med succes udnytter denne sårbarhed, ville kunne forhindre Microsoft Malware Protection Engine i at monitorere ramte systemer, indtil den særlige fil er blevet fjernet manuelt, og tjenesten er genstartet."

Microsoft Malware Protection Engine er blandt andet en del af Microsoft Security Essentials, som mange forbrugere anvender, men også af Forefront-produkterne og Intune, der retter sig mod erhvervsbrugerne.

Derfor er det en alvorlig sårbarhed

Denial of service-angreb kan være ganske alvorlige, da de kan tvinge websider i knæ og ramme vigtige it-tjenester, eksempelvis hos banker.

De kriminelles mål er - som navnet antyder - at hindre adgangen til den service, som angrebet retter sig imod.

Microsoft betegner da også selv sårbarheden som "vigtig."

Softwaregiganten skriver, at det typisk ikke kræver handling af brugerne selv, før Microsoft Malware Protection Engine bliver opdateret, fordi det er indbygget i tjenesterne, at det skal ske inden for 48 timer efter frigivelsen.

"Den præcise tidsramme afhænger af den anvendte software, internetforbindelse og konfiguration af infrastruktur."

Microsoft skriver også, at man ikke kender til, at sårbarheden er blevet udnyttet af de kriminelle, men alligevel tages truslen seriøst.

Eksempelvis fremhæves det, at kriminelle vil kunne forsøge at liste den særlige fil ind på brugernes maskiner via emails, chat-kommunikation eller websider.

Læs mere om sårbarheden her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere