Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Vigtig sårbarhed i Microsofts egen sikkerheds-software

Risiko for denial of service-angreb får Microsoft til at lukke vigtig sårbarhed i en stribe af selskabets egne sikkerheds-produkter.

"Vulnerability in Microsoft Malware Protection Engine Could Allow Denial of Service."

Sådan lyder ny information fra Microsoft til kunderne på selskabets Technet, hvor det forklares, at selskabets har lukket en sårbarhed, der kan have indflydelse på en stribe sikkerheds-løsninger fra Microsoft selv. 

"Sårbarheden kunne give mulighed for denial of service, hvis Microsoft Malware Protection Engine scanner en særligt udarbejdet fil," forklarer Microsoft.

"En angriber, der med succes udnytter denne sårbarhed, ville kunne forhindre Microsoft Malware Protection Engine i at monitorere ramte systemer, indtil den særlige fil er blevet fjernet manuelt, og tjenesten er genstartet."

Microsoft Malware Protection Engine er blandt andet en del af Microsoft Security Essentials, som mange forbrugere anvender, men også af Forefront-produkterne og Intune, der retter sig mod erhvervsbrugerne.

Derfor er det en alvorlig sårbarhed

Denial of service-angreb kan være ganske alvorlige, da de kan tvinge websider i knæ og ramme vigtige it-tjenester, eksempelvis hos banker.

De kriminelles mål er - som navnet antyder - at hindre adgangen til den service, som angrebet retter sig imod.

Microsoft betegner da også selv sårbarheden som "vigtig."

Softwaregiganten skriver, at det typisk ikke kræver handling af brugerne selv, før Microsoft Malware Protection Engine bliver opdateret, fordi det er indbygget i tjenesterne, at det skal ske inden for 48 timer efter frigivelsen.

"Den præcise tidsramme afhænger af den anvendte software, internetforbindelse og konfiguration af infrastruktur."

Microsoft skriver også, at man ikke kender til, at sårbarheden er blevet udnyttet af de kriminelle, men alligevel tages truslen seriøst.

Eksempelvis fremhæves det, at kriminelle vil kunne forsøge at liste den særlige fil ind på brugernes maskiner via emails, chat-kommunikation eller websider.

Læs mere om sårbarheden her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.