Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Kendt kamera-firma går på børsen: Kursen tordner i vejret

Verdensberømt kamera-firma kan ikke få armene ned efter svimlende vækst-år. Nu går selskabet på børsen og scorer milliarder af kroner.

Det har været nogle fantastiske dage for GoPro, der producerer action-kameraer, siden selskabet officielt blev børsnoteret på teknologi-børsen Nasdaq i New York torsdag i sidste uge.

Allerede på dagen buldrede aktiekursen i vejret med 30 procent, og fredag steg den yderligere 14 procent.

Faktisk har stigningen været så markant, at GoPro er blevet mødt med kritik over den fastlagte udbudspris på 24 dollar - cirka 130 kroner - for hver af de 17,8 millioner udbudte aktier.

Fredag lå kursen på 35,90 dollar - cirka 197 kroner - per aktie.

Kritikerne mener, at den markante stigning umiddelbart efter noteringen viser, at GoPro sagtens kunne have sat prisen højere og dermed have scoret betydeligt flere penge på noteringen.

Andre mener, at det har været et smart træk af GoPro, da en relativ lav udbudspris gør aktionærerne glade.

I yderste konsekevens kan en højt sat udbudspris udløse retssager fra utilfredse aktionærer, der føler sig snydt, hvis aktiekursen falder for meget umiddelbart efter noteringen.

Blandt andre faldt Facebook-aktien ret drastisk i tiden efter Facebooks børsnotering. Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg: Facebook-aktierne skuffer

I alt har GoPro scoret 427 millioner dollar - 2,3 milliarder kroner - på børsnoteringen.

Det gør GoPro til et af de højest prissatte selskaber inden for forbruger-elektronik til en børsnotering.

Sælger som aldrig før

Timingen er da også god, for GoPro sælger som aldrig før af sine små, hårdføre action-kameraer, der kan monteres på hjelme, motorcykler, mountainbikes, fly og meget andet med knald på.

Mange anvender kameraerne til at optage film af deres bedrifter i det fri og så dele dem på de sociale medier.

GoPros indtjening steg sidste år med 88 procent til godt 333 millioner kroner. Omsætningen steg med gigantiske 87 procent til 5,4 milliarder kroner.

Har rettet sig efter krise

Analytikere ser GoPro-noteringen som yderligere et tegn på, at teknologi-markedet for alvor er ved at være på højkant igen.

Det skyldes blandt andet, at virksomheder verden over er begyndt at erkende, at der kan hentes markante konkurrencefordele i at være først med de stedse smartere it-løsninger, som markedet tilbyder.

Det betyder, at mange virksomheder nu er begyndt at investere i it med henblik på at skabe vækst for forretningen fremfor med henblik på at automatisere og effektivisere for at nedbringe omkostninger.

Denne udvikling kan du læse mere om her: Seks stærke råd: Det kan du lære af Danmarks bedste it-chefer

Det stærke marked, der er præget af øget optimisme og tro på fremtiden, har ligeledes sat skub i opkøb og fusioner, da mange af de pengestærke it-firmaer har travlt med at positionere sig til fremtidens forventede vækst-markeder.

Ifølge revisionshuset Ernst & Young blev der således opkøbt teknologifirmaer for samlet 364 milliarder kroner i verden i årets første kvartal. Det svarer til en stigning på 83 procent i forhold til den tilsvarende periode i fjor.

Blandt andet har Oracle netop købt kasseapparat-firmaet Micros.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan

Læs også: Det store opsving på trapperne: Det syder og bobler i danske it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.