Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Populært netværk advarer: Der har været sikkerhedsproblemer

Tor-netværket advarer om sikkerhedsproblemer. Måske er du slet ikke så anonym, hvis du har brugt tjenesten.

Det anonyme netværk Tor er efter NSA-afsløringerne blevet meget populært blandt netbrugere, der ønsker anonymitet, når de surfer.

Omvendt er både amerikanerne og russerne ganske interesserede i at fjerne anonymiteten.

Russerne har netop sat en dusør på ikke mindre end 600.000 kroner på højkant til den eller de personer, der kan bryde Tor-brugernes anonymitet.

Og nu meddeler Tor Projektet på sin blog, at et nyt og alvorligt hackerangreb på tjenesten har fundet sted.

Brugere kan have mistet anonymiteten

Angrebet er blevet opdaget dem 4. juli, og ifølge Tor har hensigten været at af-anonymisere brugerne.

Ud over denne information er der ikke sikre oplysninger om angrebet, heller ikke om hackerne eventuelt har haft held med deres gerninger.

Tor-projektet meddeler imidlertid, at alle som har brugt tjenesten mellem februar og 4. juli kan være berørt af angrebet.

Tor-folkene spekulerer også i, om det har været virksomhedseksperter, der har stået bag angrebet, nærmere bestemt en gruppe sikkerhedsforskere tilknyttet CERT ved Carnegie Mellon University i USA.

Aflyste foredrag om Tor-svagheder

Baggrunden for denne konkrete mistanke skyldes, at CERT havde annonceret et foredrag på sikkerhedskonferencen Black Hat om mulighederne for at knække Tor-netværket.

Som Tor skriver på bloggen, blev dette foredrag imidlertid annulleret, hvilket altså styrker mistanken hos den hacker-ramte tjeneste.

Hvis mistanken holder stik, og Tor er blevet angrebet i forskningsøjemed, har brugerne næppe noget at frygte i denne omgang, men det tilsyneladende vellykkede angreb er et vink med en vognstang om, at det kan være svært at holde sin net-færden helt anonym.

Det Tor-beslægtede styresystem Tails, der også forsøger at holde brugerne helt anonyme, blev for få dage siden ramt af en sårbarhed.

Det kan du læse mere om her: Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Som en konsekvens af angrebet anbefaler Tor, at alle brugere opdaterer til den nyeste version af programmet.

Der er flere detaljer på Tor Project-bloggen.

Læs også:

Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner

Afslør dine hemmeligheder helt anonymt - populær app er kommet til Danmark

Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.