Artikel top billede

Afslør dine hemmeligheder helt anonymt - populær app er kommet til Danmark

Whistleblower-app'en Secret - Speak Freely er klar til at indtage Danmark. Men pas på: Du er måske ikke helt så anonym, som du tror.

Gennem det seneste halve år har app'en Secret - Speak Freely være en af de hotteste apps i Silicon Valley.

Secret giver brugerne mulighed for anonymt at dele hemmeligheder, og i USA er den allerede blevet brugt til at lække historier fra nogle af verdens største selskaber.

Eksempelvis blev nyheden om, at Nike vil skrotte fitness-armbåndet Fuelband lækket via Secret, og det samme var tilfældet med nyheden om Googles fyring af Google+-chefen Vic Gundotra.

Men de fleste bruger dog app'en i mere hverdags-agtige sammenhænge, hvor de deler små intime dagbogs-agtige hemmeligheder fra deres dagligdag. En tilfældig hemmelighed fra københavnsområdet lyder eksempelvis:

"Har lyst til at stoppe en pige på gaden og invitere hende ud og bowle..."

Det anonyme Twitter

Secret kan bedst beskrives som en anonymiseret udgave af Twitter eller Instagram. Når du åbner app'en, får du en strøm af opdateringer. Næsten som på Twitter. Men til forskel fra andre sociale netværk er der ikke knyttet noget brugernavn til opdateringerne. 

Når du registrerer dig som Secret-bruger, skal du opgive dit telefonnummer, som bliver brugt til at matche dig med andre Secret-brugere fra adressebogen på din telefon. Du får dog aldrig at vide præcis, hvilke af dine venner der også bruger Secret. For at beskytte dine venners anonymitet vil du også kun blive præsenteret for opdateringer fra dine venner, når du har mindst tre venner, der bruger app'en.

Du kan dog godt have glæden af app'en, selvom du ikke kender andre, der bruger den. Secret præsenterer dig også fra opdateringer, der enten er særligt populære, eller som er skrevet af folk, der befinder sig i dit lokalområde.

Pas på - du er ikke helt anonym

Selv om Secret lover dig anonymitet, skal du dog tænke dig om, før du eksempelvis bruger app'en til at lække oplysninger, der kan bringe dig i konflikt med loven. I en artikel i teknologi-magasinet Wired har flere eksperter advaret om, at både Secret og en lignende app ved navn Whisper ikke blot gemmer data, der kan identificere dig. De to apps forbeholder sig også ret til at udlevere oplysningerne til myndighederne.

"De siger, at du kan bruge deres app til anonymt at fortælle alt, men så snart du læser deres privatlivs-politik, opdager du, at det slet ikke er så anonymt endda. Og så snart myndighederne spørger dem, vil de være klar til at overdrage oplysninger om, hvem der har sagt hvad," siger Runa Sandvik, tidligere tor-udvikler og ansat ved den amerikanske NGO Center for Democracy and Technology, til Wired.

Secret - Speak Freely findes både til Android og iPhone.

Læs også:
Sådan kan du sladre uden at afsløre hvem du er  

It-virksomheder til jobsøgere: Sådan tjekker vi dig på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere