Artikel top billede

Afslør dine hemmeligheder helt anonymt - populær app er kommet til Danmark

Whistleblower-app'en Secret - Speak Freely er klar til at indtage Danmark. Men pas på: Du er måske ikke helt så anonym, som du tror.

Gennem det seneste halve år har app'en Secret - Speak Freely være en af de hotteste apps i Silicon Valley.

Secret giver brugerne mulighed for anonymt at dele hemmeligheder, og i USA er den allerede blevet brugt til at lække historier fra nogle af verdens største selskaber.

Eksempelvis blev nyheden om, at Nike vil skrotte fitness-armbåndet Fuelband lækket via Secret, og det samme var tilfældet med nyheden om Googles fyring af Google+-chefen Vic Gundotra.

Men de fleste bruger dog app'en i mere hverdags-agtige sammenhænge, hvor de deler små intime dagbogs-agtige hemmeligheder fra deres dagligdag. En tilfældig hemmelighed fra københavnsområdet lyder eksempelvis:

"Har lyst til at stoppe en pige på gaden og invitere hende ud og bowle..."

Det anonyme Twitter

Secret kan bedst beskrives som en anonymiseret udgave af Twitter eller Instagram. Når du åbner app'en, får du en strøm af opdateringer. Næsten som på Twitter. Men til forskel fra andre sociale netværk er der ikke knyttet noget brugernavn til opdateringerne. 

Når du registrerer dig som Secret-bruger, skal du opgive dit telefonnummer, som bliver brugt til at matche dig med andre Secret-brugere fra adressebogen på din telefon. Du får dog aldrig at vide præcis, hvilke af dine venner der også bruger Secret. For at beskytte dine venners anonymitet vil du også kun blive præsenteret for opdateringer fra dine venner, når du har mindst tre venner, der bruger app'en.

Du kan dog godt have glæden af app'en, selvom du ikke kender andre, der bruger den. Secret præsenterer dig også fra opdateringer, der enten er særligt populære, eller som er skrevet af folk, der befinder sig i dit lokalområde.

Pas på - du er ikke helt anonym

Selv om Secret lover dig anonymitet, skal du dog tænke dig om, før du eksempelvis bruger app'en til at lække oplysninger, der kan bringe dig i konflikt med loven. I en artikel i teknologi-magasinet Wired har flere eksperter advaret om, at både Secret og en lignende app ved navn Whisper ikke blot gemmer data, der kan identificere dig. De to apps forbeholder sig også ret til at udlevere oplysningerne til myndighederne.

"De siger, at du kan bruge deres app til anonymt at fortælle alt, men så snart du læser deres privatlivs-politik, opdager du, at det slet ikke er så anonymt endda. Og så snart myndighederne spørger dem, vil de være klar til at overdrage oplysninger om, hvem der har sagt hvad," siger Runa Sandvik, tidligere tor-udvikler og ansat ved den amerikanske NGO Center for Democracy and Technology, til Wired.

Secret - Speak Freely findes både til Android og iPhone.

Læs også:
Sådan kan du sladre uden at afsløre hvem du er  

It-virksomheder til jobsøgere: Sådan tjekker vi dig på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.