Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner

Anonymitet på nettet er ikke alle landes kop te. Nu udlover en nation ligefrem en kæmpe dusør, hvis du kan bryde det anonyme netværk Tor.

Rusland vil knække det anonyme Tor-netværk og lover en dusør på over 600.000 kroner til den, der kan udføre opgaven.

Internettet har som bejendt ikke lige gode kår overalt i verden, og Rusland har da heller ikke udmærket sig ved at værne om personsikkerhed og anonymitet på nettet.

Nu skriver flere tech-medier som Ars Technica og The Inquirer, at den store bjørn fra øst ligefrem har erklæret krig mod Tor.

Læs også: Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne

Dusør til den, der knækker netværket
Det er den russiske minister for interne anliggender, der har lovet en dusør til den eller de personer, der kan bryde anonymiteten i Tor-netværket.

Dusøren er på 3,9 millioner Rubler, hvilket svarer til cirka 610.000 gode danske kroner.

Mere specifikt henvender ministeren sig til enkeltpersoner eller selskaber, der er i stand til at udvikle teknologiske løsninger, som gør det muligt at skaffe information om brugerne af Tor-netværket og deres udstyr - i praksis er ønsket fra russernes side altså at af-anonymisere netværket.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan deltage.

Dusøren udbetales nemlig som en del af en konkurrence, og det koster godt 30.000 kroner at deltage i løjerne.

Vinderen af konkurrencen bliver udråbt den 20. august 2014 og får altså udbetalt præmien.

Læs også: Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Krig mod nettet
Med udskrivningen af den konkurrence lægger russerne sig direkte i baghjulet på amerikanerne og NSA, der længe har været ude efter netværket og til dels har haft succes med at knække anonymiteten og overvågning af Tor-tjenesten.

Russerne har også tidligere bandlyst net-valutaen Bitcoin, fordi den var "mistænkelig" og Putin lukker med rund hånd systemkritiske websider.

I april vedtog russerne en ny "terrorlov", der blandt andet kræver, at bloggere skal registrerer sig med fuldt navn og andre personlige oplysninger, hvis de har mere end 3.000 besøgende per dag.

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Verdensberømt sikkerhedsguru i Danmark: Derfor bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.