Artikel top billede

Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner

Anonymitet på nettet er ikke alle landes kop te. Nu udlover en nation ligefrem en kæmpe dusør, hvis du kan bryde det anonyme netværk Tor.

Rusland vil knække det anonyme Tor-netværk og lover en dusør på over 600.000 kroner til den, der kan udføre opgaven.

Internettet har som bejendt ikke lige gode kår overalt i verden, og Rusland har da heller ikke udmærket sig ved at værne om personsikkerhed og anonymitet på nettet.

Nu skriver flere tech-medier som Ars Technica og The Inquirer, at den store bjørn fra øst ligefrem har erklæret krig mod Tor.

Læs også: Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne

Dusør til den, der knækker netværket

Det er den russiske minister for interne anliggender, der har lovet en dusør til den eller de personer, der kan bryde anonymiteten i Tor-netværket.

Dusøren er på 3,9 millioner Rubler, hvilket svarer til cirka 610.000 gode danske kroner.

Mere specifikt henvender ministeren sig til enkeltpersoner eller selskaber, der er i stand til at udvikle teknologiske løsninger, som gør det muligt at skaffe information om brugerne af Tor-netværket og deres udstyr - i praksis er ønsket fra russernes side altså at af-anonymisere netværket.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan deltage.

Dusøren udbetales nemlig som en del af en konkurrence, og det koster godt 30.000 kroner at deltage i løjerne.

Vinderen af konkurrencen bliver udråbt den 20. august 2014 og får altså udbetalt præmien.

Læs også: Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Krig mod nettet

Med udskrivningen af den konkurrence lægger russerne sig direkte i baghjulet på amerikanerne og NSA, der længe har været ude efter netværket og til dels har haft succes med at knække anonymiteten og overvågning af Tor-tjenesten.

Russerne har også tidligere bandlyst net-valutaen Bitcoin, fordi den var "mistænkelig" og Putin lukker med rund hånd systemkritiske websider.

I april vedtog russerne en ny "terrorlov", der blandt andet kræver, at bloggere skal registrerer sig med fuldt navn og andre personlige oplysninger, hvis de har mere end 3.000 besøgende per dag.

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Verdensberømt sikkerhedsguru i Danmark: Derfor bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere