Artikel top billede

Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner

Anonymitet på nettet er ikke alle landes kop te. Nu udlover en nation ligefrem en kæmpe dusør, hvis du kan bryde det anonyme netværk Tor.

Rusland vil knække det anonyme Tor-netværk og lover en dusør på over 600.000 kroner til den, der kan udføre opgaven.

Internettet har som bejendt ikke lige gode kår overalt i verden, og Rusland har da heller ikke udmærket sig ved at værne om personsikkerhed og anonymitet på nettet.

Nu skriver flere tech-medier som Ars Technica og The Inquirer, at den store bjørn fra øst ligefrem har erklæret krig mod Tor.

Læs også: Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne

Dusør til den, der knækker netværket

Det er den russiske minister for interne anliggender, der har lovet en dusør til den eller de personer, der kan bryde anonymiteten i Tor-netværket.

Dusøren er på 3,9 millioner Rubler, hvilket svarer til cirka 610.000 gode danske kroner.

Mere specifikt henvender ministeren sig til enkeltpersoner eller selskaber, der er i stand til at udvikle teknologiske løsninger, som gør det muligt at skaffe information om brugerne af Tor-netværket og deres udstyr - i praksis er ønsket fra russernes side altså at af-anonymisere netværket.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan deltage.

Dusøren udbetales nemlig som en del af en konkurrence, og det koster godt 30.000 kroner at deltage i løjerne.

Vinderen af konkurrencen bliver udråbt den 20. august 2014 og får altså udbetalt præmien.

Læs også: Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Krig mod nettet

Med udskrivningen af den konkurrence lægger russerne sig direkte i baghjulet på amerikanerne og NSA, der længe har været ude efter netværket og til dels har haft succes med at knække anonymiteten og overvågning af Tor-tjenesten.

Russerne har også tidligere bandlyst net-valutaen Bitcoin, fordi den var "mistænkelig" og Putin lukker med rund hånd systemkritiske websider.

I april vedtog russerne en ny "terrorlov", der blandt andet kræver, at bloggere skal registrerer sig med fuldt navn og andre personlige oplysninger, hvis de har mere end 3.000 besøgende per dag.

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Verdensberømt sikkerhedsguru i Danmark: Derfor bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere