Artikel top billede

Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner

Anonymitet på nettet er ikke alle landes kop te. Nu udlover en nation ligefrem en kæmpe dusør, hvis du kan bryde det anonyme netværk Tor.

Rusland vil knække det anonyme Tor-netværk og lover en dusør på over 600.000 kroner til den, der kan udføre opgaven.

Internettet har som bejendt ikke lige gode kår overalt i verden, og Rusland har da heller ikke udmærket sig ved at værne om personsikkerhed og anonymitet på nettet.

Nu skriver flere tech-medier som Ars Technica og The Inquirer, at den store bjørn fra øst ligefrem har erklæret krig mod Tor.

Læs også: Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne

Dusør til den, der knækker netværket

Det er den russiske minister for interne anliggender, der har lovet en dusør til den eller de personer, der kan bryde anonymiteten i Tor-netværket.

Dusøren er på 3,9 millioner Rubler, hvilket svarer til cirka 610.000 gode danske kroner.

Mere specifikt henvender ministeren sig til enkeltpersoner eller selskaber, der er i stand til at udvikle teknologiske løsninger, som gør det muligt at skaffe information om brugerne af Tor-netværket og deres udstyr - i praksis er ønsket fra russernes side altså at af-anonymisere netværket.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan deltage.

Dusøren udbetales nemlig som en del af en konkurrence, og det koster godt 30.000 kroner at deltage i løjerne.

Vinderen af konkurrencen bliver udråbt den 20. august 2014 og får altså udbetalt præmien.

Læs også: Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Krig mod nettet

Med udskrivningen af den konkurrence lægger russerne sig direkte i baghjulet på amerikanerne og NSA, der længe har været ude efter netværket og til dels har haft succes med at knække anonymiteten og overvågning af Tor-tjenesten.

Russerne har også tidligere bandlyst net-valutaen Bitcoin, fordi den var "mistænkelig" og Putin lukker med rund hånd systemkritiske websider.

I april vedtog russerne en ny "terrorlov", der blandt andet kræver, at bloggere skal registrerer sig med fuldt navn og andre personlige oplysninger, hvis de har mere end 3.000 besøgende per dag.

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Verdensberømt sikkerhedsguru i Danmark: Derfor bliver du overvåget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere