Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Så mange bruger den nyeste Android-version

KitKat, Jelly Bean, Froyo, Ice Cream Sandwich. Google slås med at få stoppet den store forskel mellem Android-versionerne på deres smartphones, og de nyeste tal viser, at det går i den rigtige retning.

Det er næsten blevet til en årlig tradition, at Apples CEO, først Steve Jobs og nu Tim Cook, skal prikke til Google for at være for fragmenteret i distributionen af styresystemer på de millioner og atter millioner af Android-enheder på det globale marked.

Venskabeligt drilleri eller ej, så har Google problemer med den store forskellighed i Android-versioner, men ved den seneste opdatering af Androids Developer-platform viser der sig en sund tendens for Android.

Den seneste månedlige rapport fra Google viser her i august, at 21 procent af alle Androidtelefoner kører Googles nyeste version af Android, KitKat (4.4).

Det er en stigning på små 3 procent i forhold til juli, da tallet kun var 17,8 procent.

Svært at slå gamle versioner ihjel

Fragmenteringen er et problem for Google, da det betyder, at udviklere skal udvikle til mange forskellige versioner af Android eller helt undlade at udgive apps til bestemte versioner.

Således er der mange apps, som ikke virker til Gingerbread- eller Ice Cream Sandwich-versionerne, som er ved at have en god bunke år på bagen.

Det er stadig den nu to år gamle "Jelly Bean" (4.1-4.3), som er den mest udbredte version af Android. "Jelly Bean" har haft en relativ stabil placering på godt 56 procent af alle Android-telefoner, men for første gang længe er der nu et fald, og "Jelly Bean" er faldet med godt 2,5 procentpoint siden sidste måned.

Google har svært ved selv at påvirke fragmentationen, da det normalt er smartphoneproducenterne, som udsender opdateringerne til deres telefoner.

Af samme grund er der ofte skuffede træk hos mange Android-brugere, når Google lancerer nye versioner - senest den kommende Android "L" - da langt de fleste telefoner ikke bliver opdateret til de nyeste versioner. 

Det skyldes blandt andet telefonens ydeevne, men ofte handler det mere om, hvorvidt producenterne vil smide penge i udvikling til at opdatere de ældre telefoner.

Læs også: 

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Gør din Android mere spændende: Her er syv gode "launchers"

Undersøgelse i gang: Misbruger Google den massive Android-dominans?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere