Artikel top billede

Så mange bruger den nyeste Android-version

KitKat, Jelly Bean, Froyo, Ice Cream Sandwich. Google slås med at få stoppet den store forskel mellem Android-versionerne på deres smartphones, og de nyeste tal viser, at det går i den rigtige retning.

Det er næsten blevet til en årlig tradition, at Apples CEO, først Steve Jobs og nu Tim Cook, skal prikke til Google for at være for fragmenteret i distributionen af styresystemer på de millioner og atter millioner af Android-enheder på det globale marked.

Venskabeligt drilleri eller ej, så har Google problemer med den store forskellighed i Android-versioner, men ved den seneste opdatering af Androids Developer-platform viser der sig en sund tendens for Android.

Den seneste månedlige rapport fra Google viser her i august, at 21 procent af alle Androidtelefoner kører Googles nyeste version af Android, KitKat (4.4).

Det er en stigning på små 3 procent i forhold til juli, da tallet kun var 17,8 procent.

Svært at slå gamle versioner ihjel

Fragmenteringen er et problem for Google, da det betyder, at udviklere skal udvikle til mange forskellige versioner af Android eller helt undlade at udgive apps til bestemte versioner.

Således er der mange apps, som ikke virker til Gingerbread- eller Ice Cream Sandwich-versionerne, som er ved at have en god bunke år på bagen.

Det er stadig den nu to år gamle "Jelly Bean" (4.1-4.3), som er den mest udbredte version af Android. "Jelly Bean" har haft en relativ stabil placering på godt 56 procent af alle Android-telefoner, men for første gang længe er der nu et fald, og "Jelly Bean" er faldet med godt 2,5 procentpoint siden sidste måned.

Google har svært ved selv at påvirke fragmentationen, da det normalt er smartphoneproducenterne, som udsender opdateringerne til deres telefoner.

Af samme grund er der ofte skuffede træk hos mange Android-brugere, når Google lancerer nye versioner - senest den kommende Android "L" - da langt de fleste telefoner ikke bliver opdateret til de nyeste versioner. 

Det skyldes blandt andet telefonens ydeevne, men ofte handler det mere om, hvorvidt producenterne vil smide penge i udvikling til at opdatere de ældre telefoner.

Læs også: 

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Gør din Android mere spændende: Her er syv gode "launchers"

Undersøgelse i gang: Misbruger Google den massive Android-dominans?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere