Artikel top billede

Ingen straf for ulovlige downloads i Storbritannien

Britiske internetpirater kan ånde lettet op. En ny aftale mellem de fire største internetudbydere i Storbritannien og underholdningsindustrien betyder, at ulovlig torrenting i praksis ikke straffes.

Ny aftale mellem britiske ISP'er og den britiske underholdningsindustri betyder, at fra næste år vil internetpirater blot blive 'straffet' med en e-mail om, at det de gør, er forkert.

Husstande, som mistænkes for ulovlig download, vil kunne modtage op til fire e-mails om året fra deres internetudbyder. Men vælger brugeren at ignorere disse mails, vil det ikke få nogen konsekvenser.

Det sker som følge af Creative Content UK-aftalen, som er en aftale indgået med regeringens støtte. Formålet med den nye aftale er at promovere brugen af lovlige tjenester til at downloade film, spil og musik.

Aftalen er indgået, selv om en undersøgelse foretaget af Ofcom, den britiske organisation for medie- og kommunikationsregulering, viser, at kun 14 procent af de adspurgte ville reagere på en skriftlig advarsel fra internetudbyderen.

En udvandet udgave af DEA

I 2010 forsøgte de engelske grupper af rettighedshavere at gennemtrumfe Digital Economy Act, som foruden breve til brugerne havde langt flere repressalier at tage i brug.

ISP'erne stillede sig dengang på bagbenene, da de mente, at det var et brud på deres kunders privatliv og samtidig ville øge omkostningerne for dem selv og slutbrugerne. I stedet blev Creative Content-aftalen det kompromis, som kunne indgås.

"Det er fantastisk, at den britiske underholdningsbranche og internetudbyderne har kunnet finde sammen i et partnerskab for at sætte fokus på digital ophavsret og overtrædelse af denne, samt at skabe opmærksomhed omkring de mange lovlige online services, som er tilgængelige for forbrugerne," siger Chris Marcich, President og Managing Director af EMEA of the Motion Picture Association, i en pressemeddelelse.

Ingen udsigt til lignende danske forhold

Danmark havde en lignende løsning på bedding for få år siden som del af en større pirat-pakke. Men den såkaldte "brevmodel" blev slettet fra listen over tiltag i 2012, inden den blev taget i brug.

Modstanden af brevmodellen gik dengang på, at den forudsatte en øget overvågning af danskernes internetvaner. Derfor mødte den også stærk modstand fra forbrugerorganisationen Forbrugerrådet samt Enhedslisten.

Det er nu denne overvågning, som alligevel skal gennemføres i England af de husstande, som modtager internet fra en af de fire største internetudbydere Sky, British Telecom, TalkTalk eller Virgin Media.

Læs også: The Pirate Bay runder kolossal milepæl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere