Artikel top billede

Utilfredse iTunes-kunder tvinger Apple til at udsende en U2-sletteknap

Apples foræring af U2's seneste album er ikke blevet lige vel modtaget af alle iTunes-kunder. Nu har de tvunget Apple til at gøre det let at slette den uønskede musik fra U2 igen.

"Hvem fanden er U2?"

Det spørgsmål bliver stillet igen og igen via et hav af tweets på sitet whoisu2.com efter Apples event i sidste uge, da blandt andet iPhone 6 og Apple Watch blev præsenteret.

For det var i den forbindelse, at æbleselskabet forærerede det irske rockband U2's nyeste album 'Songs of Innocence' til en halv milliard iTunes-kunder verden over.

Flere af kunderne er siden vendt tilbage til Apple for at få fjernet det gratis album, som Apple ellers lancerede og automatiske udsendte til iTunes-kunderne under parolen 'et stort øjeblik i musikhistorien'.

Slet U2-knappen

Klagerne over at få stoppet U2 ned i halsen har nu tvunget Apple til, seks dage efter lanceringen, at udsende en simpel knap til at fjerne U2-albummet for de kunder, der ikke kan finde delete-knappen på deres iEnhed.

"Nogle kunder har efterspurgt muligheden for at slette 'Songs of Innocence' fra deres bibliotek, og det er årsagen til, at vi har udsendt et værktøj for at gøre det nemt for dem," forklarer Apples talsmand Adam Howorth til BBC.

Han tilføjer, at hvis kunderne skal have yderligere hjælp, er de velkomne til at kontakte AppleCare-supporten.

Legender er ukendte

Blandt de mange tweets på whoisu2.com fremgår det, at flere af de yngre iTunes-kunder simpelthen ikke aner, hvem rockbandet fra Irland er, selv om det har solgt mere end 150 millioner albums og scoret 22 grammy-priser.

Andre er fortørnede over, at Apple bare har tilladt sig at lægge albummet ud til brugerne uden at spørge om tilladelse.

Pinligt for Apple

Polemikken omkring Apple og U2's fælleslancering har også ramt kommunikationsbranchen.

"Det er pinligt for Apple, at lanceringen har fået sådan en modreaktion. Albummet blev givet til kunderne, hvilket var rigtig godt, men det skulle nok have været gjort på frivillig basis," vurderer medierådgiver Ian Mauide fra konsulentbureauet Enders Analysis over for BBC.

Han udtaler, at skaden næppe er så stor på den lange bane, fordi Apple har været hurtig til at fjerne U2-albummet igen.

Inden lanceringen af albummet erkender U2-forsanger Bono næsten profetisk, at der vil være folk, der ikke er fans af bandet.

"Over 500 millioner mennesker, det er jo en milliard ører. Og til de folk, der slet ikke er interesseret i at tjekke os ud, de må bare se på det på den måde, at de har blod, sved og tårer fra nogle irske fyre i deres junk-mail," lyder det fra Bono på U2's egen hjemmeside.

Læs også:
Analytiker tvivler på Apple Watch: Derfor vil det ikke storsælge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere