Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Brugte iPhones oversvømmer brugtmarkedet: Tusindvis af danskere vil af med deres gamle iPhones

Er du på udkig efter en iPhone, kan du gøre et godt køb på brugtmarkedet. Det vælter ud med brugte iPhones, efter Apple har lanceret iPhone 6.

Hvert år ved lanceringen af en ny iPhone, så drager forsikringsbranchen et stille suk. Der er nemlig rigtig mange telefoner, som lige pludselig går i stykker.

Men forsikringsbranchen er ikke den eneste, som mærker et ryk, når der kommer en ny iPhone.

En ny sammentælling viser, at antallet af brugte iPhones til salg på Den Blå Avis er steget med 200 procent over den seneste måned. Det giver i skrivende stund 4.680 brugte æbletelefoner til salg på dba.dk.

På Gul og Gratis er der lige nu 1.251 iPhones til salg.

Prisen har endnu ikke fundet et niveau

Almindelig økonomi-lære dikterer, at et stort udbud må give en lavere pris, men det er endnu for tidligt at sige, om det også gør sig gældende, når det kommer til iPhones.

"Hele generelt læner sælgerne sig op af hinanden, når det kommer til prissætningen af deres iPhones, så endnu er det for tidligt at sige, om boomet i mobiler til salg vil presse prisen enten op eller ned," fortæller kommunikationskonsulent for DBA, Anders Rasmussen.

Han fortæller, at den gennemsnitlige pris for en iPhone på dba.dk ligger på knap 2.900 kroner, når de 'urealistiske priser på en krone eller 10 millioner' er sorteret fra.

Selvom den pris dækker over alle iPhones til salg, så er langt størstedelen af de populære smartphones af modellen 5 eller 5S.

Samtidig er der dog rift om telefonerne, hvor liggetiden for annoncerne er faldet fra et gennemsnit på 21 dage til otte dage, lyder det fra dba.dk.

Ingen tegn på stigning i svindel

Med en stigning på 200 procent i antallet af iPhone-annoncer er der også grund til at være på vagt overfor lidt for gode tilbud, men endnu melder onlinemarkedet ikke om flere anmeldelser af falske annoncer.

"Vi har ikke modtaget flere anmeldelser af falske annoncer eller hælervarer i forbindelse med de mange iPhone-annoncer, men det er selvfølgelig noget, som vi altid er opmærksomme på," siger Anders Rasmussen.


Læs også:
Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere