Artikel top billede

Brugte iPhones oversvømmer brugtmarkedet: Tusindvis af danskere vil af med deres gamle iPhones

Er du på udkig efter en iPhone, kan du gøre et godt køb på brugtmarkedet. Det vælter ud med brugte iPhones, efter Apple har lanceret iPhone 6.

Hvert år ved lanceringen af en ny iPhone, så drager forsikringsbranchen et stille suk. Der er nemlig rigtig mange telefoner, som lige pludselig går i stykker.

Men forsikringsbranchen er ikke den eneste, som mærker et ryk, når der kommer en ny iPhone.

En ny sammentælling viser, at antallet af brugte iPhones til salg på Den Blå Avis er steget med 200 procent over den seneste måned. Det giver i skrivende stund 4.680 brugte æbletelefoner til salg på dba.dk.

På Gul og Gratis er der lige nu 1.251 iPhones til salg.

Prisen har endnu ikke fundet et niveau

Almindelig økonomi-lære dikterer, at et stort udbud må give en lavere pris, men det er endnu for tidligt at sige, om det også gør sig gældende, når det kommer til iPhones.

"Hele generelt læner sælgerne sig op af hinanden, når det kommer til prissætningen af deres iPhones, så endnu er det for tidligt at sige, om boomet i mobiler til salg vil presse prisen enten op eller ned," fortæller kommunikationskonsulent for DBA, Anders Rasmussen.

Han fortæller, at den gennemsnitlige pris for en iPhone på dba.dk ligger på knap 2.900 kroner, når de 'urealistiske priser på en krone eller 10 millioner' er sorteret fra.

Selvom den pris dækker over alle iPhones til salg, så er langt størstedelen af de populære smartphones af modellen 5 eller 5S.

Samtidig er der dog rift om telefonerne, hvor liggetiden for annoncerne er faldet fra et gennemsnit på 21 dage til otte dage, lyder det fra dba.dk.

Ingen tegn på stigning i svindel

Med en stigning på 200 procent i antallet af iPhone-annoncer er der også grund til at være på vagt overfor lidt for gode tilbud, men endnu melder onlinemarkedet ikke om flere anmeldelser af falske annoncer.

"Vi har ikke modtaget flere anmeldelser af falske annoncer eller hælervarer i forbindelse med de mange iPhone-annoncer, men det er selvfølgelig noget, som vi altid er opmærksomme på," siger Anders Rasmussen.


Læs også:
Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere