Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bøjeligt digitalt LCD-display: Sådan kan instrumentbrættet komme til at se ud i din næste bil

Sharp er klar med ny LCD-teknologi, der giver helt nye muligheder for at gentænke instrumentbrætter i fremtidens biler.

Din næste bil kan meget vil blive udstyret med store touch-skærme, computerstyrede speedometre og knivskarpe farver, som stråler ud fra store LCD-skærme, der tænder ligeså snart man sætter nøglen i tændingen.

Sharp har udviklet nye LCD-skærme, som man kan komme til at se i fremtidige biler, hvor de vil kunne skabe nye oplevelser, mens man kører.

Sharp viser teknologien frem til denne uges Ceatec Expo i Japan.

Til teknologimessen har Sharp medbragt LCD-displayet, der altså kan komme til at udgøre selve instrumentbrættet i fremtidige biler.

Bilfabrikanten Tesla benytter sig af en lignende teknologi i Model S.

Hele midterpartiet af Tesla'en er en kæmpe skærm, hvorframan styrer al bilens elektronik.

Læs mere om Teslas computerskærm her: Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S

Sådan virker displayet

Normale LCD-skærme er rektangulære, og de chip, som driver hvert pixel, sidder i kanten af skærmen.

Sharp har på displayskærmene valgt at placere disse chips mellem de mange pixels, så det er nemmere at forme skærmene efter størrelsen på bilens instrumentbræt eller computere.

En fordel ved, at displayets chips og pixel sidder så tæt er, at displayet kan blive meget tyndt, hvilket gør, at chaufføren af bilen får et meget bedre billede af instrumentbrættet.

"Teknologien er klar til masseproduktion. Vi venter bare på bestillinger fra bilproducenter," lyder det fra Sharp til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Selskabet venter at være klar med de nye displays om tre til fem år,

De vil højst sandsynligt først blive brugt i produktion af nye biler. Det betyder, at vi bliver nødt til at vente et par år, da de fleste producenter først vil tage teknologien i brug om cirka tre år.

Hvad foregår der på Ceatec Expo?

Ceatec Expo er en teknologimesse, hvor flere kendte firmaer som Nissan, Toshiba og Sharp kommer med deres forslag til de teknologiske opfindelser, der skal forbedre vores fremtid.

Toshiba har medbragt en robot i menneskelig størrelse, der robot kan bruge japanske tegn som sprog, og den kan bevæge sig lige så smidigt som vi rigtige mennesker kan.

Toshiba vil fortsat arbejde på denne robot, da selskabet håber, at den en dag kan bidrage til sundhedspleje rundt om i verden.

Firmaet Korins deltager også i Ceatec Expo, Korins demonstrerer en trådløs stikkontakt, der kan oplades og bruges til at oplade andet elektronik, som telefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere