Artikel top billede

Bøjeligt digitalt LCD-display: Sådan kan instrumentbrættet komme til at se ud i din næste bil

Sharp er klar med ny LCD-teknologi, der giver helt nye muligheder for at gentænke instrumentbrætter i fremtidens biler.

Din næste bil kan meget vil blive udstyret med store touch-skærme, computerstyrede speedometre og knivskarpe farver, som stråler ud fra store LCD-skærme, der tænder ligeså snart man sætter nøglen i tændingen.

Sharp har udviklet nye LCD-skærme, som man kan komme til at se i fremtidige biler, hvor de vil kunne skabe nye oplevelser, mens man kører.

Sharp viser teknologien frem til denne uges Ceatec Expo i Japan.

Til teknologimessen har Sharp medbragt LCD-displayet, der altså kan komme til at udgøre selve instrumentbrættet i fremtidige biler.

Bilfabrikanten Tesla benytter sig af en lignende teknologi i Model S.

Hele midterpartiet af Tesla'en er en kæmpe skærm, hvorframan styrer al bilens elektronik.

Læs mere om Teslas computerskærm her: Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S

Sådan virker displayet

Normale LCD-skærme er rektangulære, og de chip, som driver hvert pixel, sidder i kanten af skærmen.

Sharp har på displayskærmene valgt at placere disse chips mellem de mange pixels, så det er nemmere at forme skærmene efter størrelsen på bilens instrumentbræt eller computere.

En fordel ved, at displayets chips og pixel sidder så tæt er, at displayet kan blive meget tyndt, hvilket gør, at chaufføren af bilen får et meget bedre billede af instrumentbrættet.

"Teknologien er klar til masseproduktion. Vi venter bare på bestillinger fra bilproducenter," lyder det fra Sharp til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Selskabet venter at være klar med de nye displays om tre til fem år,

De vil højst sandsynligt først blive brugt i produktion af nye biler. Det betyder, at vi bliver nødt til at vente et par år, da de fleste producenter først vil tage teknologien i brug om cirka tre år.

Hvad foregår der på Ceatec Expo?

Ceatec Expo er en teknologimesse, hvor flere kendte firmaer som Nissan, Toshiba og Sharp kommer med deres forslag til de teknologiske opfindelser, der skal forbedre vores fremtid.

Toshiba har medbragt en robot i menneskelig størrelse, der robot kan bruge japanske tegn som sprog, og den kan bevæge sig lige så smidigt som vi rigtige mennesker kan.

Toshiba vil fortsat arbejde på denne robot, da selskabet håber, at den en dag kan bidrage til sundhedspleje rundt om i verden.

Firmaet Korins deltager også i Ceatec Expo, Korins demonstrerer en trådløs stikkontakt, der kan oplades og bruges til at oplade andet elektronik, som telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere