Artikel top billede

Førstehåndsindtryk: Yoga Tablet 2 fra Lenovo overrasker og skuffer ved første indtryk

Lenovo offentliggjorde i går deres nyeste line-up af Yoga-bærbare og tablets. Vi har fået fingre i en af Lenovos nyeste tablets, Yoga Tablet 2.

Lenovos Yoga-serie er en speciel type, som afviger lidt fra mainstream-produkterne både inden for bærbare og tablets.

De bærbare computere har en 360 graders hængsel, så den kan rotere tastaturet og bruges som en sofa-tablet (Lad vær med at gå med den. Den er gigantisk!), og Yoga-tablets har altid haft en metallisk cylinder i den ene side, som blev brugt til både en form for fodstand og som ergonomisk håndtag, som var det en bog.

Sidstnævnte tager vi et kig på nu. Lenovo offentliggjorde torsdag aften deres nyeste serie af Yoga-produkter, heriblandt den nyeste Yoga Tablet 2.

Vi havde ønsket at få fingrene i Yoga Tablet 2 Pro har nemlig en QWHD-skærm på 1440p og en indbygget projekter i et metallisk chassis. Projektoren lyder som noget, der enten kan revolutionere brugen af tablet, eller også være en fuldstændig ubrugelig gimmick. Lige i øjeblikket lyder det til, at opløsningen ikke er særlig høj, men derfor kan den potentielt være meget hjælpsom til hurtige møder, hvor man kan projektere ens tablet - og powerpointshow - op til væggen.

Det må dog vente. Vi har indtil videre fået fingre i den lidt mindre - og nok også billigere og mere consumer-venlige - Yoga Tablet 2.

Tabletten er en 10,1 tommer stor Android 4.4 tablet med en FHD-skærm. Under et chassis af metal og plastik finder vi en Intel ATOM processor (quadcore 1.86GHz), to gigabyte RAM og 16 gigabyte lagerplads med tilhørende MicroSD-slot.

Design

Mere specielt er dog designet. Tabletten hælder et par grader, når den ligger normalt på bordet på grund af den cylinder-lignende kant i siden, og selvom at det kan virke dumt, så er den overraskende rar at bruge til at holde ved, når man holder tabletten vertikalt. Det virker næsten, som at holde et foldet magasin, eller som man ville holde en paperback version af en bog.

Det virker utrolig intuitivt at holde ved, men det er nok også meget en enten/eller-løsning for mange. Enten kan du lide, eller også er det bare i vejen.

I samme cylinder er der også indbygget en kickstand, som kan stille tabletten i forskellige positioner. Ideen er ikke ulig den som Microsofts Surface-enheder kommer med, men da standen går langs jorden fra bunden, er den langt fra lige så stabil at trykke på, som Microsofts Surface-enheder.

Plastikken omkring er en blandet fornøjelse. Selve kickstanden er i smukt metal, som giver et dejligt udseende men en skærende metallisk lyd, hvis du kører den hen over en bordflade.

Plastikken bagpå er dog lidt for blød, og når jeg trykker hånden ind, så er der et eller andet, som klikker inden under. Der, hvor der formodentligt er en printplade af en art. Det føles lidt forkert.

Til forsvar af materialevalget hos Lenovo koster tabletten kun 2.250 kroner og kommer til salg slut oktober/start november. En større test vil vise, om det er pengene værd.

Skærmen

Skærmen er en 1080p skærm med flotte og skarpe farver og detaljer.

Dog er der et eller andet over den, som jeg ikke helt kan sætte finger på. Den har et skær omkring test, som gør, at det kan være lidt svært at læse. Det kan være, at det er en tilvænningssag, men et eller andet er der i hvert fald. Dertil er lysmængden i tabletten utrolig lav, og jeg har indtil videre uden held forsøgt at sætte lysstyrken højere op.

Styresystem

Styresystemet på Lenovo Yoga 2 er Android 4.4 med en meget ændret launcher fra Lenovo's side. De er kendte for at lave deres egen, som blandt andet ikke indeholder en app-skuffe, som Android ellers er kendt for.

Det har tidligere givet en iOS-agtig følelse på deres tablets.

Men denne gang virker det til, at Lenovo bare har smidt alle hæmninger og tænkt: "Lad os da bare låne alt fra iOS".

Lenovos egne ikoner har samme pastelfarver som iOS har, de er opstillet i samme type grid som på iOS, der er ingen app-skuffe, så alle apps ligger på skrivebordene, der er sågar et control-center, som fuldstændig ligner iOS 8's controlcenter.

Trykker du på en mappe, så ligner det fuldstændig iOS.

Hvis jeg viste den her tablet til min mor, som altid kun har ejet en iPad, ville hun spørge, hvad det mon var for en iPad, jeg havde fået fat på der.

Alt i alt en blandet oplevelse for mig i første omgang. Nu tester vi tabletten en uges tid og ser, hvordan den klarer alle hverdagens udfordringer. Hvis der er noget specielt, som du gerne vil have os til at se på med Lenovo Yoga Tablet 2, så skriv det endelig i kommentarfeltet. 

Læs også: 

Test: Hypermobil bærbar pc med overraskende wow-faktor (2013-version)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere