Blev du aprilsnar?

Løgnehistorierne breder sig med lynets hast på løgnedagen over dem alle. Computerworld Online gennemgår her en række af it-branchens 1. april-løgnerier. Kan bærbare computere virkelig få leveret overskudsstrøm fra 3G-master gennem luften - og vil Dell begynde at sælge bleer og toiletpapir?

Løgnehistorierne trives i stor stil i it-branchen i dag, hvor alverdens medier fyldes med løgn og latin, der muligvis alligevel godt kan passe. Dermed understreger 1. april, at grænserne mellem det utrolige, der ikke kan passe, og det utrolige, der passer, er flydende.

Computerworld Onlines søstermedie, PC World Online, lagde hårdt ud lige over midnat med en fantasifuld historie om finske forskere, der har udviklet en metode, så bærbare computere kan få leveret strøm fra 3G-masterne gennem luften.

Ifølge PC World Online udsender masterne nemlig mikrobølgestråling, som rummer langt mere energi end radiobølger, og disse mikrobølgestråler kan indfanges og omdannes til elektrisk strøm.

Skal køre på Linux

Det kræver dog, at den pågældende computer kører på Linux, som ifølge PC World Online kræver mindre strøm end Windows XP.

I Sverige nævner vores svenske søstermedie, Computersweden, at det strider mod et EU-direktiv at udsende løgnehistorier 1. april. Det har et lille svensk webudviklingsfirma måttet sande på den hårde måde, idet selskabet er blevet idømt en bøde på 60.000 kroner for selskabets aprilsspøg sidste år.

Ifølge Computersweden har Bruxelles siden 2001 betragtet aprilsnar-traditionen som en hindring for den fri handel, hvorfor EU-direktiv 2002/57/EG forbyder alle kommercielle interessenter at fortælle løgnehistorier denne dag.

Ejeren af det svenske webudviklingsfirma - som ønsker at være anonym, men som kalder sig 'Johan' - finder det urimeligt, at hans lille firma skal tvinges til konkurs på grund af en uskyldig spøg, som "ingen i Bruxelles alligevel kan læse, eftersom den var skrevet på svensk," bedyrer han.

Razzia mod sort arbejde

I netudgaven af it-publikationen Comon kan man som dagens tophistorie læse, at Toldskat i dag slår til mod sort it-arbejde i de danske hjem. Det sker med en storstilet razzia, som især skal ramme den type sort it-arbejde, hvor naboens søn hjælper med at tilslutte computere og installere software.

Denne type arbejde belønnes ofte med en flaske vin, men reelt er det at sidestille med momspligtig indkomst, siger skatteminister Svend Erik Hovmand ifølge Comon.

Toldskat opfordrer ifølge Comon folk til selv at melde sig på den nærmeste skatteforvaltning.

Samme spor rykker også Eksperten.dk rundt i. I en kort note på sitet har Toldskat rettet henvendelse til Eksperten.dk's ejer, IDG - som også ejer Computerworld Online - med besked om, at de point, som brugerne optjener på Eksperten.dk, er skattepligtige, fordi enhver form for købekraftig værdi er skattepligtig, som Toldskat fremhæver.

Som en ekstra service påpeger Eksperten.dk, at det er rubrik 20 på selvangivelsen, der skal anvendes til at værdisætte de optjente point.

100 millioner kroner

SMS-sitet Smsme.dk er på banen med en aprilsspøg. I en besked udsendt til alle selskabets kunder hedder det, at en sponsor har givet 100 millioner kroner til selskabet, som nu vil give den danske befolkning gratis mobiltelefoni og SMS-beskeder det næste år.

Også forhandleravisen Computer Reseller News har fået nys om en forbrugervenlig nyhed. Ifølge online-udgaven er den amerikanske hardware-producent Dell nemlig på vej ind på dagligevare-området, hvor selskabet med sit nye koncept "Delle Daily Direct" vil udfordre butikskæder som Fakta og Netto.

Dells kommende salg af non food-artikler som vaskepulver, toiletpapir og kaffefiltre er ifølge Computer Reseller News inspireret af den elektroniske markedsplads Gatetrade, der især sælger meget toiletpapir online.

Dell har ifølge online-udgaven af forhandleravisen egne dagligvare-mærker undervejs med navne som Dell Colour Dimension (vaskepulver) og Dell FreePee Power Diaper (bleer).

Løgn eller latin?

Blandt vrimlen af løgnehistorier er der naturligvis også tvivlstilfælde.

En lang række af verdens førende it-medier bringer i dag historien om Google, som er undervejs med en gratis e-mailservice, hvor hver bruger får stillet en hel gigabyte lagerplads til rådighed, hvilket for alvor vil give baghjul til de par megabyte, som en almindelig Hotmail-bruger i dag har.

Også Computerworld Online bragte denne historie i morges foranlediget af en pressemeddelese fra Google, og historien afspejler i virkeligheden udmærket, at grænserne mellem det utrolige, der passer, og det utrolige, der ikke passer, kan være flydende.

For vel kan det være rigtigt nok, at Google vil tilbyde så stor en forbedring til e-mail-gratisterne, men på den anden side.....det er jo 1. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere