Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Advarsel til Windows-brugere: Hackere anvender PowerPoint-filer til stort angreb

Hackere er i gang med at udnytte PowerPoint-filer til at få adgang til din computer, advarer Microsoft. Se her, hvordan du kan løse problemet på en nem måde.

Hackere er i fuld gang med at udnytte en netop opdaget sårbarhed ved hjælp af inficerede PowerPoint-dokumenter, som bliver udsendt som email-attachements.

Ifølge Microsoft er det muligt, at også andre typer Office-dokumenter er inficerede.

Microsoft har udsendt en såkaldt advisory, der indeholder en 'en-klik'-løsning, der kan anvendes til at beskytte Windows-computere mod sårbarheden, indtil Microsoft er klar med en rigtig patch.

Den opdagede sårbarhed findes i alle versioner af Windows - lige fra Windows Server 2003 og til Windows 8.1.

Den findes i den del af styresystemets kode, der håndterer de såkaldte OLE-objekter (Object Linking and Embedding), der typisk anvendes i Microsoft Office til at embedde data fra et Excel-spreadsheet i eksempelvis et Word-dokument.

Lykkes det for hackere at udnytte sårbarheden, har de mulighed for at stjæle informationer eller plante malware på den inficerede computer.

Lignende hul netop rettet

Det er kun en uges tid siden, at Microsoft lappede en lignende sårbarhed med udsendelsen af otte opdateringer, hvor af en faktisk adresserede et lignende hul i OLE, der på lignende vis er blevet udnyttet til af hackere.

Denne sårbarhed er angiveligt blevet udnyttet af russiske hackere til at angribe offentlige kontorer og myndigheder i en række forskellige lande siden
december 2013.

Det er fortsat uklart, hvornår Microsoft vil udsende en rigtig patch til det ny-opdagede hul.

Den næste formelle udsendelse af patches fra Microsoft er 11. november - altså om tre uger.

Microsoft opfordrer alle Windows-brugere til at holde øje med pop-up-beskeder fra den såkaldte User Account Control, som er de beskeder, hvor man bliver bedt om at give tilladelse til at downloade eller køre software, som computeren ikke umiddelbart kender.

Mange Windows-brugere kender nok til blot bevidstløs at klikke ja til alle disse beskeder, men det er ikke en god ide, lyder det fra selskabet.

Det skyldes, at User Account Control vil straks opdage de falske PowerPoint-filer, som altså ikke kan køres uden særskilt tilladelse fra brugeren - hvilket normale PowerPoint-filer kan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere