Artikel top billede

Shell har 10.000 applikationer - derfor skal de i skyen

Shell er i gang med en kæmpe it-transformation, der blandt andet betyder, at store dele af de 10.000 applikationer i selskabet er rykket ud i skyen.

Med 92.000 medarbejdere og en omsætning i omegnen af 2.500 milliarder kroner er energi- og olieselskabet Shell blandt de større drenge i it-klassen.

Det gælder også i forhold til brugen af cloud computing, hvor Shell i de senere år har haft gang i et projekt, der vil kunne bringe sveden frem på panden hos de fleste CIO'er.

Det engelske it-medie V3 skriver, at Shell har migreret 75 procent af dets it-infrastruktur ud i skyen.

Oskar Brink, enterprise product manager hos Shell, forklarer på en Amazon-konference, at Shell har gang i det arbejde for blandt andet bedre at kunne kontrollere omkostninger og risici og for at kunne sikre den fornødne agilitet i it-miljøet, der består af 10.000 applikationer.

"At flytte infrastruktur-elementerne til skyen hjælper os til at have omkostningerne mere under kontrol," udtaler Shell-manden.

Samtidig sætter Shell pris på, at cloud giver en øget mulighed for on demand, så man kan slå it-løsninger til og fra.

"Vi betragter cloud som en mulighed for on/off - faktisk siger vi oftere off end on. Det, vi ikke bruger, når vi slår det fra, betaler vi ikke for," udtaler Oskar Brink til V3.

Shells store it-transformation blev påbegyndt tilbage i 2008, hvor 25 procent af it-miljøet blev virtualiseret.

Siden da har Shell satset på blandt andet Amazon Web Services, og nu er 75 procent af it-løsningerne rykket ud i skyen, skriver V3.

Læs også:

IKEA ikke i tvivl: Derfor er cloud computing alt for dyrt

Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere