Artikel top billede

Shell har 10.000 applikationer - derfor skal de i skyen

Shell er i gang med en kæmpe it-transformation, der blandt andet betyder, at store dele af de 10.000 applikationer i selskabet er rykket ud i skyen.

Med 92.000 medarbejdere og en omsætning i omegnen af 2.500 milliarder kroner er energi- og olieselskabet Shell blandt de større drenge i it-klassen.

Det gælder også i forhold til brugen af cloud computing, hvor Shell i de senere år har haft gang i et projekt, der vil kunne bringe sveden frem på panden hos de fleste CIO'er.

Det engelske it-medie V3 skriver, at Shell har migreret 75 procent af dets it-infrastruktur ud i skyen.

Oskar Brink, enterprise product manager hos Shell, forklarer på en Amazon-konference, at Shell har gang i det arbejde for blandt andet bedre at kunne kontrollere omkostninger og risici og for at kunne sikre den fornødne agilitet i it-miljøet, der består af 10.000 applikationer.

"At flytte infrastruktur-elementerne til skyen hjælper os til at have omkostningerne mere under kontrol," udtaler Shell-manden.

Samtidig sætter Shell pris på, at cloud giver en øget mulighed for on demand, så man kan slå it-løsninger til og fra.

"Vi betragter cloud som en mulighed for on/off - faktisk siger vi oftere off end on. Det, vi ikke bruger, når vi slår det fra, betaler vi ikke for," udtaler Oskar Brink til V3.

Shells store it-transformation blev påbegyndt tilbage i 2008, hvor 25 procent af it-miljøet blev virtualiseret.

Siden da har Shell satset på blandt andet Amazon Web Services, og nu er 75 procent af it-løsningerne rykket ud i skyen, skriver V3.

Læs også:

IKEA ikke i tvivl: Derfor er cloud computing alt for dyrt

Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere