Microsoft: Adgang til Windows 10 vil kræve flere koder

I et forsøg på at appellere til de sikkerheds-bekymrede it-chefer indbygger Microsoft to-faktor-autentifikation direkte i Windows 10, som vil kræve to koder at få adgang til. Også en række andre sikkerhedsfunktioner bygges ind i systemet.

Microsoft går målrettet efter CIO'erne med det kommende Windows 10, hvilket du kan læse mere om her: Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10

Som led i bestræbelserne vil selskabet derfor indbygge to-faktor autentifikation direkte i det nye styresystem sammen med en række andre sikkerhedsfunktioner.

Det sker, fordi Microsoft mener, at netop sikkerhed er blandt de væsentligste fokus-områder for CIO'erne i en tid, hvor hackning, overvågning og privacy i høj grad trækker overskrifter.

Læs også: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Med den kommende to-faktor-autentifikation vil man altså skulle gennem to sikkerheds-'porte' for at åbne sin computer fremfor som i dag, hvor man blot skal indtaste et enkelt password.

Ifølge Microsoft vil det blive henholdsvis en kode - som vi kender det i dag - samt en ekstra kode eller et såkaldt 'biometrisk input,' der kan være 'læsning' af dit fingeraftryk eller lignende.

Alt for skrøbelig
Ifølge Microsoft har den klassiske løsning med et enkelt password vist sig at være ganske usikker og nem at knække for hackere, der har udnyttet den skrøbelige sikkerhed til at stjæle data og bryde ind i systemer.

For CIO'erne er bekymringen nemlig, at hackere og andre ofte kan skaffe sig adgang til de kritiske virksomhedssystemer og forskellige back-end-systemer, hvis blot de kan komme ind i en enkelt computer, der altså blot bliver beskyttet af et enkelt kodeord.

Med to-faktor-autentifikation skal hackerne imidlertid knække to sikkerhedkoder for at komme ind - som for eksempel et klassisk password samt en engangskode sendt som sms eller lignende.

Det gør det ekstremt meget sværere at for dem at få adgang.

Microsoft skriver i en blog-post, at selskabet skruer op for de sikkerhedsområder, der er vigtige for erhvervsbrugerne.

De tæller områder som identitets-beskyttelse, adgangskontrol, data-beskyttelse og modstands-dygtighed mod trusler.

"Sikkerhed har været helt central for mange af de kunder, som vi har haft samtaler med, siden vi annoncerede Windows 10 Technical Preview," hedder det i blog-posten.

Microsoft lancerede Windows 10 Technical Preview i CCC. Det kan du læse mere om her:

Microsoft peger på, at multi-faktor-autentifikation hidtil stort set har været forbeholdt smartcards og forskellige finansløsninger.

Ved at bygge muligheden direkte ind i styresystemet , vil man fjerne behovet for at bruge tredjeparts-sikkerhedsløsninger til systemet, lyder det fra Microsoft.

Microsoft vil også indbygge teknologi til data loss prevention i selve Windows 10, som differentierer mellem personlige data og virksomhedens data og beskytter virksomhedsdata mod at blive forurenet af brugerens private data.

Virksomhedsdata vil her blandt andet være beskyttet af automatisk kryptering af data, mail, virksomheds-apps, website-indhold og lignende straks computeren modtager data fra virksommhedens netværk, hedder det.

Data loss prevention-teknologien vil også fungere på Windows Phone, ligesom it-cheferne vil få mulighed for selv at håndtere og formulere settings for hvilke apps, der kan få adgang til virksomhedens data.

Microsoft kalder funktionen for 'App-allow and app-deny-list.'

Læs også:

Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.