Artikel top billede

Hård kritik fra Rigsrevisionen: It-sikkerheden sejler hos Rigspolitiet

Rigsrevisionen uddeler tørre tæsk til Rigspolitiets it-sikkerhed. Se her, hvor ringe det står til.

Rigsrevisionen er klar med hård kritik af sikkerheds-niveauet hos Rigspolitiets Koncern IT.

Det sker Rigsrevisionens netop udgivede beretning, der blandt andet bygger på en gennemgang af it-miljøet i 2014 hos Rigspolitiets Koncern IT, der er politiets it-afdeling.

Gennemgangen åbenbarede en række fejl og mangler i politiets it-afdeling.

Det gælder blandt andet en række sikkerhedsopdateringer, som ifølge Rigsrevisionen enten er blevet installeret forkert eller slet ikke er blevet installeret.

Ansvaret ligger hos Rigspolitiets ledelse, lyder det, da ledelsen ikke har et 'tilstrækkeligt fokus på at sikkerhedsopdatere og konfigurere de underliggende systemer," hvilket påvirker alle 'computere og medarbejdere,' hedder det.

Rigsrevisionen skriver, at der er 'risiko for,' at hackere og lignende kan udnytte svaghederne, der er opstået som følge af de mangelfulde sikkerhedsopdateringer.

Kritikken stopper ikke her.

Manglende kontrol

Ifølge Rigsrevisionen har Koncern IT hos politiet nemlig også forsømt at udføre det, som der bliver kaldt 'systematisk kontrol' af medarbejdere med udvidede administrator-rettigheder på de kritiske systemer.

Det betyder med andre ord, at politiet ikke løbende tjekker, om de medarbejdere, der har adgang til de kritiske systemer, har arbejdsopgaver, der kræver det.

Hermed er der risiko for, at medarbejdere får lov til at beholde adgangen til de kritiske systemer, selv om de ikke arbejder med dem længere.

Rigsrevisionen skriver desuden, at Rigspolitiet ikke har sørget for, at alle medarbejderne er 'bekendt med eller efterlevede' organisationens basale sikkerhedsregler om eksempelvis fornyelse af password og lignende.

"Rigsrevisionen finder, at it-sikkerheden hos politiet ikke er tilfredsstillende," hedder det.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Rigspolitiets CIO, Michael Steen Hansen.

Læs også:

Hård kritik af politiet: Har svigtet på it-sikkerheden

Hård kritik: Rigspolitiet får tørre tæsk for Polsag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere