Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Hård kritik fra Rigsrevisionen: It-sikkerheden sejler hos Rigspolitiet

Rigsrevisionen uddeler tørre tæsk til Rigspolitiets it-sikkerhed. Se her, hvor ringe det står til.

Rigsrevisionen er klar med hård kritik af sikkerheds-niveauet hos Rigspolitiets Koncern IT.

Det sker Rigsrevisionens netop udgivede beretning, der blandt andet bygger på en gennemgang af it-miljøet i 2014 hos Rigspolitiets Koncern IT, der er politiets it-afdeling.

Gennemgangen åbenbarede en række fejl og mangler i politiets it-afdeling.

Det gælder blandt andet en række sikkerhedsopdateringer, som ifølge Rigsrevisionen enten er blevet installeret forkert eller slet ikke er blevet installeret.

Ansvaret ligger hos Rigspolitiets ledelse, lyder det, da ledelsen ikke har et 'tilstrækkeligt fokus på at sikkerhedsopdatere og konfigurere de underliggende systemer," hvilket påvirker alle 'computere og medarbejdere,' hedder det.

Rigsrevisionen skriver, at der er 'risiko for,' at hackere og lignende kan udnytte svaghederne, der er opstået som følge af de mangelfulde sikkerhedsopdateringer.

Kritikken stopper ikke her.

Manglende kontrol

Ifølge Rigsrevisionen har Koncern IT hos politiet nemlig også forsømt at udføre det, som der bliver kaldt 'systematisk kontrol' af medarbejdere med udvidede administrator-rettigheder på de kritiske systemer.

Det betyder med andre ord, at politiet ikke løbende tjekker, om de medarbejdere, der har adgang til de kritiske systemer, har arbejdsopgaver, der kræver det.

Hermed er der risiko for, at medarbejdere får lov til at beholde adgangen til de kritiske systemer, selv om de ikke arbejder med dem længere.

Rigsrevisionen skriver desuden, at Rigspolitiet ikke har sørget for, at alle medarbejderne er 'bekendt med eller efterlevede' organisationens basale sikkerhedsregler om eksempelvis fornyelse af password og lignende.

"Rigsrevisionen finder, at it-sikkerheden hos politiet ikke er tilfredsstillende," hedder det.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Rigspolitiets CIO, Michael Steen Hansen.

Læs også:

Hård kritik af politiet: Har svigtet på it-sikkerheden

Hård kritik: Rigspolitiet får tørre tæsk for Polsag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere