Hård kritik fra Rigsrevisionen: It-sikkerheden sejler hos Rigspolitiet

Rigsrevisionen uddeler tørre tæsk til Rigspolitiets it-sikkerhed. Se her, hvor ringe det står til.

Rigsrevisionen er klar med hård kritik af sikkerheds-niveauet hos Rigspolitiets Koncern IT.

Det sker Rigsrevisionens netop udgivede beretning, der blandt andet bygger på en gennemgang af it-miljøet i 2014 hos Rigspolitiets Koncern IT, der er politiets it-afdeling.

Gennemgangen åbenbarede en række fejl og mangler i politiets it-afdeling.

Det gælder blandt andet en række sikkerhedsopdateringer, som ifølge Rigsrevisionen enten er blevet installeret forkert eller slet ikke er blevet installeret.

Ansvaret ligger hos Rigspolitiets ledelse, lyder det, da ledelsen ikke har et 'tilstrækkeligt fokus på at sikkerhedsopdatere og konfigurere de underliggende systemer," hvilket påvirker alle 'computere og medarbejdere,' hedder det.

Rigsrevisionen skriver, at der er 'risiko for,' at hackere og lignende kan udnytte svaghederne, der er opstået som følge af de mangelfulde sikkerhedsopdateringer.

Kritikken stopper ikke her.

Manglende kontrol
Ifølge Rigsrevisionen har Koncern IT hos politiet nemlig også forsømt at udføre det, som der bliver kaldt 'systematisk kontrol' af medarbejdere med udvidede administrator-rettigheder på de kritiske systemer.

Det betyder med andre ord, at politiet ikke løbende tjekker, om de medarbejdere, der har adgang til de kritiske systemer, har arbejdsopgaver, der kræver det.

Hermed er der risiko for, at medarbejdere får lov til at beholde adgangen til de kritiske systemer, selv om de ikke arbejder med dem længere.

Rigsrevisionen skriver desuden, at Rigspolitiet ikke har sørget for, at alle medarbejderne er 'bekendt med eller efterlevede' organisationens basale sikkerhedsregler om eksempelvis fornyelse af password og lignende.

"Rigsrevisionen finder, at it-sikkerheden hos politiet ikke er tilfredsstillende," hedder det.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Rigspolitiets CIO, Michael Steen Hansen.

Læs også:

Hård kritik af politiet: Har svigtet på it-sikkerheden

Hård kritik: Rigspolitiet får tørre tæsk for Polsag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.