Artikel top billede

Google i gang med at udvikle intelligente værktøjer til bekæmpelse af kræft

Intelligent kræftbekæmpelse er et nyt projekt fra Googles berømte udviklingsafdeling. Læs her, hvordan it-selskabet vil forsøge at opdage cancer i tidlige stadier, så kræftramte kan nå at blive behandlet i tide.

Online-giganten Google har i tidernes løb sat mange skibe i søen i form af ballondrevet internet og udvikling af rum-elevatorer fra selskabets udviklingsafdeling, Google X.

Nu bliver et nyt projekt sendt fra havn. Denne gang drejer det sig om en tidlig diagnosticering af cancer, opdagelse af mulige hjerteanfald eller slagtilfælde og forebyggelse af en lang række andre livstruende sygdomme.

Konkret arbejder Google på teknologi, der kombinerer sygdoms-opdagende nanopartikler, der eventuelt kan sendes ind i kroppen i pilleform.

Kombineret med sensorer på håndleddet, som kan modtage signaler fra nanopartiklerne og advare om ændringer i kroppens biokemi, er dette Googles bud på blandt andet kræftbekæmpelse.

Det skriver BBC.

Diagnose-projektet er ledet af doktor Andrew Conrad, der som molekylærbiolog tidligere har stået bag en billig HIV-test, der i dag bliver brugt flere steder.

"Vi forsøger at ændre medicinering fra det reaktive til det proaktive og forebyggende. Her giver nanopartikler os muligheden for at undersøge kroppen på et molekylært og cellulært niveau," forklarer Andrew Conrad til BBC.

Et presserende behov for løsningen

Ideen bag projektet er altså, at opdage livstruende sygdomme på et så tidligt stadie som muligt.

Eksempelvis kræft i bugspytkirtlen bliver typisk opdaget, når det er uhelbredeligt, men det skal de tidlige diagnoser være med til at gøre op med.

Googles initiativ bliver mødt med bifald hos det britiske Institut for Kræftforskning i London.

"Der er et presserende behov for løsninger som denne. Hvis vi kan opdage cancer og andre sygdomme tidligere, så kan vi gribe ind med en livsstilsændring eller behandling," siger Professor Paul Workman, chef for instituttet til BBC.

"Hvor meget projektet er en drøm eller virkelighed, er svært at vurdere på nuværende tidspunkt, da der er tale om et fascinerende koncept, der trænger til at blive ført ud i livet," fortsætter han.

Tidligere har forskningsafdelingen i Google X været på banen med kontaktlinser til diabetikere, som kan få insulinadvarsler på baggrund af glukose-målinger i en sukkersygepatients tårer.

Også andre it-giganter som eksempelvis IBM med sin supercomputer Watson er tidligere gået ind i kampen mod kræft.

Læs også:
Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere