Artikel top billede

Google i gang med at udvikle intelligente værktøjer til bekæmpelse af kræft

Intelligent kræftbekæmpelse er et nyt projekt fra Googles berømte udviklingsafdeling. Læs her, hvordan it-selskabet vil forsøge at opdage cancer i tidlige stadier, så kræftramte kan nå at blive behandlet i tide.

Online-giganten Google har i tidernes løb sat mange skibe i søen i form af ballondrevet internet og udvikling af rum-elevatorer fra selskabets udviklingsafdeling, Google X.

Nu bliver et nyt projekt sendt fra havn. Denne gang drejer det sig om en tidlig diagnosticering af cancer, opdagelse af mulige hjerteanfald eller slagtilfælde og forebyggelse af en lang række andre livstruende sygdomme.

Konkret arbejder Google på teknologi, der kombinerer sygdoms-opdagende nanopartikler, der eventuelt kan sendes ind i kroppen i pilleform.

Kombineret med sensorer på håndleddet, som kan modtage signaler fra nanopartiklerne og advare om ændringer i kroppens biokemi, er dette Googles bud på blandt andet kræftbekæmpelse.

Det skriver BBC.

Diagnose-projektet er ledet af doktor Andrew Conrad, der som molekylærbiolog tidligere har stået bag en billig HIV-test, der i dag bliver brugt flere steder.

"Vi forsøger at ændre medicinering fra det reaktive til det proaktive og forebyggende. Her giver nanopartikler os muligheden for at undersøge kroppen på et molekylært og cellulært niveau," forklarer Andrew Conrad til BBC.

Et presserende behov for løsningen

Ideen bag projektet er altså, at opdage livstruende sygdomme på et så tidligt stadie som muligt.

Eksempelvis kræft i bugspytkirtlen bliver typisk opdaget, når det er uhelbredeligt, men det skal de tidlige diagnoser være med til at gøre op med.

Googles initiativ bliver mødt med bifald hos det britiske Institut for Kræftforskning i London.

"Der er et presserende behov for løsninger som denne. Hvis vi kan opdage cancer og andre sygdomme tidligere, så kan vi gribe ind med en livsstilsændring eller behandling," siger Professor Paul Workman, chef for instituttet til BBC.

"Hvor meget projektet er en drøm eller virkelighed, er svært at vurdere på nuværende tidspunkt, da der er tale om et fascinerende koncept, der trænger til at blive ført ud i livet," fortsætter han.

Tidligere har forskningsafdelingen i Google X været på banen med kontaktlinser til diabetikere, som kan få insulinadvarsler på baggrund af glukose-målinger i en sukkersygepatients tårer.

Også andre it-giganter som eksempelvis IBM med sin supercomputer Watson er tidligere gået ind i kampen mod kræft.

Læs også:
Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere