Artikel top billede

Kåring: Her er Danmarks mest digitale kommune

I forbindelse med danskernes overgang til den digitale postkasse 1. november blev landet mest digitale kommune også kåret. Se om det er din kommune.

Som de fleste sikkert har bemærket, var 1. november skæringsdatoen for Digital Post-løsningen i Danmark.

I forbindelse med lanceringen blev der afholdt et arrangement på Post & Tele Museum, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) bød digitaliseringen velkommen og kårede Danmarks mest digitale kommuner.

Læs også: Ekstrem travlhed: 39.000 danskere skal tilmeldes digital post i timen

Det var Digitaliseringsstyrelsen, der havde inviteret til kalas.

Her er landet mest digitale borgere

Det blev Greve kommune tæt på landets hovedstad, der løb med prisen som digitaliserings-darling i Danmark.

Faktisk løb Greve med to priser, nemlig:

"Danmarks mest digitale kommune" og "Danmarks mest digitale unge", mens Jammerbugt kommune blev kåret til "Danmarks digitale slutspurter".

Og ifølge borgmesteren var det ikke et tilfælde, at Greve vandt. Kommunen gik nemlig målrettet efter sejren.

"Vi er meget glade og stole over de to titler, som vi satsede hårdt på at vinde. Vi har fortalt borgerne i Greve kommune om Digital Post, hver gang vi har haft en anledning til det via breve, og når vi har mødt dem. Vi har også arbejdet meget målrettet på at få de unge tilmeldt Digital Post. En konkurrence blandt gymnasieklasserne om, hvem der havde flest tilmeldt Digital Post, gav især pote," siger borgmester i Greve, Pernille Beckmann (V).

Greve har ligeledes haft fokus på ældreområdet i forbindelse med den digitale postkasse.

"Vi har haft et godt og tæt samarbejde med Ældre Sagen. De har blandt andet siddet i vores Borgerservice og hjulpet dem, som havde brug for det," lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse.

Læs også: Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid

Mere markant er antallet af tilmeldinger i Jammerbugt kommune i det nordlige Jylland, hvor borgerne og kommunen har taget en solid slutspurt.

I løbet af et halvt år er Jammerbugt kommune gået fra at være den kommune med færrest borgere tilmeldt Digital Post i Nordjylland til at være på samme niveau som resten af Danmark.

Læs også: Usability-ekspert: Her er ni problemer med digital post

"Vi har prioriteret den håndholdte indsats og har været ude og tale med borgerne om Digital Post. Kommune-konkurrencen gjorde dialogen om Digital Post med borgerne lidt sjovere, fordi det pludselig også handlede om at placere Jammerbugt på det digitale landkort. Det har vi nu sikret, og det er vi rigtig stolte af," Birgitte Guldberg, chef for Borgerservice og Fællessekretariat i kommunen.

Du kan finde fakta om konkurrencen her.

Mere end lagkage

Selv om der blev holdt fest på Post & Tele Museum, så er den digitale postkasse ikke lutter lagkage.

Der er stadig omkring en million danskere, der endnu ikke har tilmeldt sig til Digital Post eller har søgt om fritagelse fra ordningen.

Det viser de seneste tal hos Digitaliseringsstyrelsen, som er tovholder på den store obligatoriske indførelse af ordningen. Hos styrelsen meldes der, at 64 procent af danskerne aktivt har tilmeldt sig til Digital Post.

Læs mere her: Ekstrem travlhed: 39.000 danskere skal tilmeldes digital post i timen

Men selvom 64 procent af danskerne er klar til at modtage digital post fra det offentlige, er det langtfra alle offentlige myndigheder, der er klar til at afsende deres post digitalt.

"I de kommuner, der gør det godt, er det i dag et sted mellem 60 og 70 procent af posten, der bliver sendt digitalt," forklarer konsulent Anders Holte fra Kommunernes Landsforening (KL) til Computerworld.

Læs også:

Digital post er et "man on the moon"-projekt

3,3 millioner danskere skal med: Vil gigantisk it-projekt kunne lykkes?

Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid

Unge gider ikke digital post: Skal provokeres med quiz
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje