Artikel top billede

Kåring: Her er Danmarks mest digitale kommune

I forbindelse med danskernes overgang til den digitale postkasse 1. november blev landet mest digitale kommune også kåret. Se om det er din kommune.

Som de fleste sikkert har bemærket, var 1. november skæringsdatoen for Digital Post-løsningen i Danmark.

I forbindelse med lanceringen blev der afholdt et arrangement på Post & Tele Museum, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) bød digitaliseringen velkommen og kårede Danmarks mest digitale kommuner.

Læs også: Ekstrem travlhed: 39.000 danskere skal tilmeldes digital post i timen

Det var Digitaliseringsstyrelsen, der havde inviteret til kalas.

Her er landet mest digitale borgere

Det blev Greve kommune tæt på landets hovedstad, der løb med prisen som digitaliserings-darling i Danmark.

Faktisk løb Greve med to priser, nemlig:

"Danmarks mest digitale kommune" og "Danmarks mest digitale unge", mens Jammerbugt kommune blev kåret til "Danmarks digitale slutspurter".

Og ifølge borgmesteren var det ikke et tilfælde, at Greve vandt. Kommunen gik nemlig målrettet efter sejren.

"Vi er meget glade og stole over de to titler, som vi satsede hårdt på at vinde. Vi har fortalt borgerne i Greve kommune om Digital Post, hver gang vi har haft en anledning til det via breve, og når vi har mødt dem. Vi har også arbejdet meget målrettet på at få de unge tilmeldt Digital Post. En konkurrence blandt gymnasieklasserne om, hvem der havde flest tilmeldt Digital Post, gav især pote," siger borgmester i Greve, Pernille Beckmann (V).

Greve har ligeledes haft fokus på ældreområdet i forbindelse med den digitale postkasse.

"Vi har haft et godt og tæt samarbejde med Ældre Sagen. De har blandt andet siddet i vores Borgerservice og hjulpet dem, som havde brug for det," lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse.

Læs også: Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid

Mere markant er antallet af tilmeldinger i Jammerbugt kommune i det nordlige Jylland, hvor borgerne og kommunen har taget en solid slutspurt.

I løbet af et halvt år er Jammerbugt kommune gået fra at være den kommune med færrest borgere tilmeldt Digital Post i Nordjylland til at være på samme niveau som resten af Danmark.

Læs også: Usability-ekspert: Her er ni problemer med digital post

"Vi har prioriteret den håndholdte indsats og har været ude og tale med borgerne om Digital Post. Kommune-konkurrencen gjorde dialogen om Digital Post med borgerne lidt sjovere, fordi det pludselig også handlede om at placere Jammerbugt på det digitale landkort. Det har vi nu sikret, og det er vi rigtig stolte af," Birgitte Guldberg, chef for Borgerservice og Fællessekretariat i kommunen.

Du kan finde fakta om konkurrencen her.

Mere end lagkage

Selv om der blev holdt fest på Post & Tele Museum, så er den digitale postkasse ikke lutter lagkage.

Der er stadig omkring en million danskere, der endnu ikke har tilmeldt sig til Digital Post eller har søgt om fritagelse fra ordningen.

Det viser de seneste tal hos Digitaliseringsstyrelsen, som er tovholder på den store obligatoriske indførelse af ordningen. Hos styrelsen meldes der, at 64 procent af danskerne aktivt har tilmeldt sig til Digital Post.

Læs mere her: Ekstrem travlhed: 39.000 danskere skal tilmeldes digital post i timen

Men selvom 64 procent af danskerne er klar til at modtage digital post fra det offentlige, er det langtfra alle offentlige myndigheder, der er klar til at afsende deres post digitalt.

"I de kommuner, der gør det godt, er det i dag et sted mellem 60 og 70 procent af posten, der bliver sendt digitalt," forklarer konsulent Anders Holte fra Kommunernes Landsforening (KL) til Computerworld.

Læs også:

Digital post er et "man on the moon"-projekt

3,3 millioner danskere skal med: Vil gigantisk it-projekt kunne lykkes?

Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid

Unge gider ikke digital post: Skal provokeres med quiz
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere