Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ekstrem travlhed: 39.000 danskere skal tilmeldes digital post i timen

Digital post indføres om få dage, men over en million danskere har endnu ikke aktivt tilmeldt sig ordningen. Tilmeldingen af offentlige myndigheder går også meget langsomt.

Omkring en million danskere har endnu ikke tilmeldt sig til digital post eller søgt om fritagelse fra ordningen.

Det viser de seneste tal hos Digitaliseringsstyrelsen, som er tovholder på den store obligatoriske indførelse af digital post på lørdag den 1. november.

Hos styrelsen meldes der, at 64 procent af danskerne aktivt har tilmeldt sig til digital post.

Knap 10 procent har søgt om fritagelse, mens altså cirka 26 procent - svarende til en god million mennesker - ikke har hverken tilmeldt sig eller søgt om fritagelse.

Hvis de 26 procent skal nå at tage stilling inden indførelsen af digital post på lørdag, svarer det i gennemsnit til, at godt 39.000 mennesker i timen skal tilmelde eller fritage sig fra ordningen frem mod weekendens store digitale premierer.

Betegner digital post som succes

Trods travlheden med at få afklaringer på den sidste fjerdedel af danskerne, betegner kontorchef Lone Berglykke projektet som en succes indtil videre.

"Jeg vil betegne det som en succes, fordi vi her har at gøre med en kæmpe omstillingsproces for både borgere og virksomheder. Også myndighederne har haft en rigtig stor opgave, da de har skullet tilrette en masse systemer til at håndtere digital post," forklarer Lone Berglykke.

Samtidig opfordrer hun alle danskere til at komme til tasterne og komme i gang med at læse deres digitale post enten hos e-Boks eller på Borger.dk.

"Budskabet fra vores side er, at man skal huske at tjekke sin digitale postkasse, ellers risikerer man at gå glip af vigtige meddelelser fra det offentlige," lyder det fra kontorchef Lone Berglykke hos Digitaliseringsstyrelsen.

Hun fortæller, at selvom man ikke har tilmeldt sig en digital postkasse den 1. november, så vil de 26 procent manglende tilmeldinger til digital post automatisk få oprettet en postkasse hos det offentlige den 1. november.

Myndighederne langtfra klar

Mens 64 procent af danskerne er klar til at modtage digital post fra det offentlige, er det langtfra alle offentlige myndigheder, der er klar til at afsende deres post digitalt.

"I de kommuner, der gør det godt, er det i daget sted mellem 60 og 70 procent af posten, der bliver sendt digitalt," forklarer konsulent Anders Holte fra Kommunernes Landsforening (KL) til Computerworld.

Han forklarer de mange manglende digitale post-afsendelser med, at kommunerne er i gang med at omlægge deres systemer til at kunne sende deres meddelelser via digital post.

Ude hos kommunerne er der ikke den store frygt for, at Danmark ikke når i land med målsætningen om, at 80 procent af al kommunikation mellem myndigheder og borgere skal foregå digitalt til næste år.

Læs også:
Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid

Digital post er et "man on the moon"-projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere