Artikel top billede

Kritik: Microsoft-direktør får alt for meget i løn

Microsofts direktør får alt for meget i løn, når man ser på, hvad han egentlig udretter, lyder det i hård kritik fra magtfuld organisation.

Microsofts topchef, Satya Nadella, får alt for meget i løn.

Det mener en organisationen Institutional Shareholder Services (ISS), der rådgiver instutionelle investorer.

Organisationen opfordrer Microsofts investorer i at stemme blankt nej til den løn-pakke, som Microsoft gerne vil stille Satya Nadella i udsigt, når selskabets generalforsamling løber af stablen om et par uger.

ISS mener, at Satya Nadellas nuværende lønpakke i forvejen er ude af proportioner, hvis man sammenligner med de lønpakker, som sammenlignelige selskabers topchefer har.

Er ikke objektivt udmålt

Investor-rådgiver-firmaet mener, at Satya Nadella bliver aflønnet efter forkerte principper.

Således mener ISS, at den måde, Microsoft udregner Satya Nadellas årlige bonus på, "mangler en forbindelse til objektivt målte selskabs-resultater."

Det betyder med andre ord, at ISS mener, at Satya Nadella vil modtage millioner af kroner i bonus alene for at være tilstede - og ikke fordi han skabt målbare og konkrete resultater.

I en meddelelse til sine kunder skriver ISS, at Microsofts bestyrelse stod overfor en række udfordringer med at fastholde top-folk, da Steve Ballmer opsagde sin stilling.

Et af de væsentlige problemer er, at Satya Nadella ikke er stor-aktionær i Microsoft som de øvrige to topchefer, der har stået i spidsen for Microsoft siden grundlæggelsen, nemlig Bill Gates og Steve Ballmer.

"Men selv når man tager disse udfordringer med i overvejelserne, er der grund til alvorlig bekymring over Nadellas nye løn-pakke," hedder det.

Så meget får han i løn

Microsoft afsluttede sit regnskabsår 2014 med udgangen af juni.

Her har Satya Nadella modtaget 5,5 millioner kroner i fast løn plus 21,4 millioner kroner i bonus plus 386 millioner kroner i såkaldt 'equity starter kit'.

Han modtog desuden sidste år aktie-optioner for 80 millioner kroner som led i Microsofts fastholdelses-program, mens bestyrelsen ledte efter Steve Ballmers afløser.

Senere har han modtaget sin årlige aktie-pakke, der indeholder aktie-optioner for yderligere 80 millioner kroner.

Microsoft forsvarer selv Satya Nadellas løn-pakke med, at den skal sikre, at han kan levere resultater til aktionærerne på langt sigt og samtidig "sikre ham muligheden for at opbygge solidt ejerskab" over virksomhedens kurs og strategiske retning.

Er kun vejledende

Under alle omstændigheder behøver Satya Nadella ikke frygte ISS's anbefalinger.

Investor-afstemningen om hans lønpakke på generalforsamlingen er nemlig kun vejledende. Det betyder, at Microsofts bestyrelse kan vælge at ignorere resultatet.

Det vurderes dog, at bestyrelsen vil overveje at ændre aflønnings-praksis, hvis det viser sig, at der er et meget stort nej-flertal til Nadellas løn-pakke. Det vil imidlertid være meget usædvanligt, hvis bestyrelsen på denne baggrund vælger ikke at godkende hans lønpakke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere