Artikel top billede

Kritik: Microsoft-direktør får alt for meget i løn

Microsofts direktør får alt for meget i løn, når man ser på, hvad han egentlig udretter, lyder det i hård kritik fra magtfuld organisation.

Microsofts topchef, Satya Nadella, får alt for meget i løn.

Det mener en organisationen Institutional Shareholder Services (ISS), der rådgiver instutionelle investorer.

Organisationen opfordrer Microsofts investorer i at stemme blankt nej til den løn-pakke, som Microsoft gerne vil stille Satya Nadella i udsigt, når selskabets generalforsamling løber af stablen om et par uger.

ISS mener, at Satya Nadellas nuværende lønpakke i forvejen er ude af proportioner, hvis man sammenligner med de lønpakker, som sammenlignelige selskabers topchefer har.

Er ikke objektivt udmålt

Investor-rådgiver-firmaet mener, at Satya Nadella bliver aflønnet efter forkerte principper.

Således mener ISS, at den måde, Microsoft udregner Satya Nadellas årlige bonus på, "mangler en forbindelse til objektivt målte selskabs-resultater."

Det betyder med andre ord, at ISS mener, at Satya Nadella vil modtage millioner af kroner i bonus alene for at være tilstede - og ikke fordi han skabt målbare og konkrete resultater.

I en meddelelse til sine kunder skriver ISS, at Microsofts bestyrelse stod overfor en række udfordringer med at fastholde top-folk, da Steve Ballmer opsagde sin stilling.

Et af de væsentlige problemer er, at Satya Nadella ikke er stor-aktionær i Microsoft som de øvrige to topchefer, der har stået i spidsen for Microsoft siden grundlæggelsen, nemlig Bill Gates og Steve Ballmer.

"Men selv når man tager disse udfordringer med i overvejelserne, er der grund til alvorlig bekymring over Nadellas nye løn-pakke," hedder det.

Så meget får han i løn

Microsoft afsluttede sit regnskabsår 2014 med udgangen af juni.

Her har Satya Nadella modtaget 5,5 millioner kroner i fast løn plus 21,4 millioner kroner i bonus plus 386 millioner kroner i såkaldt 'equity starter kit'.

Han modtog desuden sidste år aktie-optioner for 80 millioner kroner som led i Microsofts fastholdelses-program, mens bestyrelsen ledte efter Steve Ballmers afløser.

Senere har han modtaget sin årlige aktie-pakke, der indeholder aktie-optioner for yderligere 80 millioner kroner.

Microsoft forsvarer selv Satya Nadellas løn-pakke med, at den skal sikre, at han kan levere resultater til aktionærerne på langt sigt og samtidig "sikre ham muligheden for at opbygge solidt ejerskab" over virksomhedens kurs og strategiske retning.

Er kun vejledende

Under alle omstændigheder behøver Satya Nadella ikke frygte ISS's anbefalinger.

Investor-afstemningen om hans lønpakke på generalforsamlingen er nemlig kun vejledende. Det betyder, at Microsofts bestyrelse kan vælge at ignorere resultatet.

Det vurderes dog, at bestyrelsen vil overveje at ændre aflønnings-praksis, hvis det viser sig, at der er et meget stort nej-flertal til Nadellas løn-pakke. Det vil imidlertid være meget usædvanligt, hvis bestyrelsen på denne baggrund vælger ikke at godkende hans lønpakke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere