Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kritik: Microsoft-direktør får alt for meget i løn

Microsofts direktør får alt for meget i løn, når man ser på, hvad han egentlig udretter, lyder det i hård kritik fra magtfuld organisation.

Microsofts topchef, Satya Nadella, får alt for meget i løn.

Det mener en organisationen Institutional Shareholder Services (ISS), der rådgiver instutionelle investorer.

Organisationen opfordrer Microsofts investorer i at stemme blankt nej til den løn-pakke, som Microsoft gerne vil stille Satya Nadella i udsigt, når selskabets generalforsamling løber af stablen om et par uger.

ISS mener, at Satya Nadellas nuværende lønpakke i forvejen er ude af proportioner, hvis man sammenligner med de lønpakker, som sammenlignelige selskabers topchefer har.

Er ikke objektivt udmålt

Investor-rådgiver-firmaet mener, at Satya Nadella bliver aflønnet efter forkerte principper.

Således mener ISS, at den måde, Microsoft udregner Satya Nadellas årlige bonus på, "mangler en forbindelse til objektivt målte selskabs-resultater."

Det betyder med andre ord, at ISS mener, at Satya Nadella vil modtage millioner af kroner i bonus alene for at være tilstede - og ikke fordi han skabt målbare og konkrete resultater.

I en meddelelse til sine kunder skriver ISS, at Microsofts bestyrelse stod overfor en række udfordringer med at fastholde top-folk, da Steve Ballmer opsagde sin stilling.

Et af de væsentlige problemer er, at Satya Nadella ikke er stor-aktionær i Microsoft som de øvrige to topchefer, der har stået i spidsen for Microsoft siden grundlæggelsen, nemlig Bill Gates og Steve Ballmer.

"Men selv når man tager disse udfordringer med i overvejelserne, er der grund til alvorlig bekymring over Nadellas nye løn-pakke," hedder det.

Så meget får han i løn

Microsoft afsluttede sit regnskabsår 2014 med udgangen af juni.

Her har Satya Nadella modtaget 5,5 millioner kroner i fast løn plus 21,4 millioner kroner i bonus plus 386 millioner kroner i såkaldt 'equity starter kit'.

Han modtog desuden sidste år aktie-optioner for 80 millioner kroner som led i Microsofts fastholdelses-program, mens bestyrelsen ledte efter Steve Ballmers afløser.

Senere har han modtaget sin årlige aktie-pakke, der indeholder aktie-optioner for yderligere 80 millioner kroner.

Microsoft forsvarer selv Satya Nadellas løn-pakke med, at den skal sikre, at han kan levere resultater til aktionærerne på langt sigt og samtidig "sikre ham muligheden for at opbygge solidt ejerskab" over virksomhedens kurs og strategiske retning.

Er kun vejledende

Under alle omstændigheder behøver Satya Nadella ikke frygte ISS's anbefalinger.

Investor-afstemningen om hans lønpakke på generalforsamlingen er nemlig kun vejledende. Det betyder, at Microsofts bestyrelse kan vælge at ignorere resultatet.

Det vurderes dog, at bestyrelsen vil overveje at ændre aflønnings-praksis, hvis det viser sig, at der er et meget stort nej-flertal til Nadellas løn-pakke. Det vil imidlertid være meget usædvanligt, hvis bestyrelsen på denne baggrund vælger ikke at godkende hans lønpakke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.