Artikel top billede

It-nedbrud koster 3,8 millioner kroner i snit - men halvdelen kan sagtens undgås

Et it-nedbrud koster i snit 3,8 millioner kroner. Men faktisk kan halvdelen af nedbruddene relativt nemt undgåes, lyder det i ny undersøgelse.

3,8 millioner kroner. Så meget koster et it-nedbrud i gennemsnit, viser en opgørelse fra revisionshuset KPMG.

Selskabet har gennem et år tracket større nedbrud i en række virksomheder og offentlige institutioner verden over.

I gennemsnittet har hvert nedbrud her ramt 776.000 brugere.

Halvdelen vil sagtens kunne undgås

KPMG peger imidlertid på, at omkring halvdelen af de pågældende nedbrud relativt nemt ville kunne undgås.

De skyldes nemlig noget så basalt som kode-fejl i den anvendte software eller problemer med opgraderinger og lignende.

7,3 procent af nedbruddene skyldtes deciderede menneskelige fejl.

Det viser, at mange virksomheder forsømmer at foretage de nødvendige investeringer i uddannelse af mandskabet. Og det ender altså med at koste virksomheden dyrt i sidste ende, lyder det fra KPMG.

"Teknologi er ikke længere en funktion, der er adskilt fra forretningen. Det er centralt i alt, hvad virksomheden foretager sig, og når det går galt, har det konsekvenser for bundlinien, for forholdet til kunderne og for selskabets omdømme," lyder det fra KPMG.

Det bliver meget værre

Netop nedbrud, hackersager og problemer med it-sikkerheden er eksploderet i 2014 i takt med, at it-infrastrukturen i virksomhederne er blevet mere og mere komplekst, mens hackerne er blevet professionelle.

Den udvikling ser ud til at blive yderligere forstærket i 2015, mener i hvert fald analysehuset Gartner.

Det kan du læse mere om her: Ups chef: Nogen har neglet alle vores kundedata.[/url

Virksomhederne har forskellige måder at håndtere sikkerheden på.

Du kan se, om du har ordentligt styr på det hele her: [url=https://www.computerworld.dk/art/232339/den-store-test-af-it-sikkerheden-dumper-din-arbejdsplads-med-et-brag]Den store test af it-sikkerheden: Dumper din arbejdsplads med et brag?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.