Artikel top billede

Stem på 2014's it-fuser: Her er de tre største it-fusere i Danmark i 2014 - stem på din kandidat nu

Hvilken it-begivenhed af katastrofal karakter har trukket de største spor i år? Vi har spurgt jer, og vi er nået frem til tre kæmpe-fusere. Stem på årets it-fuser her.

Som vi har skrevet tidligere, så har der været rigeligt at potentielle kandidater at tage af til årets it-fuser.

Men til trods for de mange valgmuligheder har vi alligevel med jeres hjælp nået frem til tre nomineringer, som i kan stemme ind som årets største it-fiasko.

Tys tys-kilden hos NETS

Tys tys-skandalen, Se&Hør-skandalen, NETS-skandalen og så videre. Kært barn har mange navne, og det har det kæmpe sikkerhedsbrist hos NETS også.

Fadæsen startede allerede i 2008, hvor en kilde hos NETS lækkede kort-udtog fra prins Joachim og prinsesse Marias bryllupsrejse, som Se & Hør brugte til at spore parrets færden.

Der skulle dog gå fire år, altså i slutningen af april, 2014, før lækagen blev optrevlet i en bog skrevet af en Se & Hør-journalist.

Læs også: Efter Se & Hør-skandalen: Det kan it-branchen bruge den til

Kernen i sagen er, at sikkerhedssystemer og intern overvågning hos NETS til trods, så kunne der foregå salg af oplysninger af ekstremt personfølsom karakter fra NETS' systemer på grund af et råddent æble, en enkelt ansat med adgang til oplysningerne.

PROASK er Amanda om igen

Endnu et år og endnu et fejlslagent it-system i hundredemillion-klassen.

Denne gang er det sket hos Arbejdsskadestyrelsen med it-projektet PROASK.

PROASK tog sin begyndelse i 2008, hvor Arbejdsskadestyrelsen ville have et nyt sagsbehandlingssystem i stedet for det eksisterende SJP.

Men efter seks års udvikling og en samlet regning på 283 millioner kroner, blev programmet i foråret 2014 endeligt skrottet.

Skrotningen skyldtes ifølge Arbejdsskadestyrelsen selv, at systemet ikke understøtter styrelsens behov og aldrig kommer til det.

I stedet blev det eksisterende SJP levetidsforlænget på ubestemt tid, frem til et nyt system er udviklet.

Ærgerlige penge som igen går til et kuldsejlet projekt - man skulle ellers tro, at styrelserne tog ved lære af hinandens fejl.

Læs også: It-skandale til millioner rammer dansk topminister

Manden og mobilen

Det er menneskeligt at fejle. Men to gange og begge gange for skatteydernes penge, så strammes garnet alligevel lidt vel hårdt.

Anker Boye (S), Odenses borgmester, er manden, som søgelyset falder på.

I år kom det nemlig frem, at han i 2011 havde brugt en kvart million kroner på mobildata under en ferie i Tyrkiet.

Han har været uopmærksom og bare brugt sin telefon, som han plejer hjemme i Danmark, sagde Anker Boye selv i et interview tidligere på året.

Det er dyre lærepenge, men så begår man i det mindste ikke samme fejl nogensinde igen.

Helt forkert.

I september kom det nemlig frem, at han fra slutningen af 2013 og frem til sommeren 2014 igen har samlet sig en mobilregning på over 40.000 kroner, hvoraf halvdelen er i dataomkostninger.

Læs også: Guide: Undgå din mobilregning "Boyer" ud

Stem på årets it-fuser

Tys-tysPROASK og Anker Boye er altså årets tre kandidater til den lidet flatterende titel af Årets it-fuser. Men hvem fortjener titlen mest?

Det skal vi bruge din hjælp til. 

Stem på den kandidat, hvor dine tæer krummes mest, og vær med til at sætte fokus på, hvordan man ikke skal begå sig igen.

Afstemningen løber frem til fredag den 19. december kl. 07:00.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere