Stem på 2014's it-fuser: Her er de tre største it-fusere i Danmark i 2014 - stem på din kandidat nu

Hvilken it-begivenhed af katastrofal karakter har trukket de største spor i år? Vi har spurgt jer, og vi er nået frem til tre kæmpe-fusere. Stem på årets it-fuser her.

Som vi har skrevet tidligere, så har der været rigeligt at potentielle kandidater at tage af til årets it-fuser.

Men til trods for de mange valgmuligheder har vi alligevel med jeres hjælp nået frem til tre nomineringer, som i kan stemme ind som årets største it-fiasko.

Tys tys-kilden hos NETS
Tys tys-skandalen, Se&Hør-skandalen, NETS-skandalen og så videre. Kært barn har mange navne, og det har det kæmpe sikkerhedsbrist hos NETS også.

Fadæsen startede allerede i 2008, hvor en kilde hos NETS lækkede kort-udtog fra prins Joachim og prinsesse Marias bryllupsrejse, som Se & Hør brugte til at spore parrets færden.

Der skulle dog gå fire år, altså i slutningen af april, 2014, før lækagen blev optrevlet i en bog skrevet af en Se & Hør-journalist.

Læs også: Efter Se & Hør-skandalen: Det kan it-branchen bruge den til

Kernen i sagen er, at sikkerhedssystemer og intern overvågning hos NETS til trods, så kunne der foregå salg af oplysninger af ekstremt personfølsom karakter fra NETS' systemer på grund af et råddent æble, en enkelt ansat med adgang til oplysningerne.

PROASK er Amanda om igen
Endnu et år og endnu et fejlslagent it-system i hundredemillion-klassen.

Denne gang er det sket hos Arbejdsskadestyrelsen med it-projektet PROASK.

PROASK tog sin begyndelse i 2008, hvor Arbejdsskadestyrelsen ville have et nyt sagsbehandlingssystem i stedet for det eksisterende SJP.

Men efter seks års udvikling og en samlet regning på 283 millioner kroner, blev programmet i foråret 2014 endeligt skrottet.

Skrotningen skyldtes ifølge Arbejdsskadestyrelsen selv, at systemet ikke understøtter styrelsens behov og aldrig kommer til det.

I stedet blev det eksisterende SJP levetidsforlænget på ubestemt tid, frem til et nyt system er udviklet.

Ærgerlige penge som igen går til et kuldsejlet projekt - man skulle ellers tro, at styrelserne tog ved lære af hinandens fejl.

Læs også: It-skandale til millioner rammer dansk topminister

Manden og mobilen
Det er menneskeligt at fejle. Men to gange og begge gange for skatteydernes penge, så strammes garnet alligevel lidt vel hårdt.

Anker Boye (S), Odenses borgmester, er manden, som søgelyset falder på.

I år kom det nemlig frem, at han i 2011 havde brugt en kvart million kroner på mobildata under en ferie i Tyrkiet.

Han har været uopmærksom og bare brugt sin telefon, som han plejer hjemme i Danmark, sagde Anker Boye selv i et interview tidligere på året.

Det er dyre lærepenge, men så begår man i det mindste ikke samme fejl nogensinde igen.

Helt forkert.

I september kom det nemlig frem, at han fra slutningen af 2013 og frem til sommeren 2014 igen har samlet sig en mobilregning på over 40.000 kroner, hvoraf halvdelen er i dataomkostninger.

Læs også: Guide: Undgå din mobilregning "Boyer" ud

Stem på årets it-fuser
Tys-tysPROASK og Anker Boye er altså årets tre kandidater til den lidet flatterende titel af Årets it-fuser. Men hvem fortjener titlen mest?

Det skal vi bruge din hjælp til. 

Stem på den kandidat, hvor dine tæer krummes mest, og vær med til at sætte fokus på, hvordan man ikke skal begå sig igen.

Afstemningen løber frem til fredag den 19. december kl. 07:00.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.