Test: God Acer-computer tynges af store mængder irriterende bloatware

Acer E15 er en god familie-computer - men fyldt med irriterende og unødvendigt software.

Forestil dig, at du har købt et nyt fjernsyn. Du er glad for fjernsynet, og på vej hjem fra butikken forestiller du dig muntert alle de film og serier, som du skal hjem og se.

Det er et udmærket fjernsyn. Ikke noget fancy 4K elle 3D-fjernsyn, men et hvor du tænker, at det skal nok blive godt de næste par år.

Du får sat det op i stuen, sat stikket i og tænder det. Den sorte skærm forsvinder, og straks ser du reklamer.

Du kan ikke trykke væk, og reklamerne varer 20 sekunder.

Og de kommer hver eneste gang du tænder fjernsynet.

Lang og irriterende proces
Kun ved en lang og irriterende proces får du fjernet reklamerne, men fra tid til anden kommer der alligevel en igennem, som du havde glemt at slå fra.

Du fortryder nu, at du ikke købte en anden model.

Det er den følelse, som jeg får, da Acer E15 booter op foran mig. Hardwaren på 15 tommer rødt plastik i en okay kvalitet med en 1.920 x 1.080 pixel mat skærm og i5-processor er ikke skyld i, at jeg kigger ned i gulvet med en sukkende lyd, hver eneste gang Acer-computeren tænder.

Det er softwaren.

For alt for ofte skal vi vade igennem dårlig eller ligegyldig software, som producenterne vælger at placere på sine enheder.

Samsung var slem til det i gamle dage med virksomhedens smartphones, HP var kendte (eller berygtede) for det samme, og Acer gør det i den grad også stadig.

Hvorfor skal vi på skrivebordet på en nyindkøbt Acer-computer se et link til Booking.com, syv forskellige Acer-specifikke programmer samt en ekstra "home"-knap installeret?

Det eneste positive er det forudinstallerede Spotify, men det er kun fordi, at jeg selv bruger streaming-tjenesten.

For folk som ikke gør, vil det blot være endnu en gene der skal at skulle slettes.

Konservativt Acer-design
Designet på Acer E15 er klassisk for Acer. Den røde farve minder mest af alt om en blanding mellem farvet træ og lakeret metal, men er en blød og billigt-følende plastik, som giver det indtryk, at det kan knække hvert sekund. Det knirker og knager i hvert fald, når vi løftede den.

Computeren holdt dog fint til den brug, som vi udsatte den for.

Skærmen er udmærket, hvis vi ser bort fra lidt slørede synsvinkler - især nedefra - og den store skærm giver også mulighed for at give computeren et tastatur i fuld længde inklusiv et numerisk tastatur.

Tasterne er gode at skrive på, uden helt at nå op på Lenovos ThinkPad- eller Macbook-niveau, og trackpadden var udmærket. Igen dog heller ikke noget, som man kan juble over.

Og langt det meste af dit arbejde på computeren skal ske med musen, da computeren ikke har en touch-skærm. 

Omkring trackpadden er der dog lidt byggesjusk. Cirka en millimeters luft mellem selve trackpadden og plastikoverfladen gør, at man godt kan frygte snask og lignende med tiden ville falde godt til der, uden at man kan gøre det ordentlig rent.

Performance i den lette ende
Acer-computeren er på ingen måde en hurtigløber.

Den kan sagtens holde til dagligdags arbejde såsom let datahåndtering i Excel, Word og lignende, men den kommer til kort, når den skal lege med meget store filer i programmer som Photoshop eller videoredigering.

Dens dedikerede Geforce 840M grafikkort er nok til let grafisk arbejde og meget let spil.

Jo, vi kunne spille League of Legends på mellemgrafik med en rimelig framerate, men det er altså ikke denne computer man skal gå efter, hvis spilleoplevelsen er i højsædet. 

Er målet at have en computer til den slags, så brug hellere et par tusind mere på en mere dedikeret computer.

For Acer Extensa E5 er dybest set en forvokset mainstream-computer i tynd plastik. 

Til gengæld er batteriet godkendt taget størrelsen på computeren i betragtning. Fem timer kunne vi nå, imens vi så en 1080p video på YouTube med 75 procent lysstyrke på skærmen.

Konklusion: Stor budgetmaskine
Acer E15 (15 tommer) er en stor computer med en pæn 1080p skærm og godt tastatur.

Den er dog også en computer, som har hardware som en budget-bærbar, og som kan give en acceptabel ydelse - så længe at du ikke skal bruge den til tunge opgaver som videoredigering eller spil.

Problemet med Acer E15 er dog primært dens plastik-chassis og mængden af såkaldt bloatware.

Jeg er simpelthen bange for at plastikken sprænger, hvis jeg taber computeren - og bevares så er det ikke meningen, at den skal kastes med, men hvis jeg giver 4.000 kroner, så forventer jeg en bedre byggekvalitet. 

Bloatwaren er mindst lige så irriterende.

Købte jeg computeren, ville det første som skulle gøres være at formatere og installere Windows igen, så jeg undgår al bloatware.

En "Booking.com"-genvej på mit skrivebord...det er at lave sjov med køberne.
Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.