Artikel top billede

Foto: Samsung.

Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Samsung er på trapperne med sin første Tizen-telefon, der bliver lanceret på uortodokst marked. Læs her, hvad du kan forvente af den kommende Tizen-smartphone.

Verdens største smartphone-producent Samsung er klar med sin allerførste telefon, der kører på det helt nye styresystem Tizen.

Navnet er Samsung Z, der vil blive sat til salg i Rusland i næste måned, efter at Samsung i denne uge vil præsentere sin nye Tizen-telefon på en udviklerkonference i San Francisco i USA.

Senere vil telefonen komme til andre markeder end det russiske, hvor telefonen formentlig i første omgang vil blive solgt uden om teleselskaberne.

Den manøvre havde været sværere for Samsung at udføre på mere etablerede markeder som eksempelvis det amerikanske. 

Det skriver CNET.

Sådan bliver telefonen

Lanceringen af Samsung Z sker, efter at det glippede med at få præsenteret en Tizen-telefon på Mobile World-konferencen i Barcelona i foråret.

Prisen på den kommende Tizen-telefon er ikke oplyst, men det forventes, at specifikationerne blandt andet vil indeholde en 2,3 Ghz quadcore Snapdragon 800 processor, 8 megapixel-kamera (2,1-megapixel frontkamera), fingeraftryks-sensor.

Tizen-telefonen vil ifølge CNET desuden komme med en 4,9 tommer HD AMOLED-skærm (active matrix of OLED) og en strømbesparelsesfunktion, som selskabet også havde kogt ned i Samsungs flagskibstelefon, Galaxy S5.

Et opgør med Android

Lanceringen af Tizen-styresystemet bliver generelt anset for at være Samsungs ønske om at gå sin egen vej, efter at den sydkoreanske mobilproducent i flere år har været storforbruger af Android-styresystemet. Tizen-styresystemet er blandt andet udviklet i samarbejde med Intel.

Samtidig med Tizen-telefonerne kommer der også en Tizen Store, hvilket alt andet lige skal sende app-omsætningen ned i lommerne hos Samsung frem for hos Google, der står bag Android-systemet.

Tidligere på året
har Samsung desuden annonceret smartwatches, som kommer til at køre på Tizen-systemet frem for Android. 

Læs også:
Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere