Foto: Samsung.

Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Samsung er på trapperne med sin første Tizen-telefon, der bliver lanceret på uortodokst marked. Læs her, hvad du kan forvente af den kommende Tizen-smartphone.

Verdens største smartphone-producent Samsung er klar med sin allerførste telefon, der kører på det helt nye styresystem Tizen.

Navnet er Samsung Z, der vil blive sat til salg i Rusland i næste måned, efter at Samsung i denne uge vil præsentere sin nye Tizen-telefon på en udviklerkonference i San Francisco i USA.

Senere vil telefonen komme til andre markeder end det russiske, hvor telefonen formentlig i første omgang vil blive solgt uden om teleselskaberne.

Den manøvre havde været sværere for Samsung at udføre på mere etablerede markeder som eksempelvis det amerikanske. 

Det skriver CNET.

Sådan bliver telefonen
Lanceringen af Samsung Z sker, efter at det glippede med at få præsenteret en Tizen-telefon på Mobile World-konferencen i Barcelona i foråret.

Prisen på den kommende Tizen-telefon er ikke oplyst, men det forventes, at specifikationerne blandt andet vil indeholde en 2,3 Ghz quadcore Snapdragon 800 processor, 8 megapixel-kamera (2,1-megapixel frontkamera), fingeraftryks-sensor.

Tizen-telefonen vil ifølge CNET desuden komme med en 4,9 tommer HD AMOLED-skærm (active matrix of OLED) og en strømbesparelsesfunktion, som selskabet også havde kogt ned i Samsungs flagskibstelefon, Galaxy S5.

Et opgør med Android
Lanceringen af Tizen-styresystemet bliver generelt anset for at være Samsungs ønske om at gå sin egen vej, efter at den sydkoreanske mobilproducent i flere år har været storforbruger af Android-styresystemet. Tizen-styresystemet er blandt andet udviklet i samarbejde med Intel.

Samtidig med Tizen-telefonerne kommer der også en Tizen Store, hvilket alt andet lige skal sende app-omsætningen ned i lommerne hos Samsung frem for hos Google, der står bag Android-systemet.

Tidligere på året
har Samsung desuden annonceret smartwatches, som kommer til at køre på Tizen-systemet frem for Android. 

Læs også:
Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.