Artikel top billede

Foto: Samsung.

Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Samsung er på trapperne med sin første Tizen-telefon, der bliver lanceret på uortodokst marked. Læs her, hvad du kan forvente af den kommende Tizen-smartphone.

Verdens største smartphone-producent Samsung er klar med sin allerførste telefon, der kører på det helt nye styresystem Tizen.

Navnet er Samsung Z, der vil blive sat til salg i Rusland i næste måned, efter at Samsung i denne uge vil præsentere sin nye Tizen-telefon på en udviklerkonference i San Francisco i USA.

Senere vil telefonen komme til andre markeder end det russiske, hvor telefonen formentlig i første omgang vil blive solgt uden om teleselskaberne.

Den manøvre havde været sværere for Samsung at udføre på mere etablerede markeder som eksempelvis det amerikanske. 

Det skriver CNET.

Sådan bliver telefonen

Lanceringen af Samsung Z sker, efter at det glippede med at få præsenteret en Tizen-telefon på Mobile World-konferencen i Barcelona i foråret.

Prisen på den kommende Tizen-telefon er ikke oplyst, men det forventes, at specifikationerne blandt andet vil indeholde en 2,3 Ghz quadcore Snapdragon 800 processor, 8 megapixel-kamera (2,1-megapixel frontkamera), fingeraftryks-sensor.

Tizen-telefonen vil ifølge CNET desuden komme med en 4,9 tommer HD AMOLED-skærm (active matrix of OLED) og en strømbesparelsesfunktion, som selskabet også havde kogt ned i Samsungs flagskibstelefon, Galaxy S5.

Et opgør med Android

Lanceringen af Tizen-styresystemet bliver generelt anset for at være Samsungs ønske om at gå sin egen vej, efter at den sydkoreanske mobilproducent i flere år har været storforbruger af Android-styresystemet. Tizen-styresystemet er blandt andet udviklet i samarbejde med Intel.

Samtidig med Tizen-telefonerne kommer der også en Tizen Store, hvilket alt andet lige skal sende app-omsætningen ned i lommerne hos Samsung frem for hos Google, der står bag Android-systemet.

Tidligere på året
har Samsung desuden annonceret smartwatches, som kommer til at køre på Tizen-systemet frem for Android. 

Læs også:
Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere