Artikel top billede

Foto: Samsung.

Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Samsung er på trapperne med sin første Tizen-telefon, der bliver lanceret på uortodokst marked. Læs her, hvad du kan forvente af den kommende Tizen-smartphone.

Verdens største smartphone-producent Samsung er klar med sin allerførste telefon, der kører på det helt nye styresystem Tizen.

Navnet er Samsung Z, der vil blive sat til salg i Rusland i næste måned, efter at Samsung i denne uge vil præsentere sin nye Tizen-telefon på en udviklerkonference i San Francisco i USA.

Senere vil telefonen komme til andre markeder end det russiske, hvor telefonen formentlig i første omgang vil blive solgt uden om teleselskaberne.

Den manøvre havde været sværere for Samsung at udføre på mere etablerede markeder som eksempelvis det amerikanske. 

Det skriver CNET.

Sådan bliver telefonen

Lanceringen af Samsung Z sker, efter at det glippede med at få præsenteret en Tizen-telefon på Mobile World-konferencen i Barcelona i foråret.

Prisen på den kommende Tizen-telefon er ikke oplyst, men det forventes, at specifikationerne blandt andet vil indeholde en 2,3 Ghz quadcore Snapdragon 800 processor, 8 megapixel-kamera (2,1-megapixel frontkamera), fingeraftryks-sensor.

Tizen-telefonen vil ifølge CNET desuden komme med en 4,9 tommer HD AMOLED-skærm (active matrix of OLED) og en strømbesparelsesfunktion, som selskabet også havde kogt ned i Samsungs flagskibstelefon, Galaxy S5.

Et opgør med Android

Lanceringen af Tizen-styresystemet bliver generelt anset for at være Samsungs ønske om at gå sin egen vej, efter at den sydkoreanske mobilproducent i flere år har været storforbruger af Android-styresystemet. Tizen-styresystemet er blandt andet udviklet i samarbejde med Intel.

Samtidig med Tizen-telefonerne kommer der også en Tizen Store, hvilket alt andet lige skal sende app-omsætningen ned i lommerne hos Samsung frem for hos Google, der står bag Android-systemet.

Tidligere på året
har Samsung desuden annonceret smartwatches, som kommer til at køre på Tizen-systemet frem for Android. 

Læs også:
Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere