BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Email-læk hos JP/Politiken: Liste over udgående mails afslørede synderen

JP/Politikens hus' administrerende direktør, Stig Ørskov, forlangte, at it-afdelingen udleverede en liste over de medarbejdere, som havde videresendt en intern mail om husets sikkerhedsniveau.

Ovenpå terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrig blev en intern mail om den øgede sikkerhed i JP/Politikens hus rundsendt til samtlige medarbejdere.

Til trods for, at der var tale om en intern mail vedrørende sikkerheden i bygningerne i henholdsvis København og Aarhus, så fandt den alligevel vej til Berlingske, da en medarbejder valgte at videresende den til en journalist-kollega.

Det skriver fagbladet Journalisten, som yderligere pointerer, at den interne mail endte som grundlag for en artikel hos den konkurrerende avis vedrørende JP/Politikens sikkerhedniveau.

I et brev til Journalisten skriver mediehusets administrerende direktør, at med udleveringen af medarbejdernes mails var tale om en ekstraordinær handling:

"Mig bekendt er det ikke sket tidligere, og jeg håber ikke, at det vil ske igen. Den pågældende medarbejder har fået en reprimande, og efterfølgende er vores Samarbejdsudvalg orienteret," skriver han.

Kun én kunne kræve den liste

Journalisten skriver, at Stig Ørskov formentlig er den eneste, som kan forlange en sådan liste med samtlige medarbejderes udgående mails udleveret fra it-afdelingen.

Og her er altså ikke tale om hverken en hemmelig eller rutinemæssig gennemgang af medarbejdermails; derimod en enestående begivenhed, hvor mediehusets ansatte efterfølgende blev orienteret om undersøgelsens forløb ved et samarbejdsudvalgsmøde.

"Som tillidsmand har jeg accepteret situationen, fordi vi blev orienteret om det i Samarbejdsudvalget. Når det gælder sikkerheden, er vi lidt følsomme i øjeblikket. Det afgørende er, at vi blev orienteret," siger Lars Bo Andersen, tillidsmands hos Politiken.

Det er efterfølgende blevet indskærpet overfor alle ansatte, at mails vedrørende sikkerheden ikke skal deles med andre.

Læs også:

Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering

3 ting som du bør gøre, før du sender en vred mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere