Email-læk hos JP/Politiken: Liste over udgående mails afslørede synderen

JP/Politikens hus' administrerende direktør, Stig Ørskov, forlangte, at it-afdelingen udleverede en liste over de medarbejdere, som havde videresendt en intern mail om husets sikkerhedsniveau.

Ovenpå terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrig blev en intern mail om den øgede sikkerhed i JP/Politikens hus rundsendt til samtlige medarbejdere.

Til trods for, at der var tale om en intern mail vedrørende sikkerheden i bygningerne i henholdsvis København og Aarhus, så fandt den alligevel vej til Berlingske, da en medarbejder valgte at videresende den til en journalist-kollega.

Det skriver fagbladet Journalisten, som yderligere pointerer, at den interne mail endte som grundlag for en artikel hos den konkurrerende avis vedrørende JP/Politikens sikkerhedniveau.

I et brev til Journalisten skriver mediehusets administrerende direktør, at med udleveringen af medarbejdernes mails var tale om en ekstraordinær handling:

"Mig bekendt er det ikke sket tidligere, og jeg håber ikke, at det vil ske igen. Den pågældende medarbejder har fået en reprimande, og efterfølgende er vores Samarbejdsudvalg orienteret," skriver han.

Kun én kunne kræve den liste
Journalisten skriver, at Stig Ørskov formentlig er den eneste, som kan forlange en sådan liste med samtlige medarbejderes udgående mails udleveret fra it-afdelingen.

Og her er altså ikke tale om hverken en hemmelig eller rutinemæssig gennemgang af medarbejdermails; derimod en enestående begivenhed, hvor mediehusets ansatte efterfølgende blev orienteret om undersøgelsens forløb ved et samarbejdsudvalgsmøde.

"Som tillidsmand har jeg accepteret situationen, fordi vi blev orienteret om det i Samarbejdsudvalget. Når det gælder sikkerheden, er vi lidt følsomme i øjeblikket. Det afgørende er, at vi blev orienteret," siger Lars Bo Andersen, tillidsmands hos Politiken.

Det er efterfølgende blevet indskærpet overfor alle ansatte, at mails vedrørende sikkerheden ikke skal deles med andre.

Læs også:

Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering

3 ting som du bør gøre, før du sender en vred mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.