Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Email-læk hos JP/Politiken: Liste over udgående mails afslørede synderen

JP/Politikens hus' administrerende direktør, Stig Ørskov, forlangte, at it-afdelingen udleverede en liste over de medarbejdere, som havde videresendt en intern mail om husets sikkerhedsniveau.

Ovenpå terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrig blev en intern mail om den øgede sikkerhed i JP/Politikens hus rundsendt til samtlige medarbejdere.

Til trods for, at der var tale om en intern mail vedrørende sikkerheden i bygningerne i henholdsvis København og Aarhus, så fandt den alligevel vej til Berlingske, da en medarbejder valgte at videresende den til en journalist-kollega.

Det skriver fagbladet Journalisten, som yderligere pointerer, at den interne mail endte som grundlag for en artikel hos den konkurrerende avis vedrørende JP/Politikens sikkerhedniveau.

I et brev til Journalisten skriver mediehusets administrerende direktør, at med udleveringen af medarbejdernes mails var tale om en ekstraordinær handling:

"Mig bekendt er det ikke sket tidligere, og jeg håber ikke, at det vil ske igen. Den pågældende medarbejder har fået en reprimande, og efterfølgende er vores Samarbejdsudvalg orienteret," skriver han.

Kun én kunne kræve den liste

Journalisten skriver, at Stig Ørskov formentlig er den eneste, som kan forlange en sådan liste med samtlige medarbejderes udgående mails udleveret fra it-afdelingen.

Og her er altså ikke tale om hverken en hemmelig eller rutinemæssig gennemgang af medarbejdermails; derimod en enestående begivenhed, hvor mediehusets ansatte efterfølgende blev orienteret om undersøgelsens forløb ved et samarbejdsudvalgsmøde.

"Som tillidsmand har jeg accepteret situationen, fordi vi blev orienteret om det i Samarbejdsudvalget. Når det gælder sikkerheden, er vi lidt følsomme i øjeblikket. Det afgørende er, at vi blev orienteret," siger Lars Bo Andersen, tillidsmands hos Politiken.

Det er efterfølgende blevet indskærpet overfor alle ansatte, at mails vedrørende sikkerheden ikke skal deles med andre.

Læs også:

Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering

3 ting som du bør gøre, før du sender en vred mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere