Artikel top billede

Email-læk hos JP/Politiken: Liste over udgående mails afslørede synderen

JP/Politikens hus' administrerende direktør, Stig Ørskov, forlangte, at it-afdelingen udleverede en liste over de medarbejdere, som havde videresendt en intern mail om husets sikkerhedsniveau.

Ovenpå terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrig blev en intern mail om den øgede sikkerhed i JP/Politikens hus rundsendt til samtlige medarbejdere.

Til trods for, at der var tale om en intern mail vedrørende sikkerheden i bygningerne i henholdsvis København og Aarhus, så fandt den alligevel vej til Berlingske, da en medarbejder valgte at videresende den til en journalist-kollega.

Det skriver fagbladet Journalisten, som yderligere pointerer, at den interne mail endte som grundlag for en artikel hos den konkurrerende avis vedrørende JP/Politikens sikkerhedniveau.

I et brev til Journalisten skriver mediehusets administrerende direktør, at med udleveringen af medarbejdernes mails var tale om en ekstraordinær handling:

"Mig bekendt er det ikke sket tidligere, og jeg håber ikke, at det vil ske igen. Den pågældende medarbejder har fået en reprimande, og efterfølgende er vores Samarbejdsudvalg orienteret," skriver han.

Kun én kunne kræve den liste

Journalisten skriver, at Stig Ørskov formentlig er den eneste, som kan forlange en sådan liste med samtlige medarbejderes udgående mails udleveret fra it-afdelingen.

Og her er altså ikke tale om hverken en hemmelig eller rutinemæssig gennemgang af medarbejdermails; derimod en enestående begivenhed, hvor mediehusets ansatte efterfølgende blev orienteret om undersøgelsens forløb ved et samarbejdsudvalgsmøde.

"Som tillidsmand har jeg accepteret situationen, fordi vi blev orienteret om det i Samarbejdsudvalget. Når det gælder sikkerheden, er vi lidt følsomme i øjeblikket. Det afgørende er, at vi blev orienteret," siger Lars Bo Andersen, tillidsmands hos Politiken.

Det er efterfølgende blevet indskærpet overfor alle ansatte, at mails vedrørende sikkerheden ikke skal deles med andre.

Læs også:

Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering

3 ting som du bør gøre, før du sender en vred mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere