Artikel top billede

(Foto: PC World)

Ny malware går direkte efter virksomhedens Active Directory

Sikkerhedsfolk advarer mod ny malware, der er designet til at snige sig ind via virksomhedens helt afgørende AD, så de it-kriminelle kan stjæle data.

Active Directory (AD) er en helt afgørende teknologi i de fleste virksomheder, hvor AD'et bruges til holde styr på blandt andet adgangstilladelser, politikker og nye software-udrulninger.

Netop fordi AD'et er så kritisk, bør man nu være ekstra på vagt.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost, der fortæller, at administratorer skal være opmærksomme på unormal brugeraktivitet.

Den nye malware, der er på spil, går efter AD'er med single-faktor autentificering og er allerede blevet brugt mod en større virksomhed i London.

"Hackere, der allerede var på virksomhedens netværk via en remote access-trojaner, udrullede malwaren, der kaldes Skeleton Key, for at stjæle legitime, interne login-oplysinger og infiltrere dem udefra uden at rejse mange røde flag," lyder beskrivelsen blandt andet med henvisning til de sikkerhedsfolk fra Dell, der står bag oplysningerne om Skeleton Key.

En 'Skeleton Key' er den amerikanske betegnelse for en nøgle, der er designet til eksempelvis at kunne låse alle døre i en bygning op.

Genstart kan dræbe malwaren

Ifølge Dell-folkene er Skeleton Key endnu ikke ret modstandsdygtig, idet malwaren installeres som en in-memory patch på et Active Directory og derfor ikke overlever, hvis man genstarter.

En af forklaringerne på dette kan dog være, at de kriminelle ikke ønsker at efterlade spor af deres tilstedeværelse, fordi de vil stjæle eksempelvis login-data uden at blive opdaget, forklares det på Threatpost.

Du kan læse hele beskrivelsen af Skeleton Key fra Dell SecureWorks her.

Afsløringerne af den nye malware, der er rettet mod virksomhederne, kommer samtidig med, at Computerworld tidligere på ugen kunne fortælle, at der alene fra 2010 til 2014 er registreret mere end 1.200 angreb mod den danske stat.

Den slags tal giver et indblik i, hvor aktive de it-kriminelle er bare i forhold til denne del af vores samfund.

"Vi vurderer, at cirka en fjerdedel af sikkerhedshændelserne har været alvorlige," forklarede Center for Cybersikkerheds chef, Thomas Lund-Sørensen, til Computerworld.

Læs også:

Trojansk hest jagter dine adgangskoder: Sådan kan du forsvare dig

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb

Hackere kidnapper tilfældige routere - og bruger dem til angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere