Ny malware går direkte efter virksomhedens Active Directory

Sikkerhedsfolk advarer mod ny malware, der er designet til at snige sig ind via virksomhedens helt afgørende AD, så de it-kriminelle kan stjæle data.

Active Directory (AD) er en helt afgørende teknologi i de fleste virksomheder, hvor AD'et bruges til holde styr på blandt andet adgangstilladelser, politikker og nye software-udrulninger.

Netop fordi AD'et er så kritisk, bør man nu være ekstra på vagt.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost, der fortæller, at administratorer skal være opmærksomme på unormal brugeraktivitet.

Den nye malware, der er på spil, går efter AD'er med single-faktor autentificering og er allerede blevet brugt mod en større virksomhed i London.

"Hackere, der allerede var på virksomhedens netværk via en remote access-trojaner, udrullede malwaren, der kaldes Skeleton Key, for at stjæle legitime, interne login-oplysinger og infiltrere dem udefra uden at rejse mange røde flag," lyder beskrivelsen blandt andet med henvisning til de sikkerhedsfolk fra Dell, der står bag oplysningerne om Skeleton Key.

En 'Skeleton Key' er den amerikanske betegnelse for en nøgle, der er designet til eksempelvis at kunne låse alle døre i en bygning op.

Genstart kan dræbe malwaren
Ifølge Dell-folkene er Skeleton Key endnu ikke ret modstandsdygtig, idet malwaren installeres som en in-memory patch på et Active Directory og derfor ikke overlever, hvis man genstarter.

En af forklaringerne på dette kan dog være, at de kriminelle ikke ønsker at efterlade spor af deres tilstedeværelse, fordi de vil stjæle eksempelvis login-data uden at blive opdaget, forklares det på Threatpost.

Du kan læse hele beskrivelsen af Skeleton Key fra Dell SecureWorks her.

Afsløringerne af den nye malware, der er rettet mod virksomhederne, kommer samtidig med, at Computerworld tidligere på ugen kunne fortælle, at der alene fra 2010 til 2014 er registreret mere end 1.200 angreb mod den danske stat.

Den slags tal giver et indblik i, hvor aktive de it-kriminelle er bare i forhold til denne del af vores samfund.

"Vi vurderer, at cirka en fjerdedel af sikkerhedshændelserne har været alvorlige," forklarede Center for Cybersikkerheds chef, Thomas Lund-Sørensen, til Computerworld.

Læs også:

Trojansk hest jagter dine adgangskoder: Sådan kan du forsvare dig

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb

Hackere kidnapper tilfældige routere - og bruger dem til angreb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.