Artikel top billede

Ny malware går direkte efter virksomhedens Active Directory

Sikkerhedsfolk advarer mod ny malware, der er designet til at snige sig ind via virksomhedens helt afgørende AD, så de it-kriminelle kan stjæle data.

Active Directory (AD) er en helt afgørende teknologi i de fleste virksomheder, hvor AD'et bruges til holde styr på blandt andet adgangstilladelser, politikker og nye software-udrulninger.

Netop fordi AD'et er så kritisk, bør man nu være ekstra på vagt.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost, der fortæller, at administratorer skal være opmærksomme på unormal brugeraktivitet.

Den nye malware, der er på spil, går efter AD'er med single-faktor autentificering og er allerede blevet brugt mod en større virksomhed i London.

"Hackere, der allerede var på virksomhedens netværk via en remote access-trojaner, udrullede malwaren, der kaldes Skeleton Key, for at stjæle legitime, interne login-oplysinger og infiltrere dem udefra uden at rejse mange røde flag," lyder beskrivelsen blandt andet med henvisning til de sikkerhedsfolk fra Dell, der står bag oplysningerne om Skeleton Key.

En 'Skeleton Key' er den amerikanske betegnelse for en nøgle, der er designet til eksempelvis at kunne låse alle døre i en bygning op.

Genstart kan dræbe malwaren

Ifølge Dell-folkene er Skeleton Key endnu ikke ret modstandsdygtig, idet malwaren installeres som en in-memory patch på et Active Directory og derfor ikke overlever, hvis man genstarter.

En af forklaringerne på dette kan dog være, at de kriminelle ikke ønsker at efterlade spor af deres tilstedeværelse, fordi de vil stjæle eksempelvis login-data uden at blive opdaget, forklares det på Threatpost.

Du kan læse hele beskrivelsen af Skeleton Key fra Dell SecureWorks her.

Afsløringerne af den nye malware, der er rettet mod virksomhederne, kommer samtidig med, at Computerworld tidligere på ugen kunne fortælle, at der alene fra 2010 til 2014 er registreret mere end 1.200 angreb mod den danske stat.

Den slags tal giver et indblik i, hvor aktive de it-kriminelle er bare i forhold til denne del af vores samfund.

"Vi vurderer, at cirka en fjerdedel af sikkerhedshændelserne har været alvorlige," forklarede Center for Cybersikkerheds chef, Thomas Lund-Sørensen, til Computerworld.

Læs også:

Trojansk hest jagter dine adgangskoder: Sådan kan du forsvare dig

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb

Hackere kidnapper tilfældige routere - og bruger dem til angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere