Artikel top billede

(Foto: PC World)

Ny malware går direkte efter virksomhedens Active Directory

Sikkerhedsfolk advarer mod ny malware, der er designet til at snige sig ind via virksomhedens helt afgørende AD, så de it-kriminelle kan stjæle data.

Active Directory (AD) er en helt afgørende teknologi i de fleste virksomheder, hvor AD'et bruges til holde styr på blandt andet adgangstilladelser, politikker og nye software-udrulninger.

Netop fordi AD'et er så kritisk, bør man nu være ekstra på vagt.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost, der fortæller, at administratorer skal være opmærksomme på unormal brugeraktivitet.

Den nye malware, der er på spil, går efter AD'er med single-faktor autentificering og er allerede blevet brugt mod en større virksomhed i London.

"Hackere, der allerede var på virksomhedens netværk via en remote access-trojaner, udrullede malwaren, der kaldes Skeleton Key, for at stjæle legitime, interne login-oplysinger og infiltrere dem udefra uden at rejse mange røde flag," lyder beskrivelsen blandt andet med henvisning til de sikkerhedsfolk fra Dell, der står bag oplysningerne om Skeleton Key.

En 'Skeleton Key' er den amerikanske betegnelse for en nøgle, der er designet til eksempelvis at kunne låse alle døre i en bygning op.

Genstart kan dræbe malwaren

Ifølge Dell-folkene er Skeleton Key endnu ikke ret modstandsdygtig, idet malwaren installeres som en in-memory patch på et Active Directory og derfor ikke overlever, hvis man genstarter.

En af forklaringerne på dette kan dog være, at de kriminelle ikke ønsker at efterlade spor af deres tilstedeværelse, fordi de vil stjæle eksempelvis login-data uden at blive opdaget, forklares det på Threatpost.

Du kan læse hele beskrivelsen af Skeleton Key fra Dell SecureWorks her.

Afsløringerne af den nye malware, der er rettet mod virksomhederne, kommer samtidig med, at Computerworld tidligere på ugen kunne fortælle, at der alene fra 2010 til 2014 er registreret mere end 1.200 angreb mod den danske stat.

Den slags tal giver et indblik i, hvor aktive de it-kriminelle er bare i forhold til denne del af vores samfund.

"Vi vurderer, at cirka en fjerdedel af sikkerhedshændelserne har været alvorlige," forklarede Center for Cybersikkerheds chef, Thomas Lund-Sørensen, til Computerworld.

Læs også:

Trojansk hest jagter dine adgangskoder: Sådan kan du forsvare dig

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb

Hackere kidnapper tilfældige routere - og bruger dem til angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere