Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Indbakken i det nye Amazon Workmail.

Ny email-løsning til virksomheder: It-giganten Amazon melder sig ind i kampen

Amazon udvider porteføljen af cloud-produkter med en ny mail-løsning, der blandt andet skal give Microsoft kamp til stregen. Spørgsmålet er, om det er realistisk?

Den amerikanske it-gigant Amazon, der alene i 2014 ansatte 6.000 nye fuldtidsmedarbejdere i EU, fortsætter med at udvide forretningen.

Nu har Amazon netop lanceret en cloud-baseret mail-tjeneste rettet mod virksomhederne.

Det skriver Jeff Barr fra Amazon Web Services i et blogindlæg, hvor han forklarer, at Amazon Workmail på ægte cloud-maner skal fjerne bøvlet for it-administratorerne i virksomhedene og samtidig give brugerne alle de mail-funktioner, de forventes i dag.

Med andre ord er Workmail fra Amazon altså et direkte angreb på Microsofts uhyre populære Office 365/Outlook og de tilsvarende cloud-mail-løsninger fra Google og IBM - læs mere om de løsninger her.

Indtil videre er der kun tale om en preview-version fra Amazon, men konceptet er ikke til at tage fejl af:

"Denne email- og kalender-løsning kører i skyen. Den tilbyder et unikt sæt af sikkerheds-kontroller og fungerer sammen med dine eksisterende desktop- og mobil-klienter (der er også et browser-baseret interface)," lyder det fra Amazon.

Klar med migrerings-værktøj

Amazon forsøger tydeligvis at gøre skiftet til en ny mail-tjeneste og -leverandør så let at overskue som muligt for de mange virksomheder, der allerede har Microsofts løsninger i brug.

"Workmail blev designet til at fungere med dine eksisterende pc- og Mac-baserede Outlook-klienter, inklusiv forudinstallerede ‘click-to-run'-versioner."

"Den virker også sammen med mobile klienter, der bruger Exchange ActiveSync-protokollen," skriver Amazon, der samtidig også har frigivet et migreringsværktøj, der skal gøre det let at flytte data til den nye cloud-løsning.

Det får man med Workmail

Det er muligt at prøve en trialversion af Amazon Workmail i 30 dage, hvor man får 50 gigabyte storage til op til 25 medarbejdere, skriver Amazon, der samtidig oplyser, at cloud-løsningen leveres fra selskabets datacentre i Irland. 

"Som en Workmail-bruger har du adgang til alle de almindelige email-funktioner, eksempelvis kalender, kalenderdeling, opgaver, kontaktlister, distributionslister, ressource-booking, offentlige mapper og out-of-office-beskeder."

Samtidig skriver Jeff Barr fra Amazon Web Services, at browser-versionen også understøtter alle funktionerne og i øvrigt fungerer i både Firefox, Chrome, Safari og Internet Explorer.

Prisen for Amazon Workmail bliver fire dollars om måneden, hvilket inkluderer 50 gigabyte storage. 

Han bruger også en del kræfter på at beskrive de mange sikkerhedsfunktioner i Amazon Workmail.

Microsoft på mail-tronen

Der er dog nok ingen tvivl om, at Amazon - til trods for sin markante tilstedeværelse på cloud-markedet - får svært ved at få de mange og trofaste Microsoft-kunder til at vælge en ny mailleverandør.

Hvis nogen kan gøre det, er Amazon dog ikke noget helt dårligt bud, for selskabet har masser af muskler til at prøve at skubbe til Microsofts mail-dominans.

Sidste år omsatte Amazon for omkring 446 milliarder kroner og landede et overskud på 1,6 milliarder kroner.

Pengene kommer fra alt fra selskabets online-butikker, e-bøger, tablets og e-readere til de forskellige cloud-services, selskabet leverer til virksomheder.

Amazon blev stiftet i 1995 og har i dag omkring 132.600 ansatte.

Læs også:

Her er fremtidens email-løsninger fra Micvrosoft, IBM og Google

It-giganten Amazon: Vi har lige ansat 6.000 nye folk i EU - og det er ikke nok

Opgørelse: Så ofte går dine cloud-løsninger i sort