Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

På udsigt efter ny indtægt? Google vil betale dig for at lede efter bugs

Google har udbetalt millioner af kroner i dusør til folk, der har opdaget huller og bugs. Nu vil selskabet til at lønne folk alene for at lede.

Google har gennem årene udbetalt adskillige millioner kroner i dusør til udviklere og andre, der har opdaget sikkerhedshuller, bugs og fejl i selskabets online-tjenester samt i Chrome.

Det kan du læse mere om her: Google tredobler dusør: Scor 90.000 kroner på at finde en bug i Chrome

Men det bliver hele tiden sværere og mere tidskrævende at finde hullerne på grund af dusør-jægernes konstante jagt samt det, som Google kalder for selskabets "egen interne sikkerheds-indsats."

Så for at fastholde udviklernes opmærksomhed har Google besluttet at supplere dusør-systemet med en slags legater, som selskabet vil tildele udviklere for at lede efter mulige huller og fejl.

Det sker med de såkaldte "Vulnerability Research Grants," som selskabet netop har åbnet for - i første omgang som et forsøg.

Via dette program vil udviklerne modtage penge for at lede efter fejl og huller i en række forskellige produkt-kategorier - uanset om de finder fejl og sikkerhedshuller eller ej.

Google udvidede i 2013 dusør-programmet til også at omfatte sikkerheds-huller i tredjeparts open source-software, hvilket du kan læse mere om her: Google klar med penge til open source-udviklere: Sådan får du fingre i en fed check

Ifølge en blogpost fra sikkerhedsmand i Google, Eduardo Vela Nava, kan det 'være frustrerende for udviklere at investere deres tid uden at finde 'issues'.'

Beløbene for at lede efter sikkerhedshuller ligger mellem 500 dollar og 3.100 dollar (3.000 kroner til 21.000 kroner).

Google har siden 2010 udbetalt mere end 25 millioner kroner i dusører til dusør-jægerne verden over.

Sidste år udbetalte selskabet knap 10 millioner kroner til i alt omkring 200 udviklere, der tilsammen fandt mere end 500 sikkerheds-bugs.

Den højeste dusør indtil videre har været 150.000 dollar - knap en million kroner - for opdagelsen af et alvorligt sikkerhedshul i Chrome.

Den pågældende udvikler, George Hotz, blev i øvrigt i samme ombæring ansat af Google.

Du kan læse mere om Googles Vulnerability Research Grants her.

Læs også:

Google tredobler dusør: Scor 90.000 kroner på at finde en bug i Chrome.

Google klar med penge til open source-udviklere: Sådan får du fingre i en fed check




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere