Sun taber stort til Windows og Linux

Sun har tabt næsten fem milliarder kroner i seneste kvartal, blandt andet på grund af omkostninger til en solid fyringsrunde i selskabet. Windows og Linux giver Sun ondt i salgstallene.

Sun Microsystems måtte se sit salg falde 10 procent i første kvartal af i år, hvilket var medvirkende til et tab på 4,7 milliarder kroner, skriver Financial Times.

To tredjedele af tabet skyldes dog engangsomkostninger, ikke mindst i forbindelse med afskedigelsen af 3.300 personer på verdensplan over de seneste måneder.

Men det var alligevel i overkanten af, hvad analytikerne havde regnet med fra software- og serverselskabet.

Sun nedgang kan i høj grad tilskrives konkurrencen fra lavpris-servere baseret på Windows og Linux, skriver Financial Times.

Omsætningen faldt med fem procent i kvartalet, men korrigeres tallene for den faldende dollarkurs i forhold til samme periode sidste år, nærmer omsætningstabet sig 10 procent, skriver avisen.

De dårlige resultater får også konsekvenser i ledelsen, hvor Neil Knox, chef for afdelingen for de billigere servertyper, samt Mark Tolliver, marketing- og strategichef, har fået silkesnoren. Samtidig bliver Clark Masters, som tog sig af den højere ende af servermarkedet, flyttet fra sit job og "overvejer andre opgaver" i selskabet, skriver nyhedstjenesten Cnet.

Sun Microsystems fik ny direktør, Jonathan Schwartz, i begyndelsen af april.

Samtidig har det indbragt Sun næsten 12 milliarder kroner at indgå en fredsaftale med Microsoft, som Sun længe har ligget i juridisk slagsmål med. Sun har været under stigende pres fra sine kunder for at begrave stridsøksen med den store rival.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere