Heftigt DDoS-angreb: 2,6 milliarder hits i timen rammer cloud-tjenester

Et kæmpe DDoS-angreb har ramt en kinesiske organisation, der forsøger at få forbudte websites ind i Kina via cloud-tjenester.

Det kinesiske aktivistsite Greatfire.org er under heftigt DDoS-bombardement formentligt fra kinesiske regeringsservere.

Omkring 2,6 milliarder forespørgsler i timen hamrer mod Greatfire.orgs servere, som er sat i verden for blandt andet at skaffe bandlyste sites som eksempelvis Facebook adgang ind i den folkerige republik.

For at få de mange forbudte hjemmesider ind på kinesiske computere benytter Greatfire.org en lang række cloud-værktøjer, og regningen for DDoS-angrebet er røget op på 200.000 kroner om dagen hos cloud-udbyderen Amazon.

Det skriver netmediet The Register.

Rækker ud efter hjælp
sin hjemmeside rækker Greatfire.org ud efter hjælp fra omverdenen, da organisationen ikke er opbygget til at modstå heftige DDoS-angreb, der er 2.500 gange kraftigere, end hvad man er vant til.

"Denne slags angreb er aggressive og en udstilling af censuren ved anvendelse af brutal magt. Angribere griber til denne slags taktikker, når de ikke har andre valg," hævder Greatifire.orgs website-administrator, Charlie Smith, på aktivist-sitet.

Her understreger han, at Greatifire.org ikke kender sin fjende.

Samtidig fremgår det mellem linjerne, at der er tale om en magtfuld organisation, som ønsker at bibeholde den kineske censur med de mange bandlyste websites.

Amazon skal støtte ytringsfrihed
Og her er en omkostning på 200.000 kroner hos Amazon med til at presse Greatfire.orgs økonomiske formåen.

"Vi har brug for, at selskaber som Amazon er på vores side omkring ytringsfrihed," skriver Charlie Smith på organisationens hjemmeside.

Samtidig efterlyser han folk, der kan bidrage med viden om, hvad der skal gøres, hvis angriberen/angriberne skruer op for sit DDoS-angreb.

Læs også:

Se oversigten her: Sådan rammes du af DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.