Artikel top billede

Heftigt DDoS-angreb: 2,6 milliarder hits i timen rammer cloud-tjenester

Et kæmpe DDoS-angreb har ramt en kinesiske organisation, der forsøger at få forbudte websites ind i Kina via cloud-tjenester.

Det kinesiske aktivistsite Greatfire.org er under heftigt DDoS-bombardement formentligt fra kinesiske regeringsservere.

Omkring 2,6 milliarder forespørgsler i timen hamrer mod Greatfire.orgs servere, som er sat i verden for blandt andet at skaffe bandlyste sites som eksempelvis Facebook adgang ind i den folkerige republik.

For at få de mange forbudte hjemmesider ind på kinesiske computere benytter Greatfire.org en lang række cloud-værktøjer, og regningen for DDoS-angrebet er røget op på 200.000 kroner om dagen hos cloud-udbyderen Amazon.

Det skriver netmediet The Register.

Rækker ud efter hjælp

sin hjemmeside rækker Greatfire.org ud efter hjælp fra omverdenen, da organisationen ikke er opbygget til at modstå heftige DDoS-angreb, der er 2.500 gange kraftigere, end hvad man er vant til.

"Denne slags angreb er aggressive og en udstilling af censuren ved anvendelse af brutal magt. Angribere griber til denne slags taktikker, når de ikke har andre valg," hævder Greatifire.orgs website-administrator, Charlie Smith, på aktivist-sitet.

Her understreger han, at Greatifire.org ikke kender sin fjende.

Samtidig fremgår det mellem linjerne, at der er tale om en magtfuld organisation, som ønsker at bibeholde den kineske censur med de mange bandlyste websites.

Amazon skal støtte ytringsfrihed

Og her er en omkostning på 200.000 kroner hos Amazon med til at presse Greatfire.orgs økonomiske formåen.

"Vi har brug for, at selskaber som Amazon er på vores side omkring ytringsfrihed," skriver Charlie Smith på organisationens hjemmeside.

Samtidig efterlyser han folk, der kan bidrage med viden om, hvad der skal gøres, hvis angriberen/angriberne skruer op for sit DDoS-angreb.

Læs også:

Se oversigten her: Sådan rammes du af DDoS-angreb
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere