Artikel top billede

Heftigt DDoS-angreb: 2,6 milliarder hits i timen rammer cloud-tjenester

Et kæmpe DDoS-angreb har ramt en kinesiske organisation, der forsøger at få forbudte websites ind i Kina via cloud-tjenester.

Det kinesiske aktivistsite Greatfire.org er under heftigt DDoS-bombardement formentligt fra kinesiske regeringsservere.

Omkring 2,6 milliarder forespørgsler i timen hamrer mod Greatfire.orgs servere, som er sat i verden for blandt andet at skaffe bandlyste sites som eksempelvis Facebook adgang ind i den folkerige republik.

For at få de mange forbudte hjemmesider ind på kinesiske computere benytter Greatfire.org en lang række cloud-værktøjer, og regningen for DDoS-angrebet er røget op på 200.000 kroner om dagen hos cloud-udbyderen Amazon.

Det skriver netmediet The Register.

Rækker ud efter hjælp

sin hjemmeside rækker Greatfire.org ud efter hjælp fra omverdenen, da organisationen ikke er opbygget til at modstå heftige DDoS-angreb, der er 2.500 gange kraftigere, end hvad man er vant til.

"Denne slags angreb er aggressive og en udstilling af censuren ved anvendelse af brutal magt. Angribere griber til denne slags taktikker, når de ikke har andre valg," hævder Greatifire.orgs website-administrator, Charlie Smith, på aktivist-sitet.

Her understreger han, at Greatifire.org ikke kender sin fjende.

Samtidig fremgår det mellem linjerne, at der er tale om en magtfuld organisation, som ønsker at bibeholde den kineske censur med de mange bandlyste websites.

Amazon skal støtte ytringsfrihed

Og her er en omkostning på 200.000 kroner hos Amazon med til at presse Greatfire.orgs økonomiske formåen.

"Vi har brug for, at selskaber som Amazon er på vores side omkring ytringsfrihed," skriver Charlie Smith på organisationens hjemmeside.

Samtidig efterlyser han folk, der kan bidrage med viden om, hvad der skal gøres, hvis angriberen/angriberne skruer op for sit DDoS-angreb.

Læs også:

Se oversigten her: Sådan rammes du af DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere