Chrome, IE, Firefox og Safari alle turbo-hacket: Så mange fejl havde de

Hackerkonkurrence afslører, hvor let det er at bryde sikkerheden i de mest udbredte browsere. Se antallet af huller her.

Særligt to ting slår browsere som Chrome, Internet Explorer, Firefox og Safari sig op på i disse år.

1) Hastighed.
2) Sikkerhed.

Det sidste er dog nok ikke noget, nogen af browserproducenterne skal prale for meget af i disse dage - for de kan alle hackes. Og ganske hurtigt faktisk.

Det kom frem i hacker-konkurrencen Pwn2Own, der en årlig tilbagevendende begivenhed på sikkerhedskonferencen CanSecWest.

Sikkerhedssitet Threatpost skriver, at sikkerhedseksperter i konkurrencen hackede alle de fire browsere.

Koreanske Jung Hoon Lee kunne på blot to minutter udnytte en ‘buffer overflow race condition' i både beta og stable-udgaven af Chrome.

Derefter fik han adgang til bagvedliggende systemer, forklarer Threatpost, der også kan fortælle, at han dermed nuppede to præmier i konkurrencen på 110.000 dollar.

Samme Lee fik også en andenpræmie på 65.000 dollar for at udnytte en sårbarhed i Safari, ligesom han også lige nuppede Internet Explorer 11, når han nu var i gang ved tastaturet.
 
"I dette tilfælde gjorde angrebet ham i stand til at opnå read/write privilegier i browseren, mens et andet angreb, han anvendte, en sandbox escape via JavaScript injection, hjalp ham med at komme uden om forsvarsmekanismerne i browseren," skriver Threatpost blandt andet.

Ifølge Threatpost blev slutresultatet i konkurrencen, hvad angår antallet af fundne bugs:

Microsoft Windows: 5 bugs.
Microsoft IE 11: 4 bugs.
Mozilla Firefox: 3 bugs.
Adobe Reader: 3 bugs.
Adobe Flash: 3 bugs.
Apple Safari: 2 bugs.
Google Chrome: 1 bug.

Ialt blev der udbetalt 442.500 dollars til deltagerne.

Du kan se en video-reportage fra Pwn2Own herunder: Læs også:

Nekrolog: Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter

Nu skal der turbo på nettet: Google åbner for fremtidens HTTP i Chrome

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.