Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Din hjerne ignorerer sikkerhedsadvarsler igen og igen - men det skal ændres nu

Der er en krystalklar grund til, at du ikke får opdateret din computer. Se her, hvordan fremtidens advarsler bliver, når du skal opdatere din maskine.

Du har med garanti også trykket 'annuller' på en vigtig sikkerhedsopdatering, og det er der en ganske god forklaring på.

Et af de sikkerhedstiltag, som iværksættes i kampen for et tryggere og mere sikkert internet og bedre datasikkerhed, er brugen af sikkerhedsadvarsler, der eksempelvis skal forhindre brugerne i at besøge potentielt skadelige netsider.

Sådanne tiltag hjælper imidlertid ikke, hvis brugeren ikke tager dem alvorligt, hvilket mange ikke gør.

Men det skal der gøres noget ved.

En gruppe forskere fra søgegiganten Google og et par universiteter har sat sig for at finde ud af, hvad der sker i hjernen, når en computerbruger møder en sikkerhedsadvarsel.

Informationerne skal bruges til at skabe sikkerhedsadvarsler, der virker mere effektivt end dem, vi møder i dag for at give højere it-sikkerhed.

Det skriver websiden Extremetech

Skanning af hjernen
Og der bliver gået videnskabeligt til værks.

Forskerne benytter en såkaldt MRI-skanner, der er en avanceret metode til at visualisere, hvad der sker på indersiden af kroppen. En metode, der normalt anvendes i medicinsk sammenhæng.

Under eksperimentet bliver 25 personer placeret i skanneren, mens de præsenteres for en serie på 560 billeder med forskellige fejl- og sikkerhedsadvarsler.

Det, forskerne har fundet frem til, er, at aktiviteten i den del af hjernen, der opfatter visuelle indtryk, synker dramatisk ved gentagelser.

Efter bare én gentagelse af en besked kan der måles en forskel i hjernen. Efter 10 gentagelser bliver meddelelsen helt ignoreret, uanset hvor alvorlig den er.

Hjernens reaktion aftager altså ved gentagelser.

Det er et fænomen, man kender fra andre sammenhænge, og det er måske ikke revolutionerende forskning i sig selv, men forskerne konkluderer, at det kan få konsekvenser for, hvordan sikkerhedsadvarsler skal se ud i fremtiden. Variation er vejen frem
MRI-skanningerne afslører, at det ikke er nok at ændre på tekstindholdet i beskeden.

Hvis der derimod ændres på det visuelle udseende, har det stor betydning for, hvordan man opfatter beskeden.

Ved at ændre på udseendet er det lettere for brugerens hjerne at opfatte beskeden, og derved vil beskeden i højere grad også medføre en handling.

Derfor foreslår forskerne blandt andet, at softwarefirmaerne anvender såkaldte polymorfiske-beskeder, der ændrer sig fra gang til gang, i forbindelse med sikkerhedsadvarsler.

Det er eksempelvis ændring af skriftstørrelse, symboler eller farver eller at der anvendes animationer i beskederne.

Forsøget viser, at disse tiltag betyder en langt højere reaktion fra brugeren.

Du kan læse flere detaljer om forsøget her.

Læs også:

Voldsomt fokus på it-sikkerhed kan være en guldgrube - men langt fra alle hiver gevinsten hjem

Vi må have en plan: Nutidens børn er fremtidens sikkerhedshovedpine

Dansk forskningsprojekt skal udvikle klippe-stabilt internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.