Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google med overraskende melding: Sadler om med det danske Dart-projekt

Googles danskudviklede programmingssprog Dart blev udråbt til en JavaScript-killer, men nu ændrer selskabet strategi.

"Vi lyttede, og i dag annoncerer vi en mere fokuseret strategi for Dart til internettet."

Sådan skriver medstifterne af Googles Dart, danske Lars Bak og Kasper Lund, i et blogindlæg.

Det, de har lyttet til, er udviklernes ønske om bedre integration med JavaScript og om en lettere optimering af deres apps til alle de moderne browsere.

"For at gøre det bedste for vores brugere og internettet, og ikke blot for Google Chrome, vil vi fokusere vores indsats på at kompilere Dart til JavaScript."

"Vi har besluttet ikke at integrere Dart VM (virtual machine, red.) i Chrome. Vores nye webstrategi fører os ind på en sti, der skal levere de funktioner, vores brugere har brug for for at være mere produktive, når de bygger webapps med Dart," lyder det fra Google-folkene.

Ville erstatte JavaScript med Dart

Meldingen er overraskende, da Dart, der efterhånden har nogle år på bagen, netop skulle have en Dart VM i Chrome, fordi Google mente, det var den mest effektive måde at sikre hurtigere web-løsninger på.

Samtidig havde Google ambitioner om, at der skulle indbygges en Dart VM i ikke bare Chrome, men også de andre browsere på markedet.

Beslutningen om at droppe Dart VM i Chrome tjener dog et fornuftigt formål:

"Det simplificerer også test- og udrulnings-scenarierne for vores udviklere, fordi de kan fokusere på én måde at bygge, teste og udrulle deres Dart apps til nettet på," skriver Lars Bak og Kasper Lund.

Dansk projekt

Google præsenterede første gang Dart på en dansk udviklerkonference i Aarhus i 2011, hvor selve udvikingen af Dart også foregik. Siden har programmeringssproget haft god medvind i web-miljøet.

I 2011 blev Dart-projektet af mange opfattet som en mulig JavaScript-killer, men nu er det altså snarere et samspil med JavaScript, der er Googles fokus.

"Vi påbegyndte Dart-projektet, fordi vi mener, at alle udviklere fortjener simpelthed, produktivitet og performance. Vores nye webstrategi gør det lettere for udviklere at udvikle til og for nettet med Dart," skriver Googles danske folk. 

Læs også:

Googles eget programmeringssprog blandt verdens 50 mest populære




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere