Artikel top billede

Google med overraskende melding: Sadler om med det danske Dart-projekt

Googles danskudviklede programmingssprog Dart blev udråbt til en JavaScript-killer, men nu ændrer selskabet strategi.

"Vi lyttede, og i dag annoncerer vi en mere fokuseret strategi for Dart til internettet."

Sådan skriver medstifterne af Googles Dart, danske Lars Bak og Kasper Lund, i et blogindlæg.

Det, de har lyttet til, er udviklernes ønske om bedre integration med JavaScript og om en lettere optimering af deres apps til alle de moderne browsere.

"For at gøre det bedste for vores brugere og internettet, og ikke blot for Google Chrome, vil vi fokusere vores indsats på at kompilere Dart til JavaScript."

"Vi har besluttet ikke at integrere Dart VM (virtual machine, red.) i Chrome. Vores nye webstrategi fører os ind på en sti, der skal levere de funktioner, vores brugere har brug for for at være mere produktive, når de bygger webapps med Dart," lyder det fra Google-folkene.

Ville erstatte JavaScript med Dart

Meldingen er overraskende, da Dart, der efterhånden har nogle år på bagen, netop skulle have en Dart VM i Chrome, fordi Google mente, det var den mest effektive måde at sikre hurtigere web-løsninger på.

Samtidig havde Google ambitioner om, at der skulle indbygges en Dart VM i ikke bare Chrome, men også de andre browsere på markedet.

Beslutningen om at droppe Dart VM i Chrome tjener dog et fornuftigt formål:

"Det simplificerer også test- og udrulnings-scenarierne for vores udviklere, fordi de kan fokusere på én måde at bygge, teste og udrulle deres Dart apps til nettet på," skriver Lars Bak og Kasper Lund.

Dansk projekt

Google præsenterede første gang Dart på en dansk udviklerkonference i Aarhus i 2011, hvor selve udvikingen af Dart også foregik. Siden har programmeringssproget haft god medvind i web-miljøet.

I 2011 blev Dart-projektet af mange opfattet som en mulig JavaScript-killer, men nu er det altså snarere et samspil med JavaScript, der er Googles fokus.

"Vi påbegyndte Dart-projektet, fordi vi mener, at alle udviklere fortjener simpelthed, produktivitet og performance. Vores nye webstrategi gør det lettere for udviklere at udvikle til og for nettet med Dart," skriver Googles danske folk. 

Læs også:

Googles eget programmeringssprog blandt verdens 50 mest populære
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere