Artikel top billede

Ny preview-version af Windows 10 ude: Her er alt det nye

I forlængelse af Microsofts Build-konference kommer softwaregiganten med en ny preview-version af Windows 10. Blandt andet får "Aero Glass" en lille chance mere.

Et nyt build er ude for de af jer, som prøver Windows 10 Technical Preview.

Version 10075 kan hentes direkte fra Microsoft selv, eller opdateres via Windows 10 Technical Preview, og den nye version indeholder en lang række opdateringer af blandt andet den grafiske overflade - heriblandt en lille genoplivning af Aero Glass - den gennemsigtige "glas-effekt", som er at finde i Windows 7.

Det kom som en overraskelse for Microsoft, at netop "Aero Glass"-effekten var savnet, men i hvert fald har Microsoft nu genindført den glasagtige effekt i startmenuen og nogle få andre, passende steder. Forhåbentligt er den nye Aero Glass ikke nær så memory-tørstig som den gamle.

Hvis du henter Windows 10 - 10074-buildet og ikke kan se effekten, så er det bevidst. Microsoft tester kun effekten på 50 procent af udsendte builds.

Derudover indeholder opdateringen også en række andre opdateringer, som nok falder i god jord hos Windows 10-interesserede. Blandt andet får Continuum en større opdatering. Continuum er funktionen som tillader et hurtigt skift fra Pc til tablet-funktion.

Mere Cortana
Microsofts elektroniske assistent, Cortana, har også fået en opdatering. Du vil langt nemmere kunne komme til indstillinger og lignende fra en ny sidebar, og ligeledes er Cortana blevet lidt klogere. I hvert fald kan hun besvare spørgsmål før, at du har færdiggjort sætningen. Lidt på samme måde, som når du søger i et felt hos Google.

Ogå multitasking har fået en opdatering. Alt+Tab fungerer stadig, men har fået en lille grafisk opdatering - Aero Glass igen - og når du "snapper" vinduer mod skrivebordets kant har den nye multitasking-funktion fået lidt ekstra effekter. Blandt andet kan du nu lukke apps fra oversigtsbilledet.

Også Music og Video-apps har fået en opdatering, og også Xbox Live ser lidt mere frisk og opdateret ud.

En mere kontroversiel opdatering er foreslående apps - direkte på din låsskærm. For at sørge for at du kan opleve flere apps fra den kommende Windows Store, vil Windows - hvis du selv accepterer det - foreslå dig apps fra tid til anden, når du logger på din computer. Altså bliver hele din login-skærm til et reklamespot for app-firmaer.

Du kan hente buildet her.

Læs også: Microsoft: Sådan skal iOS- og Android-apps omdannes til Windows-apps med et snuptag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere