Det gik helt amok, da jeg til forældrefesten kom til at sige, at ForældreIntra da er fed nok

Klumme: I denne moderne app-tid har det virket helt åndssvagt, at tusindvis af danske forældre har skulle trækkes med noget så umiddelbart gammeldags som ForældreIntra. Men nu er der sket noget ...

Jeg er kendt i forældrekredsen for at være den stille, it-kyndige far med flair for rundbold (jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper).

Jeg er kendt for at være med på noderne, når det gælder de nyeste trends indenfor it - det er trods alt det, jeg arbejder med til dagligt (jeg har lagt rundbolden på hylden).

Med andre ord, når jeg snakker om it og fremtiden, lytter kredsen.

Faktisk er jeg nok den eneste af dem, der læser cw.dk til dagligt, og det giver god kredit.

Her forleden aften var jeg til et socialt arrangement med resten af forældreskaren, og vi diskuterede blandt andet det nye(ere) begreb deleøkonomi.

Jeg fortalte vidt og bredt om denne nye supergode bog om "den nye deleøkonomi "skrevet af Jesper Bove-Nielsen (anmeldelsen er undervejs).

I bogen beskrives fænomenerne som Uber, Airbnb og Netflix, men også mindre kendte deleøkonomivirksomheder - og tilmed et par rigtig spændende danske af slagsen.

Forfatterens hovedpointe er, at vi skal alle i gang - jo før jo bedre.

Rent guld
"Deleøkonomien er i bevægelse, og risikovillige penge strømmer ind til deleøkonomiselskaberne", citerede jeg højlydt fra bogen.

Bogen langer også ud efter vores sløve politikere med de mange infleksible regler: "De kommende år vil vores politikere skulle svare på et meget vigtigt spørgsmål: Skal det være ulovligt at forandre os?"

Rent guld. Alle var ellevilde. Jeg var i mit es.

Men så begik jeg en brøler, og hele atmosfæren ændrede sig radikalt.

Jeg kom for skade at sige, at alt ikke nødvendigvis behøver at være så "fancy pancy".

Problemet var ikke, at jeg brugte ordet "fancy pancy", men at jeg hentydede til ForældreIntra, som bruges af alle skoler i Danmark med det formål at skabe en let tilgængelig kommunikationskanal mellem skolen, eleverne og forældrene.

Sagen er nemlig den, at jeg har altid har syntes godt om ForældreIntra, og det selvom mange jævnligt brokker sig.

Også her i cw.dk har der været en håndfuld kritiske artikler, såsom Thomas Woldiderichs klumme fra 2014 om "ForældreIntra - et sort får i den offentlige digitalisering" og Claus Sølvsteens ditto fra 2011 om " Forældreintra - alle forældres skræk".

Men jeg har beholdt den positive hat på og har altid været glad for, at jeg rent faktisk har mulighed for følge med i børnenes gøren, lektier og hvad der ellers rører sig på skolen.

At informationen ikke altid har været let og finde, og at ForældreIntra mest af alt minder om noget, en af eleverne fra 1. x har designet, har ikke skræmt mig.

Men denne positive attitude var ikke noget, der passede forældrene. ForældreIntra er noget skidt. Og det ved alle kollektivt. Punktum.

Stakkels Lille Lars
Jeg mistede alt troværdighed, og fik pludseligt ondt af Lille Lars fra Græsted.

Han har også mistet troværdighed, samtidig med at han også har haft tilgang til ForældreIntra. Dobbelt nedtur.

Så jeg smuttede ud på det lille hus for at sunde mig.

Og dér opdagede jeg til min fryd, at mobiladgangen til ForældreIntra er blevet opdateret og nu ligner og føles som noget, der er lækkert og brugbart.

Nye tider er altså på vej.

Jeg kan ikke vente med at komme ud fra toilettet og fortælle det til de andre.Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.