Artikel top billede

iPhone 6 tonser frem: Får europæiske Android-brugere til at skifte

Europæiske Android-brugere er helt vilde med den nye iPhone 6.

Gennem de seneste mange år har Apples iPhone langsomt, men sikkert mistet markedsandele til Android.

Men den trend ser lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus ud til at ændre på.

Det britiske analysehus Kantar Worldpanel har ved at analysere data fra de største europæiske telemarkeder fundet ud af, intet mindre end tredjedel af iPhone 6-købernere tidligere Android-brugere.

Undersøgelsen baserer sig på data fra de fem store europæiske telemarkeder: Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

I det første kvartal efter lanceringen solgte Apple intet mindre end 74,5 millionerne udgaver af telefonen, og i det seneste kvartal blev der solgt yderligere 61,2 millioner iPhones.

Den store skærm er populær

iPhone 6 og 6 Plus adskiller sig fra sine forgængere ved at være udstyret med større skærme. Meget kan således tyde på, at netop det har ramt et blødt punkt hos mange Android-brugere. 

Da Apples administrerende direktør, Tim Cook, udtalte sig i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab, fokuserede han især på antallet af Android-kunder, der nu skifter over til iPhone.

Ifølge Cook har iPhone 6 og 6 Plus en højere rate af Android-konvertitter end nogen tidligere iPhone-model, og i januar fortalte Tim Cook i et interview med den amerikanske Wall Street Journal, at salget af de nye iPhone blandt andet blev drevet frem af tidligere Android-brugere.

På daværende tidspunkt var det ifølge Cook kun 15 procent af de eksisterende iPhone-ejere, der havde valgt at opgradere til de nye modeller.

Apple omfavner tendens

En tendens som Apple har valgt at omfavne. På sin hjemmeside har Apple således valgt at lave en guide, hvor de hjælper nye iPhone-brugere med at flytte deres data fra Android til iOS.

I både Europa og USA har Apple desuden lanceret særlige bytte-programmer, hvor det er muligt at gå ind i en officiel Apple Store og aflevere en telefon af et konkurrerende mærke og til gengæld få rabat på en ny iPhone.

Dermed ser Apple ud til at vende en tendens, hvor Apple på trods af et stigende salg har mistet markedsandele på et smartphone-markedet i eksplosiv vækst.

Mange iagtagere har gennem de seneste år vurderet, at Apples synkende markedsandele var en potentiel trussel mod iPhonen, fordi markedsandelen kunne blive så lav, at iOS vil miste relevans som platform.

Har iPhonen toppet?

iPhonen er et fuldstændig afgørende produkt for Apple, og Phone 6 store succes betød, at Apple i januar kunne levere det bedste kvartalsregnskab i verdenshistorien.

Ingen virksomhed har altså nogensinde tjent så mange i løbet af tre måneder, som Apple gjorde i oktober, november og december sidste år.

I det første kvartal i 2015 overraskede Apple ligeledes og leverede et resultat, der var bedre end, hvad analytikerne på Wall Street havde forudset.

Paradoksalt nok har konsekvensen været, at Apple-aktien er dykket i værdi efter det seneste kvartalsregnskab.

Det skyldes formodentligt, at Wall Street har vurderet, at iPhone 6 har været så stor en slagssucces, at den bliver svær for Apple at overgå i de kommende regnskaber, og dermed kan det betyde, at Apples vækst vil begynde at flade ud.

Læs også:
Apple skovler milliarder af kroner ind: Sådan vildt er det gået for sig i årets første tre måneder

Tre ugers test af iPhone 6 Plus: Kæmpestor, dyr, besværlig og herlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere