Artikel top billede

Google tavs om underlig lyd-ændring i Android Lollipop

En lille, men markant lyd-ændring i Android 5.0 har fået tusindvis af hjemmesider til at skrive om den nye lyd-kontrol.

Da Google sidst i efteråret lancerede Android 5.0 - også kendt som Android Lollipop - var der en del hævede øjenbryn over, at selskabet havde valgt af fjerne den såkaldte 'silent mode'-funktion.

Det betød, at folk med Android Lollipop ikke længere kunne skrue helt ned for deres telefoner, hvis de samtidig gerne ville have, at telefonens alarm-funktion skulle kunne ringe.

Derfor måtte Android-Lollipop-brugerne, der brugte alarm-funktionen, som minimum leve med, at telefonen vibrerede, når nogen ringede eller sendte dem en tekstbesked.

Inden længe dukkede der derfor en masse fif op på nettet om, hvordan man skulle få silent mode til at spille på Android 5.0, hvilket blandt andet kunne inkludere reboot af telefonen.

Tavshed fra Google

Siden vendte 'silent mode-funktionen' tilbage i Android 5.1, hvor der ifølge sitet AndroidPit dog stadig var visse designmæssige uhensigtsmæssigheder med at få stilheden og alarmen til at fungere sammen. 

Computerworld har derfor spurgt Googles presseafdeling i USA om, hvordan det kan være, at silent mode-funktionen lige pludselig blev re-designet på en måde, som brugerne i flere tilfælde har bøvlet med.

Ironisk nok blev vi mødt med fuldstændig tavshed på vores henvendelse.

Selskabets danske pressekontakt har siden heller ikke ønsket heller ikke at kommentere på sagen, men henviser i stedet til Googles Nexus-manual til, hvordan man indstiller lydfunktionerne i Android 5.1 og på nyere versioner.

Gode nyheder på vej

På it-gigantens nyligt afholdte I/O-konference adresserede Google-ingeniøren Dave Burke det nye lyddesign i Android Lollipop.

"Hvis du ikke var stor fan af ændringerne i volume-kontrollen i Lollipop (...), så er der gode nyheder på vej."

De gode nyheder består i, at med det kommende Android M-system har Google simplificeret og forbedret lyd-brugergrænsefladen.

Disse ændringer betyder, at du kan skrue op og ned for individuelle lydstrømme som eksempelvis alarm-lyd og musikafspiller-lyd.

Det er dog stadig uvist, hvorfor Google i første omgang valgte at fjerne silent mode-funktionen.

Android M med den forbedrede lydkontrol forventes at være klar i tredje kvartal i år.

Læs også:

Google I/O: Syv nyheder vi forventer fra Googles store udviklerkonference
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.