Artikel top billede

Google tavs om underlig lyd-ændring i Android Lollipop

En lille, men markant lyd-ændring i Android 5.0 har fået tusindvis af hjemmesider til at skrive om den nye lyd-kontrol.

Da Google sidst i efteråret lancerede Android 5.0 - også kendt som Android Lollipop - var der en del hævede øjenbryn over, at selskabet havde valgt af fjerne den såkaldte 'silent mode'-funktion.

Det betød, at folk med Android Lollipop ikke længere kunne skrue helt ned for deres telefoner, hvis de samtidig gerne ville have, at telefonens alarm-funktion skulle kunne ringe.

Derfor måtte Android-Lollipop-brugerne, der brugte alarm-funktionen, som minimum leve med, at telefonen vibrerede, når nogen ringede eller sendte dem en tekstbesked.

Inden længe dukkede der derfor en masse fif op på nettet om, hvordan man skulle få silent mode til at spille på Android 5.0, hvilket blandt andet kunne inkludere reboot af telefonen.

Tavshed fra Google

Siden vendte 'silent mode-funktionen' tilbage i Android 5.1, hvor der ifølge sitet AndroidPit dog stadig var visse designmæssige uhensigtsmæssigheder med at få stilheden og alarmen til at fungere sammen. 

Computerworld har derfor spurgt Googles presseafdeling i USA om, hvordan det kan være, at silent mode-funktionen lige pludselig blev re-designet på en måde, som brugerne i flere tilfælde har bøvlet med.

Ironisk nok blev vi mødt med fuldstændig tavshed på vores henvendelse.

Selskabets danske pressekontakt har siden heller ikke ønsket heller ikke at kommentere på sagen, men henviser i stedet til Googles Nexus-manual til, hvordan man indstiller lydfunktionerne i Android 5.1 og på nyere versioner.

Gode nyheder på vej

På it-gigantens nyligt afholdte I/O-konference adresserede Google-ingeniøren Dave Burke det nye lyddesign i Android Lollipop.

"Hvis du ikke var stor fan af ændringerne i volume-kontrollen i Lollipop (...), så er der gode nyheder på vej."

De gode nyheder består i, at med det kommende Android M-system har Google simplificeret og forbedret lyd-brugergrænsefladen.

Disse ændringer betyder, at du kan skrue op og ned for individuelle lydstrømme som eksempelvis alarm-lyd og musikafspiller-lyd.

Det er dog stadig uvist, hvorfor Google i første omgang valgte at fjerne silent mode-funktionen.

Android M med den forbedrede lydkontrol forventes at være klar i tredje kvartal i år.

Læs også:

Google I/O: Syv nyheder vi forventer fra Googles store udviklerkonference
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere