Artikel top billede

Bestikkelsessagen: Derfor trækker anke af fængsling ud

De seks fængslede i bestikkelsessagen fra Region Sjælland må blive i bag tremmer.

Først på onsdag i næste uge tager Østre Landsret stilling til, om de seks fængslede i den spektakulære bestikkelsessag fra Region Sjælland kommer tilbage til friheden.

De seks fængslede kommer dermed minimum til at sidde bag tremmer i 14 dage.

De seks fængslede blev i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til 2. juli efter et næsten 16 timer langt maratonretsmøde ved retten i Nykøbing.

Fængslingen blev blandt andet begrundet med, at der var risiko for, at de sigtede ville kunne afstemme deres forklaringer og lægge hindringer i vejen for politiets efterforskning.

Alle seks fængslede nægter sig skyldige, og deres forsvarere kærede straks fængslingen til Østre Landsret med krav om løsladelse.

Normalt behandles kæresager skriftligt. Men efter krav fra forsvarsadvokaterne for de seks sigtede har Østre Landsret bestemt, at sagen skal behandles ved såkaldt mundtlig forhandling.

Det giver forsvarerne bedre mulighed for at skabe tvivl om anklagemyndighedens materiale om sagen.

Mere lavpraktisk er konsekvensen, at alle seks forsvarere skal være til stede, når landsretten behandler sagen.

Derfor har landsretten ikke kunnet finde plads i kalenderen før tirsdag og onsdag i næste uge. Det fremgår Østre Landsrets hjemmeside.

Grundlovsforhøret i sidste uge blev holdt for lukkede døre, plus at der blev nedlagt forbud mod at offentliggøre de sigtedes navne.

Computerworld har forgæves søgt at få en kommentar fra Bagmandspolitiet, som siden sidste uges grundlovsforhør er blevet sat i spidsen for efterforskningen af sagen.

Læs også:

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag

Du finder Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland ved at klikke her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere