Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Bestikkelsessagen: Derfor trækker anke af fængsling ud

De seks fængslede i bestikkelsessagen fra Region Sjælland må blive i bag tremmer.

Først på onsdag i næste uge tager Østre Landsret stilling til, om de seks fængslede i den spektakulære bestikkelsessag fra Region Sjælland kommer tilbage til friheden.

De seks fængslede kommer dermed minimum til at sidde bag tremmer i 14 dage.

De seks fængslede blev i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til 2. juli efter et næsten 16 timer langt maratonretsmøde ved retten i Nykøbing.

Fængslingen blev blandt andet begrundet med, at der var risiko for, at de sigtede ville kunne afstemme deres forklaringer og lægge hindringer i vejen for politiets efterforskning.

Alle seks fængslede nægter sig skyldige, og deres forsvarere kærede straks fængslingen til Østre Landsret med krav om løsladelse.

Normalt behandles kæresager skriftligt. Men efter krav fra forsvarsadvokaterne for de seks sigtede har Østre Landsret bestemt, at sagen skal behandles ved såkaldt mundtlig forhandling.

Det giver forsvarerne bedre mulighed for at skabe tvivl om anklagemyndighedens materiale om sagen.

Mere lavpraktisk er konsekvensen, at alle seks forsvarere skal være til stede, når landsretten behandler sagen.

Derfor har landsretten ikke kunnet finde plads i kalenderen før tirsdag og onsdag i næste uge. Det fremgår Østre Landsrets hjemmeside.

Grundlovsforhøret i sidste uge blev holdt for lukkede døre, plus at der blev nedlagt forbud mod at offentliggøre de sigtedes navne.

Computerworld har forgæves søgt at få en kommentar fra Bagmandspolitiet, som siden sidste uges grundlovsforhør er blevet sat i spidsen for efterforskningen af sagen.

Læs også:

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag

Du finder Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland ved at klikke her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere