Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Bestikkelsessagen: Derfor trækker anke af fængsling ud

De seks fængslede i bestikkelsessagen fra Region Sjælland må blive i bag tremmer.

Først på onsdag i næste uge tager Østre Landsret stilling til, om de seks fængslede i den spektakulære bestikkelsessag fra Region Sjælland kommer tilbage til friheden.

De seks fængslede kommer dermed minimum til at sidde bag tremmer i 14 dage.

De seks fængslede blev i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til 2. juli efter et næsten 16 timer langt maratonretsmøde ved retten i Nykøbing.

Fængslingen blev blandt andet begrundet med, at der var risiko for, at de sigtede ville kunne afstemme deres forklaringer og lægge hindringer i vejen for politiets efterforskning.

Alle seks fængslede nægter sig skyldige, og deres forsvarere kærede straks fængslingen til Østre Landsret med krav om løsladelse.

Normalt behandles kæresager skriftligt. Men efter krav fra forsvarsadvokaterne for de seks sigtede har Østre Landsret bestemt, at sagen skal behandles ved såkaldt mundtlig forhandling.

Det giver forsvarerne bedre mulighed for at skabe tvivl om anklagemyndighedens materiale om sagen.

Mere lavpraktisk er konsekvensen, at alle seks forsvarere skal være til stede, når landsretten behandler sagen.

Derfor har landsretten ikke kunnet finde plads i kalenderen før tirsdag og onsdag i næste uge. Det fremgår Østre Landsrets hjemmeside.

Grundlovsforhøret i sidste uge blev holdt for lukkede døre, plus at der blev nedlagt forbud mod at offentliggøre de sigtedes navne.

Computerworld har forgæves søgt at få en kommentar fra Bagmandspolitiet, som siden sidste uges grundlovsforhør er blevet sat i spidsen for efterforskningen af sagen.

Læs også:

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag

Du finder Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland ved at klikke her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere