Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Bestikkelsessagen: Derfor trækker anke af fængsling ud

De seks fængslede i bestikkelsessagen fra Region Sjælland må blive i bag tremmer.

Først på onsdag i næste uge tager Østre Landsret stilling til, om de seks fængslede i den spektakulære bestikkelsessag fra Region Sjælland kommer tilbage til friheden.

De seks fængslede kommer dermed minimum til at sidde bag tremmer i 14 dage.

De seks fængslede blev i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til 2. juli efter et næsten 16 timer langt maratonretsmøde ved retten i Nykøbing.

Fængslingen blev blandt andet begrundet med, at der var risiko for, at de sigtede ville kunne afstemme deres forklaringer og lægge hindringer i vejen for politiets efterforskning.

Alle seks fængslede nægter sig skyldige, og deres forsvarere kærede straks fængslingen til Østre Landsret med krav om løsladelse.

Normalt behandles kæresager skriftligt. Men efter krav fra forsvarsadvokaterne for de seks sigtede har Østre Landsret bestemt, at sagen skal behandles ved såkaldt mundtlig forhandling.

Det giver forsvarerne bedre mulighed for at skabe tvivl om anklagemyndighedens materiale om sagen.

Mere lavpraktisk er konsekvensen, at alle seks forsvarere skal være til stede, når landsretten behandler sagen.

Derfor har landsretten ikke kunnet finde plads i kalenderen før tirsdag og onsdag i næste uge. Det fremgår Østre Landsrets hjemmeside.

Grundlovsforhøret i sidste uge blev holdt for lukkede døre, plus at der blev nedlagt forbud mod at offentliggøre de sigtedes navne.

Computerworld har forgæves søgt at få en kommentar fra Bagmandspolitiet, som siden sidste uges grundlovsforhør er blevet sat i spidsen for efterforskningen af sagen.

Læs også:

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag

Du finder Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland ved at klikke her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere