Artikel top billede

Googles chef for public affairs, Martin Ruby, skal nu igen hjælpe justitsminister Søren Pind (V) med at pudse de politiske budskaber af.

Søren Pind hyrer Google-lobbyist som spindoktor

Googles danske chef-lobbyist, Martin Ruby, skal være særlig rådgiver for justitsminister Søren Pind (V).

Justitsminister Søren Pind (V) har (gen)valgt Martin Ruby til jobbet som sin spindoktor. Det skriver Berlingske.

Martin Ruby har de seneste tre år som chef for Googles såkaldte "Public Affairs" i Danmark og Norge været ansvarlig for at udbrede søgegigantens glade budskaber til politikere, myndigheder og organisationer.

Han har blandt andet arbejdet med spørgsmål om databeskyttelse og sikkerhed på internettet.

Makkerskabet med Søren Pind er ikke af ny dato.

I 2010 blev Martin Ruby spindoktor for Pind, da denne var først udviklingsminister og senere integrationsminister.

Google er lige nu involveret i en retssag anlagt af EU-Kommissionen og den danske kommissær Margrethe Vestager, som mener, at Google har misbrugt sin dominerende position indenfor både internetsøgning og når det gælder det dominerende mobilstyresystem, Android.

Et andet varmt emne er "retten til at blive glemt" på internettet, hvor Google har været under pres for at give virksomheder og personer mulighed for at få fjernet kontroversielt indhold fra sine internetsøgninger.

Den nu forhenværende Google-chef Martin Ruby er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat i Venstres Politisk-Økonomiske Sekretariat på Christiansborg.

Læs også:

EU: "Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne"

Google ændrer i algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere