Artikel top billede

Googles chef for public affairs, Martin Ruby, skal nu igen hjælpe justitsminister Søren Pind (V) med at pudse de politiske budskaber af.

Søren Pind hyrer Google-lobbyist som spindoktor

Googles danske chef-lobbyist, Martin Ruby, skal være særlig rådgiver for justitsminister Søren Pind (V).

Justitsminister Søren Pind (V) har (gen)valgt Martin Ruby til jobbet som sin spindoktor. Det skriver Berlingske.

Martin Ruby har de seneste tre år som chef for Googles såkaldte "Public Affairs" i Danmark og Norge været ansvarlig for at udbrede søgegigantens glade budskaber til politikere, myndigheder og organisationer.

Han har blandt andet arbejdet med spørgsmål om databeskyttelse og sikkerhed på internettet.

Makkerskabet med Søren Pind er ikke af ny dato.

I 2010 blev Martin Ruby spindoktor for Pind, da denne var først udviklingsminister og senere integrationsminister.

Google er lige nu involveret i en retssag anlagt af EU-Kommissionen og den danske kommissær Margrethe Vestager, som mener, at Google har misbrugt sin dominerende position indenfor både internetsøgning og når det gælder det dominerende mobilstyresystem, Android.

Et andet varmt emne er "retten til at blive glemt" på internettet, hvor Google har været under pres for at give virksomheder og personer mulighed for at få fjernet kontroversielt indhold fra sine internetsøgninger.

Den nu forhenværende Google-chef Martin Ruby er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat i Venstres Politisk-Økonomiske Sekretariat på Christiansborg.

Læs også:

EU: "Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne"

Google ændrer i algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere